cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Peste 400 de credincioși au participat la Slujba de Bobotează ținută la Biserica Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” din Cugir

Peste 400 de credincioși au participat la Slujba de Bobotează ținută la Biserica Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” din Cugir

Publicat în 06.01.2016 la ora 21:08

boboteaza-2016-cugirSute de cetățeni din Cugir au participat astăzi la slujba de Bobotează oficiată în cele 11 biserici (nouă ortodoxe, una greco-catolică și una  romano-catolică) situate pe raza orașului.

Cei mai mulți dintre aceștia, aproximativ 400, au venit la Biserica Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului”, lăcașul de cult devenind ca de fiecare dată, neîncăpător ca urmare a numărului mare de credincioși care participă la această importantă sărbătoare.

După ce au luat parte la Sfânta Liturghie oficiată în incinta bisericii de către preoții parohi, părinții Mircea Giurgea și Mihai Gălățeanu, enoriașii, mulţi dintre ei însoţiţi de copii au asistat în faţa bisericii la slujba de sfinţire a apei. Apoi, fiecare creştin a primit botezul, după care şi-au umplut vasele de sticlă sau de plastic cu apă sfințită din cei șase recipienţi, (conţinând peste 1500 litri de apă), aşezaţi pe scările din faţa bisericii.

Potrivit tradiţiei ortodoxe, apa sfinţită la Bobotează, aşa numita Agheasmă Mare, se bea în următoarele opt zile, dimineaţa, pe nemâncate, iar apoi se foloseşte doar pentru sfinţirea caselor şi în cazul persoanelor grav bolnave.

Boboteaza sau Botezul Domnului încheie ciclul sărbătorilor de iarnă şi reprezintă în acelaşi timp şi una dintre cele mai importante sărbători de la începutul noului an.

Constantin Predescu

Facebook 

Acest articol a fost citit de 94 ori

Peste 400 de credincioși au participat la Slujba de Bobotează ținută la Biserica Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” din Cugir
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.