Rămâi conectat

Administraţie

Peste 2300 de cugireni au semnat pentru înfiinţarea unui muzeu al oraşului

cugirinfo.ro

Publicat

în

Asociaţia “PRO-Cugir” a depus recent la primărie un set de documente prin care solicită consiliului local şi administraţiei locale să-şi dea acordul în legătură cu înfiinţarea unui muzeu al oraşului Cugir. Demersul asociaţieiare la baza “iniţiativa cetăţenească”, ca drept prevedere legală (Legea 215/2001), pentru rezolvarea unor probleme de interes general al comunităţii şi unde este nevoie de o susţinere de minimum 5% din numărul cetăţenilor cu drept de vot.

muzeu-oras-cugirPotrivit documentelor depuse la dosarul înaintat primăriei, până în prezent şi-au exprimat prin semnătură, acordul privind înfiinţarea la Cugir a unui muzeu de interes public, 2364 de cetăţeni ceea ce reprezintă 10% din numărul de locuitori cu drept de vot ai oraşului.Asocatia “PRO Cugir” aduce totodată, ca argument în favoarea susţinerii sale, faptul că un număr de 425 de localnici au declarat, tot prin semnătură, că donează bunuri totalizând peste 2000 de exemplare de produse, unele dintre acestea având valoare de patrimoniu.

În cuprinsul proiectului de hotărâre pe care iniţiatorii îl propun Consiliului Local se face referire şi la o eventuală locaţie pentru muzeu şi anume, fosta cantină a Colegiului Naţional “David Prodan”, obiectiv dezafectat şi nefolosit de mai multă vreme, care prin lucrări de amenajare ar putea folosi acestui scop. Membrii asociaţiei sugerează totodată autorităţii publice locale să ia în calcul ca drept loctii temporare pentru depozitare, restaurare şi conservare a bunurilor muzeistice obţinute, cele 7 camere situate în clădirea care adăposteşte Clubul Copiilor din Cugir şi care se află în aceeaşi incintă cu fosta cantină.

“Până în prezent asociaţia pe care o reprezint a făcut toate demersurile cu putinţă pentru înfiinţarea unui muzeu al oraşului Cugir, iar cetăţenii au subscris masiv la iniţiativa noastră. Faptul că există această dorinţă s-a dovedit şi continuă să se manifeste prin aceea că sute de persoane au semnat tabele prin care dovedesc că vor să contribuie cu obiecte pentru zestrea muzeului cugirean. Rămâne acum ca primăria şi consiliul local să ia o decizie în legătură cu acest demers de interes public ţinând seama că oraşul Cugir este printre singurele localităţi urbane ale judeţului care nu are muzeu”, a declarat Aurel Voicu.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Stadiul lucrărilor de modernizare la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” și la Grădinița cu Program Normal „Voinicel”, din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cadrul evaluării în teren realizată de primarul Adrian Teban și echipa de proiect din cadrul primăriei, constructorii au dat asigurări că lucrările se vor încheia până la începerea noului an școlar 2024-2025.

Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir – peste 12.000 .000 lei prin proiectul „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educațională Colegiul Tehnic I.D. Lăzărescu Cugir”.

Modernizarea a 3 corpuri, respectiv clădirea liceului, a cabinetelor de specialitate şi sala de sport, care vor beneficia de:

– reabilitarea termică a anvelopantei, reconformarea structurală a șarpantei,
– modernizarea instalațiilor utilitare, finisajelor interioare și exterioare,
– instalații pentru securitatea la incendiu,
– supraveghere video.
–  accesibilizarea clădirii pentru utilizatori cu handicap locomotor etc.
–  eficientizarea energetică
– mobilier și dotări
– sala de sport modernizată cu suprafață nouă, iluminat led, sistem de încălzire, finisaje și grupuri sanitare noi etc

Stadiul actual – 80% realizat – fiind în desfășurare execuția de lucrări.

Grădinița cu Program Normal „Voinicel” prin proiectul „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educaţională pentru învăţământul preşcolar la Şcoala Gimnazială Singidava” valoare de peste 2.200.000lei.

Clădirea va beneficia de:

–  refacerea învelitorii și a termoizolației existente, înlocuirea hidroizolației, inlocuirea tâmplăriei, a tuturor instalațiilor și a finisajelor din grupurile sanitare etc
–  rampă de acces
–  instalații de protecție împotriva șocurilor electrice, supraveghere video, sistem de ventilare a sălilor etc
–  sistem de iluminat LED și panouri solare
–  trotuarele refacute, cu pante spre exterior, destinate circulației și îndepărtării apelor de construcție.
–  eficientizarea energetică
– mobilier și dotări
– Stadiul actual – 50% realizat, fiind în desfășurare execuția de lucrări.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

De vineri, 1 martie 2024, va fi funcțional noul sistem de taxare a transportului public local din orașul Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria Cugir anunță că începând de vineri, 1 martie 2024, va fi funcțional noul sistem de taxare a transportului public local.

Este un sistem modern, care permite călătorilor să aleagă varianta de abonament sau tichet de călătorii care i se potrivește.  Vă prezentăm mai jos câteva informații importante legate de acest lucru:

În Primărie, la camera 4, se eliberează abonamente nominale pentru:

-persoane cu dizabilități
-beneficiarii legilor speciale
-pensionari
-pentru elevi
-pentru angajații unor firme din oraș.

Categoriile mai sus menționate se vor prezenta în fiecare lună la Primărie, în intervalul care va fi anunțat, pentru prelungirea valabilității cardului de abonament.

De asemenea, se eliberează abonamente nenominale și tichete de călătorie pentru celelalte categorii de călători. Aceștia vor putea să iși reîncarce cardurile primite la Primărie sau la automatele pentru bilete.

– De la automatele de bilete, călătorii pot să își achiziționeze bilete de călătorie (cu una sau două călătorii). Tot la aceste automate se pot achiziționa sau se pot reîncărca abonamentele nenominale, respectiv tichetele cu un număr de călătorii.
– Din autobuze, în acest moment, călătorii nu vor putea să achiziționeze bilete.
– La urcarea în autobuz, fiecare persoană trebuie să își valideze călătoria prin apropierea biletului sau a cardului de echipamentul de validare.
– La automat, un card nou costă 3 lei


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

De marți, 27 februarie 2024, Primăria Cugir a început eliberarea noilor carduri de abonament pentru transportul public local

cugirinfo.ro

Publicat

în

Începând de astăzi, 27 februarie, vor putea fi eliberate noile carduri de abonament pentru transportul public local.

Acestea se vor elibera la sediul Primăriei, camera 4 și se vor putea utiliza din 1 martie 2024.

Noul sistem de abonament este valabil exclusiv pentru autobuzele noi, marca Mercedes-Benz, care deja au intrat în circuitul transportului local.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir