cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Monden » Petrecere de Halloween organizată de consiliul elevilor de la Colegiul Național David Prodan din Cugir

Petrecere de Halloween organizată de consiliul elevilor de la Colegiul Național David Prodan din Cugir

Publicat în 05.11.2016 la ora 14:20

petrecere-halloween-dp-cugir-2016Ieri, 4 noiembrie 2016, elevii Colegiului Național „David Prodan” din Cugir au participat la petrecerea de Halloween, un festival celtic la origine, un „Samhain” care marca sfârșitul verii și începutul lunilor de iarnă. 

Organizat de consiliul elevilor de la amintita instituție de învățământ,  prin  Rareș Oargă și Andrei Danciu, responsabili la departamentul cultură , evenimentul a strâns un număr mare de elevi  interesați să participe la sărbătoarea  împrumutată de la americani. Centrată pe ideea legendei irlandeze a lui Jack of the Lantern, hoțul  care a vrut să-l păcălească pe diavolul venit să îi ia sufletul, sărbătoarea a prins rădăcini  și la români. Jack a sfârșit prin a umbla fără țintă, prins între cele două lumi, dar atracția mirajului păcălirii morții a rămas.

Seara magică situată între mit și modernism  a inclus jocuri precum Treasure Hunt, prinderea merelor, vizionare de film și turul groazei-parada costumelor .

Concursul  a fost câștigat de elevii Cristina Besoiu (zomby) și Laurențiu Presecan (Carla’s Dreams) care s-au costumat cu originalitate după cum ne arată pozele făcute de Narcis Neag. S-au deghizat alături de elevi profesoarele Ioana Scânteie, Diana Voișan și Maria Hănțulescu.

C. P.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 123 ori

Petrecere de Halloween organizată de consiliul elevilor de la Colegiul Național David Prodan din Cugir
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *