cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Peste 6 milioane de lei pentru modernizarea şi echiparea ambulatoriului Spitalului Orăşenesc Cugir

Peste 6 milioane de lei pentru modernizarea şi echiparea ambulatoriului Spitalului Orăşenesc Cugir

Publicat în 01.11.2014 la ora 10:00

cugirLuni, 20 octombrie, a avut loc la Cugir, Seminarul de informare asupra obiectivelor proiectului „Modernizarea şi echiparea ambulatoriului Spitalului Orăşenesc Cugir”, proiect implementat în 23.08.2014, termenul de finalizare fiind 22.08.2015.

La eveniment au fost prezenţi: primarul şi viceprimarul Cugirului, Adrian Teban, respectiv Horia Rotche, directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Alba, dr. Horia Timiş, managerul Spitalului din Cugir, jr. Florin Arion, coordonatorul proiectului, Anamaria Haneş, responsabilul tehnic Victor Sava, dr. Ana Sântu – Consiliul de Administraţie al Spitalului Cugir, funcţionari ai primăriei locale ş.a.

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional, Axa prioritarǎ 3 „Îmbunătăţirea infra­structurii sociale”, domeniul major de intervenţie 3.1 „Reabilitarea/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate”. Programul Operaţional Regional este implementat la nivel naţional de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către ADR Centru, organism intermediar al programului ce monitorizează implementarea acestui proiect.
Valoarea totală a proiectului este de 6.001.428,14 lei, din care valoarea totalǎ eligibilǎ este 4.681.285,70 lei, valoarea TVA aferentǎ cheltuielilor eligibile este de 1.115.682,11 lei, iar valoarea neeligibilǎ este de 164.887,36 lei. Din valoarea totalǎ eligibilǎ a proiectului 3.979.092,85 lei (85%) reprezintă finanţare nerambursabilǎ din FEDR, 608.567,14 lei (13%) reprezintǎ finanţare nerambursabilǎ din bugetul naţional şi 93.625,71 lei (2%) co-finanţarea eligibilă a Oraşului Cugir, la care se adaugǎ 164.887,36 lei valoare neeligibilǎ.
Prin proiect se urmăreşte dezvoltarea economică, socială, durabilă şi echilibrată teritorial, a tuturor cartierelor oraşului, potrivit nevoilor şi resurselor specifice, cu accent pe sprijinirea dezvoltării durabile, îmbunătăţirea mediului de afaceri şi a infrastructurii de bază. Se pune accent pe creşterea calităţii şi ridicarea la standarde europene a serviciilor medicale şi crearea condiţiilor pentru îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei din oraşul Cugir şi din împrejurimi prin oferirea de servicii medicale la parametrii recomandaţi de legislaţia în vigoare în domeniu, în infrastructura de sănătate locală, investiţie care implică reabilitarea, modernizarea şi echiparea ambulatoriului de specialitate din cadrul Spitalului Orăşenesc Cugir. Ambulatoriul de specialitate va fi transferat într-o unitate medicală de standard european prin achiziţionarea şi punerea în funcţiune a echipamentelor medicale specifice moderne având ca efect îmbunǎtǎţirea condițiilor tehnice şi de ambient în care se desfǎşoarǎ actul medical, dar şi prin lucrări de refuncţionalizare a clădirii.
Beneficiarii direcţi ai proiectului sunt circa 37.000 de pacienţi care apelează anual la serviciile medicale oferite în cadrul ambulatoriului. Ambulatoriul deserveşte atât populaţia oraşului Cugir şi a localităţilor aparţinătoare administrativ de acesta, cât şi populaţia comunelor învecinate: Şibot, Ceru Băcăinţi, Blandiana, Săliştea, Vinţu de Jos şi Pianu. Angajaţii ambulatoriului de specialitate vor beneficia de condiţii mult mai bune de muncă şi de echipamente corespunzătoare. Potrivit primarului Adrian Teban, execuţia lucrărilor va începe în cursul lunii decembrie a.c., urmând ca investiţia să fie dată la cheie în luna august a anului viitor.

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 636 ori

Peste 6 milioane de lei pentru modernizarea şi echiparea ambulatoriului Spitalului Orăşenesc Cugir
4.7 (93.33%) 3 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *