cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Peste un sfert din membrii de sindicat de la Spitalul Orășenesc Cugir au fost ieri în „Grevă Japoneză”

Peste un sfert din membrii de sindicat de la Spitalul Orășenesc Cugir au fost ieri în „Grevă Japoneză”

Publicat în 13.10.2016 la ora 11:29

cugir-greva-japoneza-oct-2016Peste un sfert din membrii de sindicat care desfășoară activitatea la  Spitalul Orășenesc din Cugir au purtat, în cursul zilei de ieri, banderole inscripționate cu „Grevă Japoneză”.

Potrivit liderului de sindicat din cadrul unității cugirene de sănătate, Camela Costinaș, este prima acțiune înaintea grevei de avertisment programată pe data de 19 octombrie, dată la care se așteaptă o participare cu mult mai mare, iar activitatea va fi întreruptă timp de două ore.

Tot miercuri, reprezentanţii Federaţiei SANITAS au pichetat sediul Ministerului Sănătății, Parlamentul și s-au întâlnit  cu membrii Comisiei pentru Sănătate și Familie din cadrul Camerei Deputatilor. După cum se știe, pe 31 octombrie este anunțată greva generală, dată la care sindicaliștii vor ieși în stradă cu revendicări prin care cer includerea în OUG nr. 20/2016 si nr. 43/2016 a tuturor categoriilor de personal omise: personalul TESA, personalul din asistenţa socială, unităţi medico-sociale, DSP-uri, creşe şi medicina şcolară.

Potrivit lui Marius Sepi, prim-vicepreședinte Federația SANITAS, în acest moment au fost strânse 35.000 de semnături de la colegii din țară, etapă pregătitoare pentru a declanșa greva generală programată pentru ultima zi a lunii octombrie.

Constantin Predescu

Facebook 

Acest articol a fost citit de 148 ori

5.0
01

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.