cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Politică » Partidele politice din Cugir și-au desemnat candidații pentru fotoliul de primar, la alegerile locale din iunie 2020

Partidele politice din Cugir și-au desemnat candidații pentru fotoliul de primar, la alegerile locale din iunie 2020

Publicat în 04.03.2020 la ora 12:51

Cu aproximativ trei luni înaintea scrutinului electoral pentru alegerile locale, formațiunile politice de la poalele Drăganei și-au stabilit deja cele mai potrivite nume pentru funcția de primar al orașului Cugir.

Potrivit datelor pe care le deținem până în prezent, partidele constituite la nivel local care vor trimite în bătălia electorală candidați pentru primărie sunt: Partidul Național Liberal, Partidul Social Democrat, ProRomânia și Uniunea Salvați România (USR).

Mai există o propunere de candidat, dar care este susținută de PLUS (Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate) filiala Alba, formațiune condusă de fostul Prim Ministru Dacian Cioloș, iar la nivelul Județului Alba de Mihail David.

Cel mai vehiculat nume pentru un nou mandat la primărie este cel al actualului edil, ing. Adrian Teban (președintele Organizației Cugir a PNL), care conduce neîntrerupt Primăria Cugir din anul 2004.

Social democrații merg pe mâna lui Mircea Trifan – liderul organizației locale a PSD Cugir, care repetă și la actualul scrutin, încercarea de la alegerile din iunie 2016, când s-a clasat pe poziția a II-a, după Adrian Teban. Mircea Trifan a fost director general la Societatea Uzina Mecanică Cugir până în noiembrie 2019, iar la ora actuală deține funcția de inginer șef la Sucursala din Cugir a S.C. APA CTTA Alba.

Mai tânăra organizație Pro România (înființată la Cugir, anul trecut) îl trimite în luptă pe Vasile Sorin, fost consilie local din partea PP – DD în perioada 2012 – 2016 și președinte al organizației locale a PMP până în 2019. Vasile Sorin este economist și administrează  o societate comercială privată.

PLUS Alba vine cu un nume nou în politică și anume cugireanul Flaviu Lucian Rădițoiu (37 ani), jurist la Societatea Uzina Mecanică Cugir. Flaviu Lucian Raditoiu este absolvent al Universitatii 1 Decembrie 1918 Alba Iulia, Facultatea de Drept si Stiinte Sociale, Specializarea Drept, unde a urmat si masteratul de Institutii de Drept bancar, fiscal si vamal.

Un alt nume este Claudiu Gheorghe Nemeș, președinte USR Cugir. Este un tânăr inimos, de profesie inginer, licențiat în Mecanică, specializat pe domeniul ingineria transporturilor. Vine din mediul privat, unde a activat în cadrul mai multor companii multinaționale.

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 2028 ori

Comentarii

Un Comentariu la Partidele politice din Cugir și-au desemnat candidații pentru fotoliul de primar, la alegerile locale din iunie 2020

  1. Bârsan Alin Răspunde

    04.03.2020 la 14:00

    Toți o apă și-un pământ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.