Rămâi conectat

Actualitate

Peste 100 de persoane au donat sânge, în cadrul campaniei organizate astăzi la Spitalul orășenesc din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Încă de la primele ore ale dimineții de astăzi, 9 aprilie 2019, mai bine de 100 de persoane s-au prezentat la Spitalul din Cugir pentru a lua parte la campania de donare de sânge organizată de unitatea locală de sănătate în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină Alba și Arhiepiscopia Alba Iulia.

Potrivit doctorului chirurg Terezia Mureșan – director medical la spitalul orășenesc Cugir, demersul a fost o acțiune de succes, cu rezultate peste așteptări. A fost un eveniment bine organizat, bine popularizat și mediatizat din partea bisericilor din Cugir și Vinerea, de către instituția locală de sănătate și de alți factori implicați în campanie. O reușită care a avut la bază, bunăvoința și spiritul de solidaritate civică al cetățenilor.

„Sincer, nu ne-am așteptat să se prezinte atâta lume, începând de la elevi de liceu până la persoane de vârsta a treia. Este un lucru deosebit care presupune un interes major pentru comunitatea locală. Doresc să specific faptul că din cei peste 100 de cetățeni care și-au manifestat dorința să doneze sânge, la peste 80 dintre ei s-a reușit recoltarea fluidului viu care salvează vieți. Urmează ca în perioada următoare să ne preocupăm pentru organizarea la Cugir a unei noi campanii, la care vor avea ocazia să ia parte atât cei care n-au mai prins locuri pentru donare, precum și alți binevoitori. Vreau să le mulțumim celor care au înțeles că donarea unei unități de sânge face diferența dintre viață și moarte!”, nea declarat dr. Terezia Mureșan.

De reamintit că în conformitate cu legea, donatorilor li se acordă o zi liberă (în ziua donării). Aceștia vor primi 7 tichete de masă, pentru produse alimentare ( 1 tichet= 9,57 lei) și vor beneficia de reducere de 50% la abonamentul pentru transportul comun pentru o perioada de o lună. De asemenea, donatorul, poate primi, la cerere, un buletin de analize, cu rezultatele testelor efectuate cu ocazia donării.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Tânăr de 19 ani din Cugir reținut de polițiști, după ce a provocat scandal în scara unui bloc și a agresat o tânără

cugirinfo.ro

Publicat

în

Marți, 23 aprilie 2024, polițiștii din Cugir au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un tânăr de 19 ani, din Cugir, care este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tulburare a ordinii și liniștii publice și lovire sau alte violențe.

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, în seara zilei de 21 aprilie, în timp ce se afla în scara unui bloc de locuințe din Cugir, pe fondul unor discuții contradictorii, ar fi agresat o tânără de 19 ani, din Cugir și ar fi tulburat ordinea și liniștea publică din bloc.

În cursul zilei de azi, 24 aprilie 2024, tânărul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Asociația „Lupii Sigidavei” Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii

cugirinfo.ro

Publicat

în

Motocicliștii „Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia le ecologizează an de an, sunt tot mai puține gunoaie aruncate. 

Așa cum obișnuiesc deja de mai mulți ani, clubul de motocicliști ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat înainte de sărbătorile de Paști, o nouă acțiune de ecologizare în oraș.

„Am încheiat cu succes o altă acțiune de ecologizare. Am fost pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii!

Toți cei care am participat la acțiune ne-am organizat și am format 4 echipe. O echipă a plecat de la Podul Roșu spre Căprioară, una a plecat de la Mistrețu spre Căprioară, alta pe Valea Grușerii și nu în ultimul rând echipa de la „Cabana fără gânduri” coordonată de Eni, au ecologizat Râul Mic.

Suntem plăcut surprinși să vedem de la an la an tot mai puțin gunoie în aceste zone pe care noi le ecologizăm anual.

Mulțumim tuturor celor implicați în realizarea acestei acțiuni, cât și administrației locale care ne-au pus la dispoziție mijloc de transport pentru sacii cu gunoaie”, au transmis motocicliștii.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Substanțe pentru protecția plantelor, cu termenul de valabilitate expirat, confiscate de polițiști de la o firmă din Vinerea

cugirinfo.ro

Publicat

în

Luni, 22 aprilie 2024, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat un control la o societate comercială din Vinerea, specializată în comercializarea produselor de protecție a plantelor, în scopul verificării modului în care sunt respectate normele legale privind deținerea acestui tip de produse.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că reprezentatul societății oferea, spre vânzare, mai multe produse al căror termen de valabilitate era expirat. În urma controlului a fost luată măsura indisponibilizării cantităților de 5,5 litri și 8 kilograme de substanțe de protecția plantelor.

Polițiștii au întocmit dosar penal, în cadrul cărora sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri, faptă prevăzută și pedepsită de art. 98, alin. 5, lit. b din OUG 195/2005 privind protecția mediului și neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfășurarea activității de colectare, transport, valorificare și eliminare a deșeurilor periculoase, faptă prevăzută și pedepsită de art. 66 din OUG 92/2021, privind regimul deșeurilor.

Controalele vor continua.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir