cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Piaţa „Complex” din Cugir a rămas aproape goală

Piaţa „Complex” din Cugir a rămas aproape goală

Publicat în 11.01.2014 la ora 11:00

piataCu toate că temperaturile nu mai sunt atât de scăzute ca în anii anteriori, în această perioadă, comercianţii care vând în Piaţa „Complex” din Cugir sunt tot mai puţini.

Deşi piaţa este parţial acoperită, în special pentru comercianţii de produse agro-alimentare, şi funcţionează şase zile pe săptămână, mesele au rămas în procent de 70-80% goale, una din cauze fiind, după cum susţin vânzătorii de fructe şi legume, frigul din hală.  Singurii care încearcă să sfideaze rigorile iernii sunt comercianţii de articole industriale şi de produse din carne, ce deţin locaţii închise în anexele pieţei. De remarcat că sunt şi comercianţi care îşi vând legumele şi fructele pe un platou din apropierea pieţei, aceştia motivând soluţia folosită prin preţul ridicat perceput pe mesele din hală.
Mai mulţi dintre pieţari s-au plâns că frigul a dus la deterioararea mărfurilor, în special a fructelor şi legumelor, mai ales în zilele şi nopţile cu temperaturi cu multe grade în minus, iar promisiunile de ani de zile că se va rezolva problema asigurării unei temperaturi cât de cât suportabile în hală n-au rămas decât atât: simple promisiuni.
Într-o discuţie purtată cu reprezentanţi ai pieţei, am fost informaţi că deocamdată nu se poate face nimic, întrucât se aşteaptă clarificări legate de viitorul proprietar care va administra piaţa, având în vedere că SC Cugireana SA, actualul proprietar, a fost declarată în faliment şi nu mai poate face investiţii în acest scop.
„Grav este că în Piaţa «Complex» ne aflăm la extreme: iarna tremurăm de frig, iar vara ne topim de cald”, ne spunea cu amărăciune unul dintre comercianţi. Dar, după cum am constatat, cei mai avantajaţi de situaţia creată sunt proprietarii de magazine, care desfac atât legume, cât şi fructe, şi ale căror vânzări au crescut, după cum am aflat, cu peste 40%, în această perioadă.

FOTO: ARHIVĂ

Acest articol a fost citit de 664 ori

Piaţa „Complex” din Cugir a rămas aproape goală
5 (100%) 2 votes

Comentarii

Un Comentariu la Piaţa „Complex” din Cugir a rămas aproape goală

  1. Decebal Răspunde

    11.01.2014 la 14:11

    Poate ne spune cineva,de ce pretul meselor din piata Cugir este asa de ridicat,avand in vedere nivelul economic foarte scazut al orasului ?
    Poate ne spune cineva de ce nu se construieste un strand in Cugir…e foarte bine ca avem targ de animale ! Poate ar fi mai bine ca,Cugirul sa redevina ceea ce a fost cu multi ani in urma : o comuna !!!

    Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *