cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Peste 70 de persoane au solicitat audiențe la întâlnirea organizată la Cugir de Casa Județeană de Pensii Alba

Peste 70 de persoane au solicitat audiențe la întâlnirea organizată la Cugir de Casa Județeană de Pensii Alba

Publicat în 19.02.2019 la ora 10:00

O echipă a Casei Județene de Pensii Alba, condusă de directorul executiv Alexandru Retegan, a fost prezentă recent, la Cugir, în cadrul primei întâlniri din acest an în cadrul audiențelor organizate cu cetățenii localității.

Ca de fiecare dată, locația întâlnirii a fost Clubul Persoanelor Vârstnice aparţinând Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) din localitate. Prin grija preşedintelui „Solidaritatea”, Vistian Blaga, (membru al Comitetului de Dialog Social pentru Persoanele Vârstnice), peste 70 de persoane interesate s-au înscris la audienţe, reuşind să primească la faţa locului din partea CJP Alba, clarificările autorizate de care au avut nevoie legate de statutul de pensionar sau viitor pensionar.

Pentru prima dată la audiențele organizate de CJP, la Cugir a luat parte și subprefectul de Alba, Monica Popescu. Potrivit informațiilor primite de la directorul Alexandru Retegan, marea majoritate a problemelor ridicate de cei prezenți la audiențe, s-au referit la: recalculări de pensii, trecere de la pensie anticipată la pensie limită de vârstă, acordare grupelor de muncă, clarificări privind vechimea în muncă, perspective privind pensionarea, transmitere decizii de pensionare. Au mai fost ridicate, de asemenea, probleme legate de drepturile privind pensiile internaţionale, unele litigii cu unităţi economice sau instituţii privind anii de muncă realizaţi ş.a.

Subprefectul de Alba, Monica Popescu ne-a declarat că felicită demersul CJP Alba în organizarea de întâlniri în teritoriu a instituției județene cu pensionarii, a altor persoane interesate și a ținut să mulțumească președintelui CARP Cugir, Vistian Blaga  pentru disponibilitatea sa de a sprijini în mod voluntar aceste acțiuni de colaborare cu CJP.

„Am luat cunoștință la fața locului despre problemele cu care se confruntă mulți cetățeni ai Cugirului privind situația pensiilor, fapt penru care suntem hotărâți să le acordăm în continuare tot sprijinul nostru. De aceea, Instituția Prefectului a înaintat o propunere Casei Naționale de Pensii pentru suplimentarea numărului de personal la CJP Alba care să lucreze pentru recalcularea pensiilor, precum și dotarea instituției cu logistica necesară pentru tehnică de calcul. Aceasta, în condițiile în care, de la 1 sptembrie, a.c, intră în vigoare noua lege a pensiilor, valoarea punctului de pensie se majorează de la 1100 lei la 1265 lei, fapt ce face ca volumul de muncă să fie unul foarte ridicat”, ne-a declarat subprefectul de Alba.

Constantin PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 194 ori

Peste 70 de persoane au solicitat audiențe la întâlnirea organizată la Cugir de Casa Județeană de Pensii Alba
5 (100%) 2 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.