cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Parteneriatul încheiat între Şcoala Gimnazială Singidava şi Asociaţia Chora, le-a făcut mai frumoasă vacanța prichindeilor de la Grădinița Voinicel din Cugir

Parteneriatul încheiat între Şcoala Gimnazială Singidava şi Asociaţia Chora, le-a făcut mai frumoasă vacanța prichindeilor de la Grădinița Voinicel din Cugir

Publicat în 07.08.2017 la ora 13:14

Pentru copiii din grupa mică de la Grădinița Voinicel, din Cugir, activitatea educativă s-a încheiat abia la sfârşitul săptămânii trecute, într-o activitate din cadrul unui parteneriat public-privat între Şcoala Singidava şi Asociaţia Chora.

Chiar dacă vacanţa a întârziat, cei 20 de copii nu au fost deloc supăraţi, ba dimpotrivă, au trăit experienţe minunate în activităţile artistice şi deplasările pe care le-au făcut cu doamnele educatoare. Bucuria lor s-a resimţit şi la Carnavalul de final de an, când cei mici s-au costumat în diferite personaje şi au interpretat roluri interesante împreună cu părinţii sau bunicii lor.

Reprezentanta Asociației Chora, Claudia Popescu, ne-a mărturisit că înfiinţarea centrului a apărut ca o necesitate a părinţilor care, din cauza programului profesional, nu aveau cu cine lăsa copiii la finalul activităţii grădiniţei.  Și sunt sute de părinți în această situație, nu numai la Cugir, ci și în tot județul Alba. Din fericire, Centrul Educaţional Chora a venit cu soluția salvatoare pentru cugireni și a completat cu încă cinci ore activitatea instructiv educativă a copiilor din grupa mică, iar în perioada vacanţei de vară, pentru încă 6 săptămâni, a asigurat întregul program .

“Am ajuns la sfârşitul primului an de parteneriat public-privat în care Şcoala Singidava împreună cu Asociaţia Chora au creat în cadrul grădiniţei Voinicel un spaţiu în care copiii înscrişi la grupa mică au beneficiat de toate condiţiile unui program de învăţare, joacă, masă, somn bazat pe nevoile lor. A fost un an pilot care s-a încheiat cu bine şi care va continua şi la anul.

Suntem bucuroşi că persoanele implicate în proiect au reuşit cu muncă şi efort să pregătească în fiecare săptămână un program tematic de activităţi curriculare şi extra-curriculare pentru copii care să urmărească atingerea tuturor ariilor de dezvoltare: limbaj, gândire logică, artă, motricitate, socio-emoţional şi duhovnicesc. Sigur că mulţumim Şcolii Singidava şi doamnei director Monica Vlasea şi doamnei director adjunct Stela Predescu pentru parteneriatul semnat cu Asociaţia Chora şi pentru bună colaborare pe tot parcursul acestui prim an.” a declarat Claudia Popescu.

Reprezentanta Asociaţiei Chora, Claudia Popescu a ţinut să multumească “doamnei educatoare Diana Sbuchea din partea Şcolii Singidava şi deasemenea personalului Asociaţiei Chora: Mihaela Diţă, Simona Oneţ , doamnei asistente Geta Mîrza, şi Roxanei pentru răbdarea, muncă depusă, atenţia, dragostea, apropierea de care dau dovadă în tot ceea ce întreprind cu copiii. Mulţumim doamnei Britta Wunsch, profesoară de germană, pentru implicare şi pentru bucuria cu care lucrează cu copiii noştri. Mulţumim părintelui Mihai Gălăţeanu pentru că a venit săptămânal la copii cu o povestioară, cu o binecuvântare, cu un gând bun.”
Parteneriatul public-privat dintre Şcoala Singidava şi Asociaţia Chora va continua şi în anul şcolar 2017-2018, numărul copiilor care frecventează Centrul Educaţional Chora fiind în continuă creştere.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 314 ori

Parteneriatul încheiat între Şcoala Gimnazială Singidava şi Asociaţia Chora, le-a făcut mai frumoasă vacanța prichindeilor de la Grădinița Voinicel din Cugir
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.