cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Peste 300 de credincioși din Cugir au participat, ieri seară, la procesiunea religioasă organizată în ajunul sărbătorii „Adormirea Maicii Domnului”

Peste 300 de credincioși din Cugir au participat, ieri seară, la procesiunea religioasă organizată în ajunul sărbătorii „Adormirea Maicii Domnului”

Publicat în 15.08.2019 la ora 14:11

Peste 300 de credincioși din Cugir au participat, ieri seară, în ajunul marii sărbători „Adormirea Maicii Domnului”, la tradiționala procesiune religioasă susținută cu această ocazie.

Evenimentul organizat de Biserica Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului”, lăcaș de cult care pe 15 august își sărbătorește hramul a debutat cu Slujba de Vecernie cu Litie și Slujba Prohodului Maicii Domnului. Mirenii, mulți dintre ei îmbrăcați în veșminte tradiționale, însoțiți de preoții parohi Mircea Giurgea, Mihai Gălățeanu, Adrian Aldea, părintele Mircea Moșneag (din Vinerea) și de preotul Gheorghe Donu au pornit într-o procesiune de suflet, pe traseul Biserica Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” – Bulevardul Alexandru Sahia – strada 1 Decembrie 1918 – strada Victoriei – strada Constructorului.

Credincioșii purtau în fața coloanei o icoană de dimensiuni mari reprezentând-o pe Maica Domnului, prapori, cruci și toacă, iar pe tot parcursul deplasării, enoriașii au intonat cântări specifice acestui eveniment religios.

Cu acest prilej a fost rostit un cuvânt de învățătură, preoții vorbind credincioșilor despre importanța și semnificația acestui pelerinaj, care se perpetuează de mai bine de două decenii în orașul Cugir. La final, preoți și mireni au înconjurat de trei ori locașul de cult.

Ziua de 15 august este una încărcată de simboluri, e o zi în care creştinătatea prăznuieşte Adormirea Maicii Domnului. Este vorba despre momentul în care Sfânta Fecioară Maria a trecut la cele veşnice. Scrierile bisericești spun că ea ar fi fost luată de apostolul Ioan, la Ierusalim, pentru a fi îngrijită cum se cuvine.

S-a stins în casa lui şi a fost înhumată în peştera din Grădina Ghetsimani, la poalele Muntelui Măslinilor. Astăzi, de la ora 16.00, Biserica „Adormirea Maicii Domnului” găzduiește Sfântul Maslu organizat cu ocazia prăznuirii hramului locașului de cult.

Acest articol a fost citit de 1011 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.