cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Persoanele defavorizate din Cugir care nu s-au aflat pe listele întocmite de SPAS pot beneficia de alimente subvenționate de UE

Persoanele defavorizate din Cugir care nu s-au aflat pe listele întocmite de SPAS pot beneficia de alimente subvenționate de UE

Publicat în 12.01.2015 la ora 16:40

ajutoare-alimentare-defavorizati-cugirPrimăria Cugir continuă distribuţia alimentelor subvenţionate de Uniunea Europeană.

Potrivit Luminiței Birăesc, purtător de cuvânt al administrației locale, chiar dacă aproximativ 90% dintre beneficiarii înscrişi pe listele primite de către SPAS Cugir au intrat deja în posesia alimentelor, în centrele de distribuţie a mai rămas o cantitate semnificativă, care urmează să fie distribuită la cerere către acele persoane care nu au figurat pe lista iniţială, dar care fac parte din una dintre categoriile de beneficiari.

Este vorba în primul rând de şomeri neindemnizaţi, care se află în evidenţă ca fiind în căutarea unui loc de muncă, dar şi de celelalte categorii: beneficiarii de ajutor social, beneficiarii de alocaţie de susţinere a familiei, pensionarii cu pensii mai mici de 400 de lei, persoanele cu handicap grav şi accentuat, şomerii cu indemnizație sub 400 de lei, pensionarii cu pensii speciale sub 400 de lei.

Pentru a beneficia de alimente, persoanele interesate trebuie să se adreseze Serviciului Public de Asistenţă Socială Cugir, până în data de 15 ianuarie, pentru a fi trecuţi pe un tabel suplimentar, care va fi aprobat de Ministerul Fondurilor Europene”, precizează reprezentantul Primăriei Cugir.

Pachetele de alimente conţin: ulei – 4 litri, făină albă – 6 kg, făină de mălai – 6 kg, zahăr – 4 kg, paste făinoase – 2 pungi, conserve de carne de porc – 8 cutii, conserve de carne de vită- 6 cutii, conserve pate – 10 cutii. Aceste produse sunt preambalate, astfel că beneficiarii vor primii două cutii sigilate de 15 kg fiecare.

Primăria a amenajat trei centre de distribuţie de unde se pot ridica produsele în funcţie de zona în care locuiesc.. Astfel, de la Baia Socială îşi vor ridica alimentele cetăţenii care locuiesc pe străzile: G. Coşbuc, Ghe. Asachi, V. Alecsandri, M. Sadoveanu, Viilor şi satele de munte. Cugirenii din celelalte zone se vor prezenta la Colegiul I.D. Lăzărescu, unde au fost amenajate patru puncte de distribuţie: două în fostul cămin şi alte două în garajul SVSU din curtea colegiului. Cetăţenii care locuiesc în Vinerea pot intra în posesia alimentelor prezentându-se la Centrul Social Multifuncţional.

Programul de distribuţie este de luni până joi între orele 10.00-16.00, iar vineri între 10.00 şi 13.30.

Acest articol a fost citit de 205 ori

Persoanele defavorizate din Cugir care nu s-au aflat pe listele întocmite de SPAS pot beneficia de alimente subvenționate de UE
5 (100%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *