Rămâi conectat

Actualitate

Petiție online privind construcția unei piscine de interior în orașul Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Liderul grupului de consilieri locali aparținând PSD Cugir, Andrei Sărmășan a inițiat o petiție online pentru susținerea realizării unei piscine de interior (nu a unui strand) în orașul Cugir, destinată atât inițierii copiilor care vor să învețe înotul cât și pentru adulții care doresc să se relaxeze.

Potrivit consilierului, înființarea la Cugir a unei asemenea locații ar scuti mulți părinți de a face drumul pană în localitatea Petrești pentru ași duce copiii la cursuri de înot.

Inițiatorul petiției își bazează demersul pe faptul că o piscină oferă oportunitatea iubitorilor de înot de a practica acest atractiv sport în orice moment al anului, indiferent de vremea de afară, bucurându-se de diverse activități recreative și de agrement organizate în interior.

De asemenea, bazinul interior este folosit de copii cu mai multă siguranță decât cel exterior, dimensiunile unei piscine interioare sunt de regula mai mici decat ale celor exterioare, ca atare piscinele de interior sunt mai ușor de folosit și copiii sunt mai ușor de supravegheat.

„Am ținut seama și de la faptul că piscinele interioare reprezintă o opțiune din ce în ce mai căutată pentru zonele publice, avanajele fiind acelea că: poți folosi piscina tot anul; lucrările de întreținere sunt mai simple și sunt utilizate mai puține substanțe chimice. De asemenea, se promovează activitățile fizice oferindu-se o alternativă sănătoasă la alte forme de divertisment sedentare.

Demersul a avut în vedere și alte oportunități educaționale precum: O piscină interioară poate fi utilizată pentru a oferi lecții de înot și alte programe educaționale legate de apă și siguranța în apă, contribuind la reducerea riscului de incidente legate de apă.

O piscină interioară poate aduce multiple beneficii pentru sănătatea, bunăstarea și calitatea vieții locuitorilor din oraș. Ca și amplasament, am luat ca reper unele foste centrale termice, actuamente dezafectate, foste blocuri de tineret sau alte locații nefolosite. Până în prezent, peste 8000 de localnici au semnat respectivul demers”, susține inițiatorul petiției.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Proiectil de calibru 88 mm, din al doilea Razboi Mondial, descoperit la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un proiectil exploziv  calibru 88mm, din al doilea Razboi Mondial, fără focos, a fost asanat la Cugir de echipa pirotehnică a ISU Alba.

„Echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului de Pompieri Alba Iulia a fost solicitată sa intervină în orasul Cugir, pentru asanarea unui proiectil rămas neexplodat. A fost asanat un proiectil exploziv de cal. 88 mm din al doilea Razboi Mondial fara focos. Forțe alocate: 1 x Autospecială Pirotehnică”, a transmis ISU Alba.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

15-16 iunie 2024: La Vinerea, un colț de rai în inima naturii – Poiana cu lavandă

cugirinfo.ro

Publicat

în

În acest weekend la Vinerea (POIANA CU GORUNI) are loc un eveniment destinat iubitorilor de natură și de frumos. Evenimentul promite să ofere o combinație unică de natură și relaxare.

Intrarea este liberă, cu condiția achiziționării unui produs pe bază de lavandă de la standul amenjat special (buchețel, apă de lavandă, ulei).

Adresa la care va avea loc evenimentul este Calea Gorunilor, Nr. 14, sat Vinerea.

Vizitatorii pot admira câmpuri de lavandă unde se pot face poze superbe într-un peisaj de vis;

Mâncare delicioasă care va satisface toate gusturile;

Limonadă răcoritoare și cafeluță aromată pentru a vă hidrata și energiza;

Spațiu de joacă pentru copii, astfel încât cei mici să se distreze în siguranță.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Joi, 13 iunie 2024, eroii neamului au fost comemorați la Vinerea și Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Joi, 13 iunie, cu prilejul Zilei Înălțării Domnului, au fost comemorați martirii din Cugir și Vinerea, care au pierit în cele două războaie mondiale.

Evenimentul comemorativ organizat de Primărie şi Centrul Cultural a avut loc la cele două monumente din Cugir şi Vinerea. Programul activităților s-a derulat, ca de fiecare dată, cu slujbe religioase, intonarea Imnului de Stat, cel al Eroilor și al marșului Drum Bun, urmat de cântece și poezii.

La Vinerea au participat preoții și enoriașii care au sosit cu alai direct de la biserica, fluturând tricolorul. Au susținut cântece şi poezii patriotice elevii școlii gimnaziale Ioan Mihu Vinerea, însoțiți de cadrele didactice.

La Cugir au participat un sobor de preoți împreună cu enoriași pentru susținerea momentelor religioase. Momentele de cântece și poezii au fost susținute de Corul Școlii Iosif Pervain și elevii de la Cercul de Teatru al Centrului Cultural Cugir.

Cu ocazia comemorării s-au depus coroane din partea Primăriei şi a Consiliului Local Cugir, Asociației Veteranilor de Război şi a formațiunilor politice din oraş.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir