cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Peste 100 de persoane au donat sânge, în cadrul campaniei organizate astăzi la Spitalul orășenesc din Cugir

Peste 100 de persoane au donat sânge, în cadrul campaniei organizate astăzi la Spitalul orășenesc din Cugir

Publicat în 09.04.2019 la ora 21:27

Încă de la primele ore ale dimineții de astăzi, 9 aprilie 2019, mai bine de 100 de persoane s-au prezentat la Spitalul din Cugir pentru a lua parte la campania de donare de sânge organizată de unitatea locală de sănătate în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină Alba și Arhiepiscopia Alba Iulia.

Potrivit doctorului chirurg Terezia Mureșan – director medical la spitalul orășenesc Cugir, demersul a fost o acțiune de succes, cu rezultate peste așteptări. A fost un eveniment bine organizat, bine popularizat și mediatizat din partea bisericilor din Cugir și Vinerea, de către instituția locală de sănătate și de alți factori implicați în campanie. O reușită care a avut la bază, bunăvoința și spiritul de solidaritate civică al cetățenilor.

„Sincer, nu ne-am așteptat să se prezinte atâta lume, începând de la elevi de liceu până la persoane de vârsta a treia. Este un lucru deosebit care presupune un interes major pentru comunitatea locală. Doresc să specific faptul că din cei peste 100 de cetățeni care și-au manifestat dorința să doneze sânge, la peste 80 dintre ei s-a reușit recoltarea fluidului viu care salvează vieți. Urmează ca în perioada următoare să ne preocupăm pentru organizarea la Cugir a unei noi campanii, la care vor avea ocazia să ia parte atât cei care n-au mai prins locuri pentru donare, precum și alți binevoitori. Vreau să le mulțumim celor care au înțeles că donarea unei unități de sânge face diferența dintre viață și moarte!”, nea declarat dr. Terezia Mureșan.

De reamintit că în conformitate cu legea, donatorilor li se acordă o zi liberă (în ziua donării). Aceștia vor primi 7 tichete de masă, pentru produse alimentare ( 1 tichet= 9,57 lei) și vor beneficia de reducere de 50% la abonamentul pentru transportul comun pentru o perioada de o lună. De asemenea, donatorul, poate primi, la cerere, un buletin de analize, cu rezultatele testelor efectuate cu ocazia donării.

Constantin PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 832 ori

Peste 100 de persoane au donat sânge, în cadrul campaniei organizate astăzi la Spitalul orășenesc din Cugir
3.5 (70%) 2 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.