Rămâi conectat

Actualitate

Peste 200 de persoane au participat la „Marșul pentru viață” organizat de Parohia Ortodoxă Cugir VI

cugirinfo.ro

Publicat

în

„Marșul pentru viață” derulat sub genericul „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine”, a fost organizat la nivelul localității Cugir de Parohia Ortodoxă Română Cugir VI avându-l ca reprezentant pe părintele Ioan Cândea, slujitor al bisericii „Sfinții Trei Ierarhi”.

Parteneri în cadrul acestei acțiuni au fost: Școala Gimnazială Nr. 3 – Cugir, Școala Gimnazială „Ioan Mihu” – Vinerea; Grădinița cu program normal Nr. 5 – Cugir; Școala Gimnazială „Iosif Pervain” – Cugir, Școala Gimnazială „Singidava” – Cugir.

Marșul, la care au luat parte peste 200 de localnici s-a desfășurat începand cu orele 12:30, pe traseul: Biserica „Sf. Trei Ierarhi”, Str. Rozelor, Str. Al. Sahia, Str. N. Balcescu, Str. Victoriei, Str. Constructorului, Biserica „Adormirea Maicii Domnului”. La finalul traseului, în fața Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” a fost susținut un program artistic de către grupurile: „Mlădițe Cugirene”, „Anotimpuri”, Corul Școlii Gimnaziale Iosif Pervain, Corul Școlii Gimnaziale Singidava și Gradinița cu program normal Nr. 5. Evenimentul a fost deschis de eleva Alexia Herlea, care a interpretat poezia „Orice copil are un nume”, scrisă de George Țărnea, după care Grupul Mlădițe Cugirene a interpretat melodiile: „Fiecare viață e un dar” și „De n-oi mai fi…”. Corul Școlii Gimnaziale „Iosif Pervain” condus de Marcel Cibu și Aurora Andriuc au interpretat melodiile: „Mama” și „Mulțumesc iubită mamă”. Cei mai mici participanți la marș, copii Grădinței nr. 5 au interpretat cu multă sensibilitate: „Cine vă iubește” și „Cântecul acesta delicat”.

De o puternică vibrație s-a dovedit mesajul grupului „Anotimpuri! Condus de preot Adrian Cebotari și prof. Luminița Cebotari, care au interpretat „Cântec pentru părinți” și „Fii lacrimilor Tale”. Marșul pentru viață este un proiect național inițiat de Asociația „Studenți pentru viață” București și are ca scop principal apărarea dreptului la viață al copiilor nenăscuți, iar toate materialele: (pancarte, reviste, baloane) au fost asigurate gratuit de către inițiatorii acestui proiect. Grupa de jandarmi din Cugir și poliția Locală Cugir au asigurat ordinea pe tot parcursul manifestării. Fiind un demers apolitic și neconfesional, oricine prețuiește viața umană încă de la concepție a putut participa la această manifestare cu gândul de a ajuta o mamă aflată în criză de sarcina pentru a evita avortul și a aduce pe lume darul pe care Dumnezeu l-a sădit în ea. La eveniment a fost prezent și primarul Cugirului Adrian Teban, alături de familia sa.

Constantin Predescu

[youtube_sc url=”https://youtu.be/WopISip1QUY”]


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Vineri, 29 septembrie 2023: Ziua Porților Deschise, pe șantierul arheologic de pe Cetatea din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Vineri, 29 septembrie 2023, începând cu ora 10.00 locuitorii Cugirului sunt invitați în șantierul arheologic de pe Cetate, la Ziua Porților Deschise.

În cadrul proiectelor demarate cu privire la promovarea obiectivelor istorice și turistice ale Cugirului, un loc aparte îl ocupă Cetatea dacică.

Astfel, începând din acest an, un grup de arheologi condus de dr. Aurel Rustoiu de la Institutul de Arheologie și Istoria Artei al Academiei Române din Cluj-Napoca, împreună cu studenți și doctoranzi de la Universitatea „Babeș-Bolyai” și de la Academia Română, în cooperare cu Muzeul Național al Uniri din Alba Iulia, au reluat cercetările arheologice în Cetate.

Atât informațiile privind săpăturile mai vechi cât și rezultatele cercetărilor de anul acesta vor fi aduse la cunoștința publicului și a presei vineri 29 septembrie 2023, când va avea loc „Ziua porților deschise în Cetatea dacică de la Cugir”, începând cu ora 10.00. Manifestarea constituie și un preambul al evenimentului „Noaptea Cercetătorilor Europeni” organizat în aceeași zi de către Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Joi, 28 septembrie 2023: O nouă întâlnire a cercului de scriere creativă „Verbum”, la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Joi, 28 septembrie 2023, de la ora 17.00, la Centrul Cultural Cugir va avea loc o nouă întâlnire a cercului de scriere creativă „Verbum”, în compania scriitorilor consacrați, ori aspiranți, din fiecare comunitate.

Intrarea la cercul de scriere creativă este condiționată doar de apetitul pentru lectură, scris și cultură. Mai mult, autorii celor mai reușite creații literare au șansa de a fi publicați, gratuit, în antologia „Verbum”, publicație anuală a Consiliului Județean Alba și a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, care ajunge în acest an la cea de-a V-a ediție.

Activitățile de joi au loc în cadrul Proiectul 3.19 Verbum, Programul 3 ANIMAȚIE CULTURALĂ, în organizarea Consiliului Județean Alba și a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Centrul Cultural Cugir și Primăria Orașului Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Trei străzi din Cugir au rămas astăzi, 26 septembrie 2023, fără a potabilă, în urma unei avari la o conductă

cugirinfo.ro

Publicat

în

O avarie s-a produs marți, 26 septembrie 2023, la conducta de apă potabilă, din Cugir. Locuitorii de pe trei străzi din oraș au rămas fără apă potabilă până la remedierea defecțiunii.

„SC APA CTTA SA ALBA – Sucursala Cugir informează consumatorii că în data de 26.09.2023, furnizarea apei va fi întreruptă în orașul Cugir pe str. George Enescu, str. Mihai Eminescu și str. Arieșului din cauza unei avarii la conducta de apă potabilă, până la remedierea acesteia.

La reluarea furnizării cu apă potabilă, este posibil să apară depășiri ale parametrului turbiditate, în acest caz rugăm clienții să utilizeze apa numai în scopuri menajere. Eventualele perturbații și zonele în care apar acestea trebuie semnalate imediat la numărul de telefon: 0258751139, în vederea intervenției. Vă mulțumim pentru înțelegere și ne cerem scuze pentru orice disconfort creat”, a transmis Apa CTTA Alba.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir