cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Patru brazi din curtea Spitalului Orășenesc Cugir au fost tăiați pentru a nu pune în pericol clădirea

Patru brazi din curtea Spitalului Orășenesc Cugir au fost tăiați pentru a nu pune în pericol clădirea

Publicat în 13.03.2013 la ora 16:53

În cursul dimineţii de miercuri, lucrători ai serviciului de administrare a domeniului public al oraşului Cugir, înarmaţi cu uneltele necesare au tăiat 4 brazi situaţi în faţa şi spatele clădirii în care funcţionează secţiile chirurgie-interne ale spitalului orăşenesc.

Acţiunea a avut la bază o solicitare a conducerii instituţiei locale de sănătate, încă din luna februarie, când, în urma unei analize s-a constatat că falnicii arbori de peste 15 metri înălţime şi o vechime de cca 50 de ani afectează structura imobilului dar şi liniile electrice aeriene care traversează zona.

După cum susţine managerul interimar al spitalului, economistul Silviu Samoilescu, tăierea acestor brazi a fost necesară având în vedere că luna viitoare, clădirea intră într-un amplu proces de reabilitare, iar rădăcinile arborilor au afectat serios  fundaţia clădirii existând pericolul ca efectele să se manifeste şi la restul construcţiei. În acelaşi timp, existenta brazilor prea aproape de pereţii clădirii pot crea greutăţi în ceea ce priveşte izolarea prin anvelopare a părţii exteriore a blocului.

De menţionat că spitalul a primit o finanţare de cca 500.000 de euro, sumă menită să contribuie la reabilitarea şi modernizarea acestei construcţii.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 231 ori

Patru brazi din curtea Spitalului Orășenesc Cugir au fost tăiați pentru a nu pune în pericol clădirea
Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *