cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Personalul medical performant din cadrul Spitalului Orășenesc Cugir va primi stimulente finaciare

Personalul medical performant din cadrul Spitalului Orășenesc Cugir va primi stimulente finaciare

Publicat în 27.01.2017 la ora 18:23

Consiliul Local Cugir a aprobat, în ședința de ieri, 26 ianuarie 2017, un proiect de hotărâre inițiat de primarul Adrian Teban cu privire la acordarea stimulentelor financiare lunare pentru personalul medical și de specialitate din cadrul Spitalului Orășenesc Cugir. În acest sens a fost alocată de către legislativul local suma de 30.000 lei, necesară acoperirii acestei cheltuieli pe anul 2017.

Stimulentele vor fi in limita a doua salarii minime brute pe   tara și vor fi acordate în funcție de Regulamentul stabilit prin hotărârea Coniliului Local Cugir, în subordinea căruia se află spitalul. Potrivit proiectului, criteriile de acordare nominala vor fi clare, cuantificabile, si pot fi urmatoarele: ~ Competenta profesionala;~ Calitatea muncii;~ Cantitatea muncii,~ Relatiile de munca,~ Participarea personalului la elaborarea si implementarea   de proceduri si protocoale:~ Indeplinirea indicatorilor de performanta,   indicele de complexitate a cazurilor, grad de ocupare paturi, durata medie de spitalizare, numarul de externari,~ Numar de ore suplimentare efectuate, datorate lipsei de personal,~ Numar de consultatii in ambulatoriul de specialitate realizate anual si lunar,~ Calificativ maxim obtinut la evaluarea anuala in ultimii 3 ani,~ Supraincarcarea si raspunsul pozitiv la sarcini suplimentare,~ Activitati de inalta performanta; ~ Altele.

Primarul Adrian Teban a declarat că inițiativa se dorește atât o încurajare a performanțelor medicale, cât și o recompesare a activității meritorii a medicilor din spital: “Știm deja că nu se poate face performanță decât în anumite condiții. Demersul nostru vine să completeze eforturile deja făcute în infrastructura spitalicească, de data aceasta încercând să contribuim la motivarea financiară a acelor medici care muncesc și au rezultate. Ne-am propus să facem din spital o unitate care să ofere servicii medicale bune, în condiții decente, iar acest lucru nu se poate fără resursă umană bine pregătită și implicată. Sperăm ca și pe plan național, sistemul de sănătate să reprezeinte o prioritate, astfel încât actualele probleme, inclusiv salarizarea, să fie rezolvate”.

Stimulentele financiare vor fi acordate din luna februarie și nu fac parte din salariul de baza, spitalul public calculeaza toate contributiile datorate catre bugetele de stat si speciale, potrivit legii.

Constantin Predescu

Facebook 

Acest articol a fost citit de 791 ori

Personalul medical performant din cadrul Spitalului Orășenesc Cugir va primi stimulente finaciare
5 (100%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.