Rămâi conectat

Administraţie

Peste 6 milioane de lei pentru modernizarea şi echiparea ambulatoriului Spitalului Orăşenesc Cugir

Redacția Cugirinfo.ro

Publicat

în

cugirLuni, 20 octombrie, a avut loc la Cugir, Seminarul de informare asupra obiectivelor proiectului „Modernizarea şi echiparea ambulatoriului Spitalului Orăşenesc Cugir”, proiect implementat în 23.08.2014, termenul de finalizare fiind 22.08.2015.

La eveniment au fost prezenţi: primarul şi viceprimarul Cugirului, Adrian Teban, respectiv Horia Rotche, directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Alba, dr. Horia Timiş, managerul Spitalului din Cugir, jr. Florin Arion, coordonatorul proiectului, Anamaria Haneş, responsabilul tehnic Victor Sava, dr. Ana Sântu – Consiliul de Administraţie al Spitalului Cugir, funcţionari ai primăriei locale ş.a.

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional, Axa prioritarǎ 3 „Îmbunătăţirea infra­structurii sociale”, domeniul major de intervenţie 3.1 „Reabilitarea/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate”. Programul Operaţional Regional este implementat la nivel naţional de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către ADR Centru, organism intermediar al programului ce monitorizează implementarea acestui proiect.
Valoarea totală a proiectului este de 6.001.428,14 lei, din care valoarea totalǎ eligibilǎ este 4.681.285,70 lei, valoarea TVA aferentǎ cheltuielilor eligibile este de 1.115.682,11 lei, iar valoarea neeligibilǎ este de 164.887,36 lei. Din valoarea totalǎ eligibilǎ a proiectului 3.979.092,85 lei (85%) reprezintă finanţare nerambursabilǎ din FEDR, 608.567,14 lei (13%) reprezintǎ finanţare nerambursabilǎ din bugetul naţional şi 93.625,71 lei (2%) co-finanţarea eligibilă a Oraşului Cugir, la care se adaugǎ 164.887,36 lei valoare neeligibilǎ.
Prin proiect se urmăreşte dezvoltarea economică, socială, durabilă şi echilibrată teritorial, a tuturor cartierelor oraşului, potrivit nevoilor şi resurselor specifice, cu accent pe sprijinirea dezvoltării durabile, îmbunătăţirea mediului de afaceri şi a infrastructurii de bază. Se pune accent pe creşterea calităţii şi ridicarea la standarde europene a serviciilor medicale şi crearea condiţiilor pentru îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei din oraşul Cugir şi din împrejurimi prin oferirea de servicii medicale la parametrii recomandaţi de legislaţia în vigoare în domeniu, în infrastructura de sănătate locală, investiţie care implică reabilitarea, modernizarea şi echiparea ambulatoriului de specialitate din cadrul Spitalului Orăşenesc Cugir. Ambulatoriul de specialitate va fi transferat într-o unitate medicală de standard european prin achiziţionarea şi punerea în funcţiune a echipamentelor medicale specifice moderne având ca efect îmbunǎtǎţirea condițiilor tehnice şi de ambient în care se desfǎşoarǎ actul medical, dar şi prin lucrări de refuncţionalizare a clădirii.
Beneficiarii direcţi ai proiectului sunt circa 37.000 de pacienţi care apelează anual la serviciile medicale oferite în cadrul ambulatoriului. Ambulatoriul deserveşte atât populaţia oraşului Cugir şi a localităţilor aparţinătoare administrativ de acesta, cât şi populaţia comunelor învecinate: Şibot, Ceru Băcăinţi, Blandiana, Săliştea, Vinţu de Jos şi Pianu. Angajaţii ambulatoriului de specialitate vor beneficia de condiţii mult mai bune de muncă şi de echipamente corespunzătoare. Potrivit primarului Adrian Teban, execuţia lucrărilor va începe în cursul lunii decembrie a.c., urmând ca investiţia să fie dată la cheie în luna august a anului viitor.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Începând de astăzi, 30 mai 2023, au intrat în vigoare modificări și restricții de circulație pe mai multe străzi din orașul Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Începând de astăzi, 30 mai 2023, șoferii din Cugir trebuie să respecte modificările privind prioritățile de circulație rutieră pe străzile Ion Creangă și Trandafirilor și noile restricții de circulație impuse pe strada Trandafirilor. Restricții de circulație au mai fost instituite pe străzile Viitorului și Nicolae Bălcescu.

• „Cedează trecerea” pe Trandafirilor și „Drum cu prioritate” pe strada Ion Creangă

Primăria Oraşului Cugir a solicitat Inspectoratului de Poliție al Județului Alba – Poliția Orașului Cugir avizul necesar mutării indicatorului rutier “cedează trecerea” de pe strada I. Creangă, nr. 94, pe strada Trandafirilor, nr. 4. Totdată, a fost solicitat avizul amplasării indicatorului “drum cu prioritate” pe strada Ion Creangă, nr. 94. Noile modificări s-au considerat necesare întrucât la orele de vârf se forma o coloană de mașini de aproximativ 150 m pe strada I. Creangă.

Totodată a fost avizată amplasarea, pe ambele sensuri de circulație ale străzii Trandafirilor, a indicatorului rutier “oprirea interzisă”, în vederea fluidizării traficului rutier și evitării ambuteiajelor provocate de autoturismele oprite pe partea carosabilă.

• „Staționarea interzisă” pe străzile Viitorului și N. Bălcescu

Tot de astăzi au fost amplasate mijloace de semnalizare rutieră în zona Spitalului Orășenesc Cugir astfel:

– amplasarea a două indicatoare rutiere “staționarea interzisă” pe ambele sensuri de circulație ale străzii Viitorului, de la intersecția cu strada Nicolae Bălcescu până la Valea Viilor;
– amplasarea a două indicatoare rutiere “staționarea interzisă” pe ambele sensuri de circulație ale străzii Nicolae Bălcescu, de la intersecția cu strada Unirii până la intersecția cu strada Ion Creangă.

Prin aceste noi restricții se urmărește îmbunătățirea condițiilor de trafic în zonă, evitarea de ambuteiaje rutiere, facilitarea circulației autobuzelor și accesului autovehiculelor de intervenție.

După instituirea acestor restricții, accesul pacienților sau aparținătorilor acestora, respectiv al vizitatorilor, cu autoturismele în parcarea din incinta Spitalului Orășenesc Cugir – zona Policlinică este permis zilnic, în intervalul orar 07:00-22:00.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

De la 1 ianuarie 2024, impozitele și taxele locale din Cugir vor fi majorate cu 13,8%

cugirinfo.ro

Publicat

în

Aleșii Cugirului au aprobat pentru anul fiscal 2024 indexarea cu rata inflației de 13,8% a nivelurilor valorilor impozabile, a impozitelor și taxelor locale, a altor taxe și a taxelor speciale care constau într-o anumită sumă în lei.

Potrivit art. 491 alin.1 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, “în cazul oricărui impozit sau oricărei taxe locale, care constă într-o anumită sumă în lei sau care este stabilită pe baza unei anumite sume în lei, sumele respective se indexează anual, până la data de 30 aprilie, de către consiliile locale, ţinând cont de rata inflaţiei pentru anul fiscal anterior, comunicată pe site-urile oficiale ale Ministerului Finanţelor Publice şi Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice”.

Prin comunicatul de presă nr.13/13.01.2023 al Institutului Național de Statistică, s-a comunicat faptul că pentru anul fiscal 2022 rata inflației a fost de 13,8%.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

SPAS Cugir anunță că între în perioada 4 – 12 mai 2023 se distribuie pachete alimentare destinate categoriilor defavorizate ale populației. Vezi detalii

cugirinfo.ro

Publicat

în

Serviciul Public de Asistență Socială Cugir vă informează că în perioada 04.05.2023-12.05.2023 se va desfășura activitatea de distribuire pachete alimentare acordate categoriilor defavorizate ale populației, prin intermediul POAD 2018-2021 tranșa VI, astfel :

– între orele 09.00 și 16.00, în zilele lucrătoare, la sediul Băii Sociale din Cugir, str. Gheorghe Asachi, nr.13A

Beneficiarii pachetelor cu produse alimentare distribuite in etapa 1 sunt:
a). familiile și persoanele singure beneficiare de venit minim garantat;
b). persoanele beneficiare de alocație pentru susținerea familiei.

Ridicarea personală a ajutoarelor distribuite sub forma produselor alimentare se face în baza prezentării actului de identitate valabil însoțit de dovada încadrării în categoria de beneficiari (dispoziția Primarului privind stabilirea dreptului pentru beneficiarii de venit minim garantat și alocație pentru susținerea familiei).

Începând cu data de 15.05.2023, după încheierea primei etape, pachetele alimentare rămase vor fi distribuite persoanelor/familiilor aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente și alte situații asemănătoare și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, în cadrul celei de-a doua etape.

Informații suplimentare se pot obține la nr de telefon: 0258/750764, 0258/750370, 0258/750738.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir