cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Peste 350 de femei au făcut testul Papanicolau la Cugir

Peste 350 de femei au făcut testul Papanicolau la Cugir

Publicat în 14.02.2013 la ora 20:48

Programul iniţiat de Ministerul Sănătăţii, care vizează efectuarea testului Papanicolau de către femeile cu vârste cuprinse între 25 şi 64 de ani, a fost într-o bună măsură luat în considerare şi de femeile din Cugir care nu au un diagnostic confirmat de cancer de col uterin sau la care acesta se află în fază incipientă.

Astfel, la Secţia Ginecologie a Spitalului Orăşenesc Cugir unde îşi desfăşoară activitatea: dr. Marin Modoeanu şi dr. Ioan Oprean, s-au prezentat pentru consultaţii, în intervalul noiembrie 2012 – ianuarie 2013, 354 de persoane. Anterior, acestea s-au prezentat la medicul de familie unde li s-a eliberat formularul care le-a asigurat înscrierea în program şi au fost îndrumate la centrul de recoltare a materialului celular, de la spitalul orăşenesc.
Potrivit celor doi medici ginecologi, rezultatele sosite de la laboratorul de anatomie patologică au arătat că din numărul de 354 de femei cărora li s-au recoltat probe de material celular cervico-vaginal, 20 dintre acestea au fost depistate cu afecţiuni precanceroase, complicaţii minore care nu prezintă risc de îmbolnăvire. Conform procedurilor, rezultatul testului a fost transmis la cabinetul medicului de familie pentru a fi prezentat pacientei. „Din păcate, constatările arată că numărul de femei care se prezintă la centrul de recoltare al unităţii locale de sănătate este prea mic, în raport cu numărul mare de femei existent la nivel de oraş cu vârste ce necesită testarea gratuită Babeş-Papanicolau. O vină se pare că aparţine şi acelor medici de familie de pe raza oraşului, care nu ştim din ce motive n-au încheiate contracte pentru înscrierea în program”, ne-a declarat directorul spitalului, Cristian Simu.

Acest articol a fost citit de 297 ori

Peste 350 de femei au făcut testul Papanicolau la Cugir
Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *