Rămâi conectat

Administraţie

Patru societăți comerciale și mai mulți proprietari de terenuri din zona industrială Vinerea, solicită Primăriei Cugir sprijin pentru racordarea la utilități

cugirinfo.ro

Publicat

în

Patru societăți comerciale care desfășoară activități pe teritoriul localității Vinerea – Cugir (zona industrială), au trimis o petiție Primăriei Cugir, prin care solicită să fie sprijiniți de administrația locală în vederea racordării la rețelele de gaze naturale, energie electrică, iluminat stradal, telefonie și internet, utilități necesare pentru firmele pe care le administrează.

Respectivul demers este semnat și de un număr de aproximativ 20 de persoane de pe strada „Culturii” din Vinerea, posesori de terenuri intravilan și care, în perspecteva dezvoltării zonei doresc să aibă asigurate condiții pentru buna derulare a unor viitoare afaceri pe proprietățile lor.

Este vorba de extinderea rețelelor pe sub calea ferată și centură până în zona industrială (aproximativ 200 metri). O parte dintre petenți s-au prezentat și la o ședință a Consiliului Local Cugir, solicitnd sprijin și aleșilor locali, având în vedere că „am făcut nenumărate cereri către Electrica, E-ON GAZ, Primăria orașului Cugir și Consiliul Județean Alba însă problemele ridicate de noi au rămas nerezolvate”.

Interesul celor care au făcut acest demers este cu atât mai mare cu cât prin zonă va trece șoseaua ocolitoare Cugir – Vinerea, iar în opinia lor, această problemă ar trebui rezolvată înaintea finalizării investiției.

„Deoarece instituția dumneavoastră a reușit să obțină fonduri pentru executarea centurii Vinerea, aceasta aducând o siguranță localității și un plus de valoare zonei, am dori, ca înaintea finalizării lucrărilor  de la centură  să se execute extinderea rețelelor enumerate”, spunea un administrator de societate comercială, care este obligat să primească utilități de la o firmă italiană.

După cum am înțeles, primarul Cugirului s-a arătat receptiv la doleanțele celor care au semnat respectiva adresă, iar după ce va studia această problemă a promis că îi va informa pe nemulțumiți cu decizia pe care o va lua.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Stadiul lucrărilor de modernizare la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” și la Grădinița cu Program Normal „Voinicel”, din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cadrul evaluării în teren realizată de primarul Adrian Teban și echipa de proiect din cadrul primăriei, constructorii au dat asigurări că lucrările se vor încheia până la începerea noului an școlar 2024-2025.

Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir – peste 12.000 .000 lei prin proiectul „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educațională Colegiul Tehnic I.D. Lăzărescu Cugir”.

Modernizarea a 3 corpuri, respectiv clădirea liceului, a cabinetelor de specialitate şi sala de sport, care vor beneficia de:

– reabilitarea termică a anvelopantei, reconformarea structurală a șarpantei,
– modernizarea instalațiilor utilitare, finisajelor interioare și exterioare,
– instalații pentru securitatea la incendiu,
– supraveghere video.
–  accesibilizarea clădirii pentru utilizatori cu handicap locomotor etc.
–  eficientizarea energetică
– mobilier și dotări
– sala de sport modernizată cu suprafață nouă, iluminat led, sistem de încălzire, finisaje și grupuri sanitare noi etc

Stadiul actual – 80% realizat – fiind în desfășurare execuția de lucrări.

Grădinița cu Program Normal „Voinicel” prin proiectul „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educaţională pentru învăţământul preşcolar la Şcoala Gimnazială Singidava” valoare de peste 2.200.000lei.

Clădirea va beneficia de:

–  refacerea învelitorii și a termoizolației existente, înlocuirea hidroizolației, inlocuirea tâmplăriei, a tuturor instalațiilor și a finisajelor din grupurile sanitare etc
–  rampă de acces
–  instalații de protecție împotriva șocurilor electrice, supraveghere video, sistem de ventilare a sălilor etc
–  sistem de iluminat LED și panouri solare
–  trotuarele refacute, cu pante spre exterior, destinate circulației și îndepărtării apelor de construcție.
–  eficientizarea energetică
– mobilier și dotări
– Stadiul actual – 50% realizat, fiind în desfășurare execuția de lucrări.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

De vineri, 1 martie 2024, va fi funcțional noul sistem de taxare a transportului public local din orașul Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria Cugir anunță că începând de vineri, 1 martie 2024, va fi funcțional noul sistem de taxare a transportului public local.

Este un sistem modern, care permite călătorilor să aleagă varianta de abonament sau tichet de călătorii care i se potrivește.  Vă prezentăm mai jos câteva informații importante legate de acest lucru:

În Primărie, la camera 4, se eliberează abonamente nominale pentru:

-persoane cu dizabilități
-beneficiarii legilor speciale
-pensionari
-pentru elevi
-pentru angajații unor firme din oraș.

Categoriile mai sus menționate se vor prezenta în fiecare lună la Primărie, în intervalul care va fi anunțat, pentru prelungirea valabilității cardului de abonament.

De asemenea, se eliberează abonamente nenominale și tichete de călătorie pentru celelalte categorii de călători. Aceștia vor putea să iși reîncarce cardurile primite la Primărie sau la automatele pentru bilete.

– De la automatele de bilete, călătorii pot să își achiziționeze bilete de călătorie (cu una sau două călătorii). Tot la aceste automate se pot achiziționa sau se pot reîncărca abonamentele nenominale, respectiv tichetele cu un număr de călătorii.
– Din autobuze, în acest moment, călătorii nu vor putea să achiziționeze bilete.
– La urcarea în autobuz, fiecare persoană trebuie să își valideze călătoria prin apropierea biletului sau a cardului de echipamentul de validare.
– La automat, un card nou costă 3 lei


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

De marți, 27 februarie 2024, Primăria Cugir a început eliberarea noilor carduri de abonament pentru transportul public local

cugirinfo.ro

Publicat

în

Începând de astăzi, 27 februarie, vor putea fi eliberate noile carduri de abonament pentru transportul public local.

Acestea se vor elibera la sediul Primăriei, camera 4 și se vor putea utiliza din 1 martie 2024.

Noul sistem de abonament este valabil exclusiv pentru autobuzele noi, marca Mercedes-Benz, care deja au intrat în circuitul transportului local.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir