Rămâi conectat

Actualitate

Peste 350 de persoane au petrecut ieri de Ziua Vârstnicilor, la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

ziua-varstnicilor-la-cugir-2015Peste 350 de persoane din Cugir au luat parte ieri, 1 octombrie 2015, la o masă festivă de Ziua Persoanelor Vârstnice organizată de social – democrații de la poalele Drăganei, la restaurantul „Casa Cugireană’’. Evenimentul, la care o contribuție deosebită a avut-o Organizația Pensionarilor PSD Cugir condusă de Laurențiu Duma, a fost prilej deopotrivă de întâlnire și socializare. Seniorii au fost recompensați cu un meniu bogat și muzică aleasă.

Fericiți că de ziua lor se bucură de toată atenția organizatorilor, invitații au mulțumit celor care se îngrijesc ca ei să aibă parte de o zi specială, de ziua lor. „E o satisfacție să ne vedem la ceas aniversar, o plăcere să fim invitați și ne bucurăm că există cineva care nu uită de noi. Ne regăsim aici, suntem un grup mare de pensionari care ne simțim bine în această zi’’, a spus una dintre participante la eveniment.

Întâlnirea le-a creat emoții. Unii nu s-au văzut de multă vreme. Au uitat pentru câteva ore de probleme, de durerile care le macină bătrânețea: problemele de sănătate, pensia mică sau nostalgia tinereții.

Muzica oferită de Ansamblul folcloric „60 plus Alba Iulia’’, grupul muzical al Centrului de Cultură „Augustin Bena’’ Alba Iulia și grupul „Pro Dance’’ din Cugir au delectat participanții prin prestația lor deosebită.

Prezenţi în mijlocul sărbătoriților, subprefectul Cornel Murg, deputatul Ioan Dârzu, Mircea Trifan – preşedintele Organizaţiei Cugir a PSD, președintele Organizației Pensionarilor PSD din Cugir – Laurențiu Duma, Eugen Popa – președintele Organizației Județene a Pensionarilor Alba a PSD, i-au felicitat pe invitați într-o zi atât de importantă pentru ei.

„Vă mulțumesc în numele meu și al organizației pe care o conduc, pentru anii în care v-ați implicat în viața comunităţii locale, de modul în care v-ați crescut copiii, vă creșteți nepoții. Dați-mi voie să vă felicit cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice, să vă urez un sincer La mulți ani!’’, le-a transmis invitaților, Mircea Trifan.

La eveniment au mai luat parte: viceprimarul Cugirului, Horia Rotche, Marcela Dărămuș-președinta Organizației Județene Alba a Femeilor, Ioan Florea – vicepreședinte al Organizației Județene Alba a PSD, Monalisa Borza- inspector la I.S.J. Alba.

Constantin Predescu


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Asociația Generală a Inginerilor din România – Sucursala Alba, pregătește o nouă conferință națională „Profesorul Ion D. Lăzărescu”, la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Asociația Generală a Inginerilor din România (AGIR) – sucursala Alba (cu sediul la Cugir) a decis organizarea unei noi ediții a Conferinței Naționale „Profesorul Ion D. Lăzărescu, fondatorul școlii românești de teoria așcierii”, eveniment care va reuni cadre inginerești din întreaga țară.

Potrivit dr. ing. Alexandru Micaciu – președintele AGIR , manifestarea se află la a XII-a ediție  și va avea loc în luna octombrie a acestui an, la Centrul Cultural ,,Valentin Uritescu” din Cugir.

 „Am dorit să transmitem din timp această știre pentru a lua măsurile ce se impun în legătură cu numărul de participanți și numărul de lucrări de specialitate (scrise) ce vor fi trimise organizatorilor.

Ca de fiecare dată, vom edita o carte (tipărită) cu tema: ,,Inginerie Cugir”, fapt ce necesită măsuri pentru ca aceasta să fie scoasă la timpul poitrivit. De asemenea, vrem să fim pregătiți și cu cheltuielile financiare ce le impune organizarea acestei manifestări. Îi rugăm pe cei ce doresc să participe cu lucrări să ne contacteze pe adresa de e-mail: inginerie.cugir@yahoo.com, până pe data de 15 august 2024”, a ținut să precizeze președintele AGIR.

Personalitatea prof. univ. dr. ing. ION D. LĂZĂRESCU:

Inginer (n. 19.VII.1912, Slobozia, jud. Ialomiţa – d. 16.IV.1999, Sibiu)

Studii:

Inginer electromecanic (promoţia 1941-1942)

Doctor inginer Institutul Politehnic Bucureşti (1969)

Doctor docent în ştiinţe, Institutul Politehnic Bucureşti (1974)

Profesor universitar emerit, Institutul Politehnic din Iaşi

Profesor consultant, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

Activitate:

Inginer U.M.Cugir, tehnolog şef (1941-1954)

Profesor la Şcoala Industrială Cugir (1943-1947) şi director

Profesor de specialitate la Şcoala medie tehnică de mecanică Cugir (1946-1952) Subdirector şi apoi director al acestei şcoli

Profesor asociat, Institutul de Mecanică, Cluj (1950-1954) Universitatea Tehnică din Cluj Napoca (1954-1999)

Profesor dr. doc. şt., profesor emerit

Şef de catedră (din 1952), decan (din 1958)

Conducător de doctorat (din 1963)

Autor de carte tehnică, fondatorul Şcolii de Toleranţe şi Măsurători Mecanice şi a Şcolii de Aşchierea metalelor şi scule din România

Domenii de competenţă:

Tehnologia construcţiei de maşini

Teoria şi practica aşchierii şi sculelor aşchietoare

Teoria şi practica toleranţelor şi a lanţutilor de dimensiuni

Pese 250 de lucrări ştiinţifice publicate, între care 27 de cărţi de referinţă.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Bărbat de 48 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce a fost depistat în timp ce conducea băut și fără perius, pe strada Ion Budai-Deleanu

cugirinfo.ro

Publicat

în

Luni, 15 iulie 2024, în jurul orei 20.00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Cugir au depistat un bărbat de 48 de ani, din orașul Cugir, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Ioan Budai-Deleanu, din orașul Cugir, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, din verificările efectuate de polițiști, a reieșit faptul că bărbatul de 48 de ani avea permisul de conducere suspendat.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Bărbat de 43 de ani din Cugir reținut de polițiști, după ce a fost depistat conducând băut și fără permis un autoturism, la Balomiru de Câmp

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 13 iulie 2024, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos – Postul de Poliție Șibot au depistat un bărbat de 43 de ani, din orașul Cugir, în timp ce conducea un autoturism, pe raza localității Balomiru de Câmp, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Față de bărbat, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și conducere fără permis, fiind luată măsura reținerii, pentru 24 de ore.

Cercetările sunt continuate.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir