Rămâi conectat

Administraţie

Peste 49.000.000 de lei vor fi investiți în infrastructura rutieră, transport public, trafic pietonal și pe biciclete, la CUGIR

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria oraşului Cugir a înaintat spre finanţare europeană un proiect în baza căruia vor fi modernizate 14 străzi din localitate, 49 de stații de autobuz şi vor fi achiziționate 6 autobuze cu propulsie hybridă.

Sunt doar o parte dintre obiectivele proiectului “Reducerea emisiilor de carbon în oraşul Cugir bazată pe Planul de Mobilitate Urbană Durabilă”, depus în cursul zilei de marţi de către administraţia cugireană, în baza POR 2017, axa prioritară: Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon.

Potrivit primarului Adrian Teban “este un proiect important la care lucrăm de anul trecut şi care vizează modernizarea străzilor din Cugir și Vinerea pe care se desfășoară transportul public. Va fi o investiție complexă întrucât nu se referă doar la reabilitarea părții carosabile, ci la îmbunătățirea mobilității urbane în orașul Cugir cu tot ceea ce implică aceast lucru: transport public, pietonal și pe bicicletă. Concret, vor fi modernizate străzile și trotuarele, vor fi amenajate piste de biciclete, stații de autobuze, vor fi achiziționate autobuze, sisteme de monitorizare a acestora, sisteme de control trafic. Este un proiect care urmărește să încurajeze transportul public de călători, cel pietonal și transportul cu mijloace nepoluante (biciclete), cu scopul de a reduce gradul de poluare în localitate. Suntem singura localitate din regiunea Centru care a depus un proiect pe axa destinată tranzitiei catre o economie cu emisii scazute de carbon şi sperăm că vom obţine finanţarea necesară. a declarat edilul Cugirului.

Concret, vor fi reabilitate străzile: Strada Principala Vinerea, Strada Victoriei, Strada Stadionului, Strada Ion Budai Deleanu, Strada M. Viteazul (porţiune nemodernizată), Strada 1 Decembrie 1918, Strada Rozelor, Strada Ion Creangă tr. 1, Strada Ion Creangă tr. 2, Stradă Tineretului, Strada Alexandru Sahia tr. 2, Strada Nicolae Bălcescu, Strada Griviței, Strada Râul Mic. Totodată, va fi introdusă o nouă rută de transport public local către Cindeni, denumită “Linia T3” și care se află în prelungirea liniei 1. Pe toate străzile menţionate anterior vor fi reabilitate şi extinse trotuarele şi vor fi înfiiinţate piste de biciclete. Pentru siguranță circulației rutiere se vor realiza lucrări de semnalizare verticală, de reproiectare a giraţiilor și a intersecțiilor în punctele de conflict și în zonele cu risc ridicat.

Pe lângă investiţiile în infrastructură stradală, proiectul vizează şi achizitionarea a 6 autobuze cu propulsie hybrida, 70 de biciclete ce vor fi puse la dispoziția locuitorilor pentru utilizare cu titlu gratuit și 7 standuri cu 20 porți pentru găzduirea bicicletelor și software-ul aferent (sistem bike sharing).

Mai trebuie să precizăm că în urmă proiectului, cugirenii vor avea acces la 49 de stații de autobuz moderne, monitorizate video, cu sisteme de afişaj a datelor de călătorie a transportului în comun şi cu  automate pentru eliberarea biletelor. Va fi implementat şi un sistem de e-ticketing care include automate de eliberare și reîncărcare carduri de calatorie.

Toate aceste investiţii vor costă 49,994,703.70 lei din care 44,829,120.00 lei vor fi fonduri europene nerambursabile, iar 5,165,583,70 va reprezenta contribuţia proprie a oraşului Cugir. Durata de implementare a proiectului va fi de 36 de luni de la semnarea contractului de finanţare. Până atunci, administraţia locală cugireană va trebui să treacă toate etapele de evaluare.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Între 8 și 26 aprilie 2024, la Cugir are loc o campanie de ecologizare. Vezi detalii

cugirinfo.ro

Publicat

în

În perioada 8-26 aprilie 2024, la Cugir se va desfășura campania de ecologizare și responsabilizare față de mediul înconjurător „Și mie îmi pasă de orașul meu”. Cetățenii pot semnala administrației locale zonele pe care le cunosc, unde sunt cantități mari de deșeuri.

„Pentru o mai bună desfășurare a activităților, rugăm cetățenii să ne transmită pe această cale, locațiile pe care le cunosc, unde sunt prezente cantități mari de deșeuri. Curățenia de primăvară este deja o tradiție în orașul nostru, fiind organizată în fiecare an de către administrația locală cu sprijinul voluntarilor, sub forma unei campanii de conștientizare a opiniei publice asupra importanței menținerii unui mediu înconjurator curat”, au transmis reprezentanții Primăriei Cugir.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Spitalul Orășenesc Cugir investește aproape 1.500.000 lei în sisteme informatice și infrastructura digitală

cugirinfo.ro

Publicat

în

Recent a fost aprobat proiectul “Guvernanță digitală eHealth și interoperabilitate în cadrul Spitalul Orășenesc Cugir” în valoare de aproape 1.500.000 lei.

Proiectul a fost câștigat prin inițiativa Spitalului Orășenesc Cugir ca urmare a lansării apelului de proiecte COD MS-733 aferent I3.3. Investiții în sistemele informatice și în infrastructură digitală a unităților sanitare publice, în cadrul PNRR.

Prin realizarea proiectului preconizăm schimbări de substanță în următoarele direcții strategice:

– Creșterea gradului de satisfacție al pacienților care vor beneficia de îngrijire medicală
– Îmbunătățirea capabilităților interne de administrare a pacienților și a evenimentelor medicale
– Realizarea unui control mai bun al costurilor spitalului prin creșterea gradului de predictibilitate și planificare a activităților interne
– Automatizarea proceselor interne care consumatoare de timp și care necesită multă activitate manuală
– Creșterea gradului de interconectivitate și interoperabilitate atât intern, în cadrul spitalului, cât și cu alte unități medicale
– Creșterea nivelului de securitate și confidențialitate a datelor.

Pacienții și aparținătorii lor vor putea avea acces în timp real la progresele constante care se fac cu privire la tratarea evenimentului medical pentru care au ajuns la spital.

De asemenea proiectul va avea un impact pozitiv asupra încrederii pe care pacienții o vor avea în ceea ce privește serviciile medicale de care au beneficiat în perioada cât au fost internați în spital sau au fost programați în diverse structuri ale acestuia.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Peste 120 de arbori ornamentali vor fi plantați în zonele verzi de pe DJ 704, între Cugir și Vinerea

cugirinfo.ro

Publicat

în

Recent asfaltat, modernizarea drumului DJ 704 între Cugir și Vinerea, continuă cu amenajarea spațiilor verzi create de-a lungul infrastructurii rutiere.

De săptămâna trecută, Primăria Cugir prin Serviciul Public de Gospodărire Locală a lucrat la pregătirea terenului prin completarea cu pământ nutritiv a acestuia, s-a însămînțat cu gazon și s-a început plantarea de arbori ornamentali în zonele verzi care permit acest lucru.

S-a optat pentru pomi ornamentali „Photonia x Fraseri – Red Robin” pentru a contribui la un efect vizual plăcut și relaxant, dar și pentru alte caracteristici, respectiv: frunziș atractiv roșu-verde, rezistență la condiții de lumină în soare, rezistență la frig până la -15 grade Celsius, înalțimea la maturitate 2 – 4 metri, perioada de înflorire lunile aprilie – mai, o creștere rapidă și viguroasă și adaptabilitate la divesele tipuri de sol.

„Cetățenii sunt rugați să manifeste apreciere față de mediul înconjurător și față de natură, pentru ca toți sa trăim într-un mediu mai curat și mai puțin poluat. Atragem atenția asupra faptului că întreaga zonă este monitorizată video, iar orice eventuale distrugeri vor fi sancționate cu amenzi”, este precizarea făcută de edilul Cugirului, Adrian Teban.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir