cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Economie » Peste 150 de salariați ai Fabricii de Arme Cugir au întrerupt astăzi activitatea de producție, pe fondul unor nemulțumiri salariale

Peste 150 de salariați ai Fabricii de Arme Cugir au întrerupt astăzi activitatea de producție, pe fondul unor nemulțumiri salariale

Publicat în 10.07.2019 la ora 22:53

Angajații s-au adunat pentru aproximativ două ore, în fața pavilionului administrativ al societății și au cerut conducerii fabricii să le acorde explicații în legătură cu salariile diminuate față de luna precedentă.

Ei au revendicat faptul că pe fișele de plată nu mai apar unele venituri din sporurile de noapte… (?!), dar nici majorarea de 5% promisă în urma unor negocieri între conducere și sindicat.

Potrivit surselor, între directorul general adjunct, Gheorghe Sava (directorul general Nicolae Mihăilesc aflându-se în concediu medical) și salariați a avut loc un dialog civilizat, oamenii cerînd clarificări vis a vis de drepturile lor salariale.

Conform informațiilor, protestatarii ar fi primit explicații cum că luna a fost mai scurtă (19 zile lucrătoare), la care se adaugă și valorificarea de către unii angajați a voucherelor de vacanță, situație ce a condus la salarii mai mici.

Tot potrivit unor informații pe surse, explicațiile conducerii nu i-ar fi mulțumit pe angajați, aceștia amenințând cu noi proteste în zilele următoare.

Constantin PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 2403 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.