Rămâi conectat

Actualitate

Partida Romilor din Cugir are o nouă conducere

Redacția Cugirinfo.ro

Publicat

în

Petru-Ilie-Partida_PomilorPartida Romilor „Pro Europa”, Sucursala judeţeană Alba, informează organele locale din oraşul Cugir, inclusiv pe cele din învăţământ – directori, directori adjuncţi, profesori precum şi organele judeţene şi Prefectura, că în urma destituirii din funcţie a fostului preşedinte loan Lup împreună cu biroul său, aceştia au fost înlocuiţi cu tineri şi tinere cu studii superioare şi medii.

În funcţia de preşedinte a fost desemnat domnul Iosif Gheza Lăcătuş, născut în anul 1970 şi care are studii superioare. Prim-vicepreşedinte este loan Dorinel Boca – studii medii, secretar – Iuliana Olimpia Stegaru – studii medii, iar vicepreşedinţi Gheorghe Cristian Jug, Mircea Ilie Bodor, Danil Varga, Alin Moşuleţ. Echipa de conducere desemnată mai sus de Consiliul Director a fost aprobată în unanimitate. Rugăm organele locale din oraşul Cugir, inclusiv pe domnul primar şi pe cei din învăţământ, să se consulte cu cei menţionaţi mai sus, respectiv cu dl. preşedinte actual Iosif Lăcătuş şi cu cei din conducerea sucursalei Cugir, dar numai în prezenţa domnului preşedinte, şi nu cu cei care doresc destabilizarea romilor din Cugir. Actualul preşedinte Iosif Lăcătuş
ne-a declarat în şedinţa Consiliului Director că organizaţia pe care o conduce nu doreşte să colaboreze cu cei care au fost destituiţi din funcţie, pentru că aceştia au căutat să-şi rezolve doar problemele personale, şi nu ale romilor din Cugir. Domnul preşedinte Iosif Lăcătuş, împreună cu Alexandra Bodor au fost aleşi şi în Consiliul Director al Partidei Romilor „PRO EUROPA”, Sucursala judeţeană Alba. Niciunul din cei care au făcut parte din conducerea Partidei Romilor nu are dreptul sa vorbească despre Partida Romilor. Orice s-ar întâmpla în sucursalele din judeţul Alba, de rezolvarea problemelor răspunde preşedintele sucursalei, Petru Ilie, împreună cu Consiliul Director. Rog ca începând de astăzi, toţi preşedinţii să dea dovadă de seriozitate în organizaţia lor şi ori de câte ori sunt anunţaţi să se prezinte la sediul Partidei Romilor pentru adunări generale şi şedinţele lunare, să aibă asupra lor ordine de deplasare şi bonuri de motorină sau benzină cu RO 7505450 şi să apere interesele Partidei Romilor, astfel ca în anul 2016 să obţină voturi suficiente pentru a avea consilieri în primăriile din localităţile cu pondere mare de romi.
Mai facem un anunţ pentru romii din municipiul Sebeş, Petreşti, Răchita, Sebeşel, Loman şi Căpâlna că se pot prezenta la Spitalul municipiului Sebeş pentru a-şi face analizele gratuite, în urma proiectului „Sănătate pentru romi” câştigat de Partida Romilor Pro Europa, începând cu data de 14.10.2013 şi până la 30.11.2013.
În încheiere mulţumim domnului dr. cardiolog Nicolae Stanciu – manager al Spitalului municipal Sebeş, pentru aprobarea proiectului „Sănătate pentru romi” şi doamnelor din cadrul Laboratorului Spitalului municipal Sebeş care execută analizele pentru romi.

Ilie PETRU, preşedintele Partidei
Romilor, Sucursala judeţeană Alba


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Bărbat de 30 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce și-a agresat partenara

cugirinfo.ro

Publicat

în

Miercuri,  10 aprilie, în jurul orei 19.30, polițiștii din Cugir au fost sesizați de către o tânără de 24 de ani, din oraș, cu privire la faptul că a fost agresată de partenerul său.

Din primele cercetări efectuate, polițiștii au constatat că în dimineața zilei de 9 aprilie 2024, în jurul orei 10.30, în timp ce se aflau în locuința comună din Cugir, pe fondul unui conflict spontan, bărbatul de 30 de ani ar fi devenit violent și și-ar fi agresat partenera.

Pe numele bărbatului, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, pe o perioadă de 5 zile și au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii  infracțiunii de violență în familie.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Ziua Internațională a Rromilor celebrată la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Direcția de Asistență Socială Cugir în parteneriat cu Centrul Cultural ,,Valentin Uritescu” Cugir și Consiliul Local al orașului Cugir au organizat un interesant și frumos  eveniment cu prilejul zilei de 8 Aprilie „Ziua Internațională a Rromilor Cugir – 2024”

Astfel, în zilele de 7-8 aprilie 2024 au avut loc  activități sportive, o dezbatere și o Masă Rotundă privind semnificația Zilei Internaționale a Rromilor organizată  la Centrul Cultural „Valentin Uritescu” Cugir.

Au participat reprezentanți ai Spitalului Orășenesc Cugir, preoții parohi, Adrian Cebotari și Marius Nestian, reprezentantul Partida Rromilor PRO EUROPA – Gruia Bumbu, Asociatia APDRCR (Pienar Cosmin),  reprezentanți ai Poliției Locale, sociologul Tomuș Alin, reprezentanți ai Direcției de Asistență Socială Cugir.

Au fost organizate activități culturale pe scena Centrului Cultural susținute de către Fanfara Transilvania, elevii școlilor gimnaziale din Cugir: Școala  Gimnazială „Iosif  Pervain”, Școala Gimnazială „Singidava” și Școala Gimnazială Nr. 3.

 

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Pacienții internați în Spitalul Orășenec Cugir, vizitați de „Tinerii voluntari” ai Parohiei Șibot

cugirinfo.ro

Publicat

în

În contextul „Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și al Anului comemorativ al Sfinților doctori fără de arginți”, grupul de „Tineri voluntari” ai parohiei Șibot, sub îndrumarea preotului paroh Cosmin Șandru și a prof. Daniela Drăguș, au împlinit cu multă însuflețire, într-un parteneriat cultural-filantropic, o lucrare deosebită și curată spre alinarea suferințelor sufletești și trupești ale mai multor bolnavi din comunitatea creștinească.

Aceștia au fost prezenți sâmbătă, 6 aprilie 2024, în Spitalul orășenesc Cugir unde au vizitat bolnavii, cărora le-au oferit în dar o icoană, un Catehism Ortodox  și alte mici daruri. Totodată, au ascultat cu interes un cuvânt de îmbărbătare și de încurajare, iar toată atenția de care au avut parte i-au emoționat.  Tinerii care l-au însoțit pe preot în această lucrare pastorală au fost foarte satisfăcuți pentru bucuria pe care au reușit să le-o aducă celor suferinzi. Toate aceste activități filantropice au avut menirea de a crea anumite contexte în care tinerii noștri voluntari să-și exprime, în cadrul acestui proiect de suflet, dragostea față de semeni, cea care ne aseamănă cu Dumnezeu.

Scopul proiectului a fost implicarea și pe viitor a copiilor în viața bisericii, prin punerea în practică a cuvintelor părintelui Paisie Olaru „Cea mai mare faptă bună este a îngriji de cei bolnavi. Mare lucru este a ne alătura cu cel ce pătimește, să luăm parte la durerea lui”, astfel având posibilitatea trăirii unor frumoase experiențe de iubire, de cunoaștere, de apropiere și de slujire dintre oameni, și mai ales posibilitatea întăririi relațiilor tinerilor cu persoanele aflate în suferință, pe paturile spitalelor, să pună în practică experiența filantropică”, a transmis părintele Șandru.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir