Rămâi conectat

Administraţie

Pentru a fi stopată degradarea şi a primi o utilitate socială, cabanele Prislop şi Mistreţul, blocurile de nefamilişti şi Stadionul Parc, cerute din nou de Primăria Cugir de la Ministerul Economiei

Redacția Cugirinfo.ro

Publicat

în

cladire-degradata-cugirDe aproape 10 ani, Primăria și Consiliul Local din Cugir încearcă să preia de la Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri o serie de active cu caracter social care aparţin Uzinei Mecanice Cugir S.A.

În discuție sunt activele aflate în stare de degradare, care nu au servit şi nu servesc obiectului de activitate al fabricii: Stadion Parc, Bloc nr. 5 – Cămin nefamiliști, Bloc nr. 10 – Cămin tineret nr. 1, Bloc nr. 11 – Cămin tineret nr. 2, Blocul 1 Mai, școala profesională veche, Cabana Prislop, Complex “Mistrețul” (cabine, ștrand, popicărie, restaurant, hotel), peronul haltei Cugir. Acestea sunt în prezent pete negre pe fața orașului, din păcate unele situate chiar în centrul civic. Vremea, vântul, ploaia și ”întreprinzătorii” care au furat, pe lângă calorifere, parchet, lemnărie și faianță inclusiv cablurile electrice din pereți și tocurile de la geamuri, au transformat aceste ”efigii ale socialismului multilateral dezvoltat” într-un ”underground capitalist”. Din anul 1989, odată cu declanșarea declinului industriei de apărare, S.C. Uzina Mecanică Cugir a intrat în imposibilitatea financiară de a mai întreține obiectivele amintite, motiv pentru care s-au degradat treptat. În solicitarea adresată de administrația locală ministerului se arată că ”starea lor este critică, iar uzina nu dispune de fonduri pentru reparații şi reabilitări și nici nu este interesată de ele. Dovadă sunt acordurile repetate date de către Consiliul de Administraţie al S.C. UMC cu privire la predarea activelor prin dare în plată. Cu toate acestea, Ministerul Finanțelor Publice, prin Agenția Națională de Administrare Fiscală, a eliberat, în data de 17 februarie 2015, un aviz negativ pentru trecerea în proprietatea publică a statului a Stadionului Parc, iar ulterior, în 19 mai 2015, un aviz negativ pentru toate activele mai sus amintite. Considerăm că decizia ministerului s-a datorat necunoaşterii stării de degradare accentuată în care se află construcţiile în cauză”. Administrația locală intenționează să folosească aceste obiective pentru  a le transforma în locuinţe pentru tineri, centre sociale pentru vârstnici sau centre pentru tineri.
”Cu susţinerea dumneavoastră, Primăria şi Consiliul Local Cugir vor transforma obiectivele degradate astfel: Bloc nr.  5 – în locuinţe sociale şi/sau azil pentru bătrâni; Bloc nr. 10 – în locuinţe sociale şi/sau locuinţe pentru tineri; Bloc nr. 11 – în locuinţe sociale şi/sau locuinţe pentru tineri; Cabana Prislop – în tabără şcolară şi punct de atracţie pentru iubitorii turismului şi ai sporturilor de iarnă; Stadion Parc – se modernizează; Şcoală profesională veche – în zonă de agrement; Complex Mistreţul (cabine, ştrand, popicărie) – în centru pentru tineret; Restaurant Mistreţul – în centru pentru tineret; peron haltă – se modernizează”, se arată în adresa către minister.
Administrația cugireană a reuşit să preia de la Uzina Mecanică în 2007 şi să transforme fostul “Club Muncitoresc”. În urmă investiţiilor de modernizare, acesta a devenit Casă de Cultură a oraşului Cugir, ce cuprinde o sală de spectacole cu 463 locuri, săli de conferințe, de activități cultural-artistice şi o bibliotecă orăşenească. În anul 2008, prin aceeaşi procedură, “Stadionul Vechi”, în suprafaţă de 23.249,35 mp, a trecut în proprietatea publică a oraşului Cugir. Stadionul a fost modernizat şi utilat, iar astăzi este cea mai modernă baza sportivă din judeţ, fiind calificat pentru competiţiile de liga a III-a.

Nicoleta IDITA -TOMUŢA


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Începând de astăzi, 30 mai 2023, au intrat în vigoare modificări și restricții de circulație pe mai multe străzi din orașul Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Începând de astăzi, 30 mai 2023, șoferii din Cugir trebuie să respecte modificările privind prioritățile de circulație rutieră pe străzile Ion Creangă și Trandafirilor și noile restricții de circulație impuse pe strada Trandafirilor. Restricții de circulație au mai fost instituite pe străzile Viitorului și Nicolae Bălcescu.

• „Cedează trecerea” pe Trandafirilor și „Drum cu prioritate” pe strada Ion Creangă

Primăria Oraşului Cugir a solicitat Inspectoratului de Poliție al Județului Alba – Poliția Orașului Cugir avizul necesar mutării indicatorului rutier “cedează trecerea” de pe strada I. Creangă, nr. 94, pe strada Trandafirilor, nr. 4. Totdată, a fost solicitat avizul amplasării indicatorului “drum cu prioritate” pe strada Ion Creangă, nr. 94. Noile modificări s-au considerat necesare întrucât la orele de vârf se forma o coloană de mașini de aproximativ 150 m pe strada I. Creangă.

Totodată a fost avizată amplasarea, pe ambele sensuri de circulație ale străzii Trandafirilor, a indicatorului rutier “oprirea interzisă”, în vederea fluidizării traficului rutier și evitării ambuteiajelor provocate de autoturismele oprite pe partea carosabilă.

• „Staționarea interzisă” pe străzile Viitorului și N. Bălcescu

Tot de astăzi au fost amplasate mijloace de semnalizare rutieră în zona Spitalului Orășenesc Cugir astfel:

– amplasarea a două indicatoare rutiere “staționarea interzisă” pe ambele sensuri de circulație ale străzii Viitorului, de la intersecția cu strada Nicolae Bălcescu până la Valea Viilor;
– amplasarea a două indicatoare rutiere “staționarea interzisă” pe ambele sensuri de circulație ale străzii Nicolae Bălcescu, de la intersecția cu strada Unirii până la intersecția cu strada Ion Creangă.

Prin aceste noi restricții se urmărește îmbunătățirea condițiilor de trafic în zonă, evitarea de ambuteiaje rutiere, facilitarea circulației autobuzelor și accesului autovehiculelor de intervenție.

După instituirea acestor restricții, accesul pacienților sau aparținătorilor acestora, respectiv al vizitatorilor, cu autoturismele în parcarea din incinta Spitalului Orășenesc Cugir – zona Policlinică este permis zilnic, în intervalul orar 07:00-22:00.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

De la 1 ianuarie 2024, impozitele și taxele locale din Cugir vor fi majorate cu 13,8%

cugirinfo.ro

Publicat

în

Aleșii Cugirului au aprobat pentru anul fiscal 2024 indexarea cu rata inflației de 13,8% a nivelurilor valorilor impozabile, a impozitelor și taxelor locale, a altor taxe și a taxelor speciale care constau într-o anumită sumă în lei.

Potrivit art. 491 alin.1 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, “în cazul oricărui impozit sau oricărei taxe locale, care constă într-o anumită sumă în lei sau care este stabilită pe baza unei anumite sume în lei, sumele respective se indexează anual, până la data de 30 aprilie, de către consiliile locale, ţinând cont de rata inflaţiei pentru anul fiscal anterior, comunicată pe site-urile oficiale ale Ministerului Finanţelor Publice şi Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice”.

Prin comunicatul de presă nr.13/13.01.2023 al Institutului Național de Statistică, s-a comunicat faptul că pentru anul fiscal 2022 rata inflației a fost de 13,8%.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

SPAS Cugir anunță că între în perioada 4 – 12 mai 2023 se distribuie pachete alimentare destinate categoriilor defavorizate ale populației. Vezi detalii

cugirinfo.ro

Publicat

în

Serviciul Public de Asistență Socială Cugir vă informează că în perioada 04.05.2023-12.05.2023 se va desfășura activitatea de distribuire pachete alimentare acordate categoriilor defavorizate ale populației, prin intermediul POAD 2018-2021 tranșa VI, astfel :

– între orele 09.00 și 16.00, în zilele lucrătoare, la sediul Băii Sociale din Cugir, str. Gheorghe Asachi, nr.13A

Beneficiarii pachetelor cu produse alimentare distribuite in etapa 1 sunt:
a). familiile și persoanele singure beneficiare de venit minim garantat;
b). persoanele beneficiare de alocație pentru susținerea familiei.

Ridicarea personală a ajutoarelor distribuite sub forma produselor alimentare se face în baza prezentării actului de identitate valabil însoțit de dovada încadrării în categoria de beneficiari (dispoziția Primarului privind stabilirea dreptului pentru beneficiarii de venit minim garantat și alocație pentru susținerea familiei).

Începând cu data de 15.05.2023, după încheierea primei etape, pachetele alimentare rămase vor fi distribuite persoanelor/familiilor aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente și alte situații asemănătoare și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, în cadrul celei de-a doua etape.

Informații suplimentare se pot obține la nr de telefon: 0258/750764, 0258/750370, 0258/750738.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir