cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Patronul spiritual al Colegiului Național „David Prodan” omagiat astăzi la Cugir

Patronul spiritual al Colegiului Național „David Prodan” omagiat astăzi la Cugir

Publicat în 07.06.2013 la ora 21:00

Elevii și profesorii Colegiului Național „David Prodan” din Cugir l-au omagiat astăzi printr-o paletă de manifestări culturale și sportive pe eminentul istoric de recunoaștere internațională, academicianul David Prodan, patronul spiritual al instituției de învățământ, de la a cărui naștere se imlinesc anul acesta 111 ani.

zilele-liceului-david-prodan-2013-2Deschiderea oficială a avut loc în curtea colegiului, în cadrul unui careu festiv, unde au luat cuvântul rând pe rând, directorul liceului prof. Lilica Vanț, profesorul de istorie Nicolae Băƒcilăƒ, Andrei Troancheș – președintele consiliului elevilor de la Colegiul David Prodan. În acest cadru s-a prezentat un scurt istoric al liceului de la înființarea acestuia în urmă cu 60 de ani și până în prezent, s-a vorbit despre viața și opera ilustrului om de cultură, care a lăsat o valoroasă moștenire poporului român.
Tot în cadrul careului organizat de conducerea școlii au fost premiată clasa câștigatoare a concursului de cultură generală desfășurat în primele ore ale dimineții. Concursul a fost organizat de îndrumătorul educativ Alin Toderescu și prof. Cristina Păƒtroescu. O competiție care a desemnat drept câștigatoare clasa a X-a A cu 44 de puncte, pe locul II s-a situat clasa a IX-a A cu 42 de puncte, iar pe locul III, clasa a XI-a D cu 40 de puncte.
În continuare, în Amfiteatrul „Horea” al liceului a avut loc o sesiune de comunicări științifice susținută de elevi ai colegiului, în cadrul căreia aceștia au prezentat lucrări despre viața și opera istoricului David Prodan. Au asistat la eveniment și au prezentat alocuțiuni profesorii de istorie Nicolae Băcilă și Nicolae Florea. La bazele sportive ale liceului s-au desfășurat întreceri de fotbal, steetbal și tenis de masă, manifestările dedicate „Zilei Colegiului David Prodan” încheindu-se în jurul orei 14.

Acest articol a fost citit de 635 ori

Patronul spiritual al Colegiului Național „David Prodan” omagiat astăzi la Cugir
Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *