cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Peste 500 de credincioși ortodocși au luat astăzi aghiazmă de la Catedrala ”Adormirea Maicii Domnului”

Peste 500 de credincioși ortodocși au luat astăzi aghiazmă de la Catedrala ”Adormirea Maicii Domnului”

Publicat în 06.01.2013 la ora 20:15

Catedrala ortodoxă ”Adormirea Maicii Domnului” a devenit neîncăpătoare pentru cei peste 500 de credincioşi veniţi de dimineaţă ca să participe la slujba de Bobotează și să ia Aghiazma Mare.

După ce au luat parte la Sfânta Liturghie oficiată în incinta bisericii de către preotul paroh, părintele Mircea Giurgea numeroşi localnici, mulți dintre ei însoţiți de copii au asistat în faţa lăcaşului de cult la slujba de sfinţire a apei.

Apoi, fiecare creştin şi-a umplut vasele de sticlă sau de plastic cu apă, din cei opt recipienţi (conținând peste 2.000 de litri de apă), așezaţi pe scările din faţa bisericii. Apă care, după cum spun ei, are efecte miraculoase. Potrivit tradiţiei ortodoxe, apa sfinţită la Bobotează, așa numita Aghiazma mare, se bea în următoarele opt zile dimineața, pe nemâncate, iar apoi se foloseşte doar pentru sfinţirea caselor şi în cazul persoanelor grav bolnave.

Boboteaza sau Botezul Domnului încheie ciclul sărbătorilor de iarnă și reprezintă în acelaşi timp și una dinte cele mai importante sărbători de la începutul noului an.

Constantin PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 293 ori

Peste 500 de credincioși ortodocși au luat astăzi aghiazmă de la Catedrala ”Adormirea Maicii Domnului”
Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *