cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Partidă de fotbal disputată pe stadionul „Olimpia” din Vinerea, organizată la inițiativa celor doi preoți care slujesc în localitate

Partidă de fotbal disputată pe stadionul „Olimpia” din Vinerea, organizată la inițiativa celor doi preoți care slujesc în localitate

Publicat în 02.10.2017 la ora 21:44

După mai bine de cinci ani, pe o vreme superbă, stadionul „Olimpia” din Vinerea a găzduit ieri, 1 octombrie, o activitate sportivă desfășurată între echipe de tineri iubitori ai sportului cu balonul rotund aparținând localităților Vinerea și Săliștea.

Inițiativa a aparținut celor doi preoți parohi care slujesc la cele două lăcașe de cult din Vinerea (Biserica Sf. Apostoli „Petru și Pavel” și Biserica „Sf. Nicolae”), părinții Adrian Cebotari și Andrei Dănilă.

Din dorința de a contribui la petrecerea în mod cât mai plăcut și util a timpului liber al tinerilor, slujitorii Sfântului Altar au hotărât împreună să organizeze un meci de fotbal între două echipe formate din jucători cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani aparținând localităților amintite. Delegația echipei vizitatoare a fost condusă de părintele paroh al Bisericii Ortodoxe din Săliștea, Liviu Ilie.

Potrivit președintelui Societății Culturale „Vinereana”, ing. Dorin David, partida a fost condusă de foști arbitri divizionari avându-l la centru pe Gavril Dănilă și Alexandru Borza. După o dispută crâncenă aplaudată de cei aproape 300 de spectatori veniți să urmărească întrecerea, oaspeții s-au impus în fața vinerenilor cu scorul de 5-3.

După multașteptata repriză a III-a, desfășurată la un restaurant din localitate, în organizarea celor două parohii reunite s-a tranșat și partida revanșă care va avea loc în această toamnă la Săliștea. Tot cu această ocazie s-a stabilit de comun acord, organizarea în primăvară a unui turneu de fotbal la care să participe pe lângă cele două echipe și altele din localitățile vecine: Șibot, Vințu de Jos sau Șugag.

Constantin PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 418 ori

Partidă de fotbal disputată pe stadionul „Olimpia” din Vinerea, organizată la inițiativa celor doi preoți care slujesc în localitate
4 (80%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.