cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Partida Romilor face ordine în organizaţia din Cugir

Partida Romilor face ordine în organizaţia din Cugir

Publicat în 31.05.2013 la ora 12:28

Partida Romilor, Sucursala judeţeană Alba, aduce la cunoştinţă că unii preşedinţi vor răul Partidei Romilor şi nu binele, aşa cum este, de pildă, preşedintele Ioan Lup din Cugir, care nu a făcut nimic pentru cetăţenii de etnie romă din localitate dar a căutat foarte mult să-şi apere interesele personale şi nu ale locuitorilor de etnie romă din Cugir.

Petru-Ilie-Partida_PomilorAstfel, la Cugir, prin proiectul „Acces pe piaţa muncii – o şansă pentru tine”, au beneficiat de cursuri 28 de tineri, inclusiv familia lui Ioan Lup. Dar Ioan Lup, preşedintele romilor din Cugir, de circa trei ani de zile a devenit instigator pentru preşedinţii din judeţ. Ca urmare, Ioan Lup şi cei din organizaţia lui – Ioan Lup jr., Belgian Ciurar, Ştefan Preda, Florin Dudaş, Aurel Drăgoi, Gheorghe Humaciu, Florin Humaciu şi Vasile Bârsan şi-au prezentat demisia din funcţiile respective. Demisiile acestora au fost aprobate atât de preşedintele Partidei Romilor, Sucursala judeţeană Alba, cât şi telefonic de către preşedintele Nicolae Păun. Iată şi alte motive pentru care au fost schimbaţi. Astfel, Ioan Lup a primit un sediu de la Primăria oraşului Cugir în baza unui proiect gratuit, iar el a închiriat spaţiul la Partida Romilor Bucureşti, cu 600 lei/lună pe termen de 2 ani, şi a obţinut timp de 2 ani suma de 14.000 de lei, adică 140 de milioane de lei vechi. Credeţi, stimaţi colegi, că aceşti oameni mai pot fi în Partida Romilor? Se mai scrie în demisia lui că renunţă la funcţie din cauza preşedintelui judeţean, pentru că nu s-a implicat în comunitatea din Cugir. Oare preşedintele judeţean trebuie să se implice în comunităţile romilor din Cugir?  Ioan Lup este vinovat pentru că nu a fost în stare să mai înfiinţeze şi alte organizaţii în comunele ce aparţin de Cugir. Motivul este că nu s-a ocupat de comunitatea romilor din Cugir, ci numai de Asociaţia Romcruc.
Pentru toate cele arătate mai sus preşedintele Partidei Romilor, Sucursala judeţeană Alba a aprobat demisiile celor 9 persoane. Rămâne ca şi Consiliul Director să aprobe cele vizate de preşedintele judeţean. Înainte de a-şi depune demisiile, Ioan Lup a primit un avertisment verbal de la Consiliul Director înainte cu 30 de zile şi se pare că nu i-a convenit şi de aceea şi-a depus demisia.
Consiliul Director şi preşedinţii Partidei Romilor din cele 26 de sucursale sunt foarte indignaţi de faptul că la Prefectura judeţului Alba a fost angajat un consilier la Biroul Judeţean pentru Romi român, şi nu rom, aşa cum prevede Hotărârea nr. 1221 din 2011. Sperăm că prefectul judeţului Alba va respecta această hotărâre, ca şi Protocolul la nivel naţional semnat de către domnul Victor Ponta şi de preşedintele Partidei Romilor pe ţară, domnul Nicolae Păun, inclusiv Protocolul la nivel judeţean semnat de preşedintele PSD Alba, domnul Ioan Dîrzu şi preşedintele Partidei Romilor, domnul Ilie Petru. Până în prezent nu s-a respectat.
Demisiile celor 9 persoane din organizaţia Partidei Romilor Pro-Europa, Sucursala Cugir au fost discutate şi supuse la vot, iar şi din cei 17 membri ce fac parte din Consiliul Director, 16 au votat pentru şi unu s-a abţinut. În unanimitate, Ioan Lup cât şi ceilalţi din organizaţie au fost demişi de către Consiliul Director. În a  doua parte a şedinţei, au intrat în sală o parte din organizaţia judeţeană şi Consiliul Director, prilej cu care s-au făcut noi numiri în organizaţia oraşului Cugir. Aceştia sunt: Daniel-George Pienar – preşedinte, care are studii superioare, Gheorghe Cristian Jug – primvicepreşedinte, care are studii medii, Alexandra Monica Bodor – secretară, care are studii medii, şi 6 vicepreşedinţi.

Ilie PETRU,
preşedintele APRPE Alba
Cornel GHERGHEL,
primvicepreşedinte APRPE Alba

Acest articol a fost citit de 708 ori

Partida Romilor face ordine în organizaţia din Cugir
Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *