Rămâi conectat

Ştiri din zonă

Părintele Arhiepiscop Irineu a vizitat astăzi, 15 decembrie 2022, parohiile din Blandiana, Acmariu, Băcăinți și Ceru Băcăinți

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cursul zilei de astăzi, 15 decembrie 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a efectuat o serie de vizite pastorale în protopopiatul Sebeș.

De la ora 10.00, însoțit de către părintele protopop Ionel Arsu, ÎPS Irineu a fost prezent în mijlocul a șase comunități parohiale din cuprinsul protopopiatului, situate în sudul județului Alba.

Prima comunitate în care a poposit ÎPS Irineu a fost parohia Vurpăr, păstorită de către părintele George Căbulea. Alături de credincioșii comunității, la biserica parohială s-a aflat de față primarul comunei Vințu de Jos, Ioan Barbu. Apoi, acesta a vizitat biserica „Sfântul Apostol Andrei” din paroia Mereteu, la Altarul căreia slujește părintele Darius Damian începând cu anul 2020. Chiriarhul Alba Iuliei a fost primit cu multă bucurie de către părintele paroh și primarul comunei Vințu de Jos, adresându-le cu acest prilej un cuvânt de zidire sufletească.

Continuând periplul pastoral, ÎPS Irineu a poposit la biserica din parohia Blandiana, păstorită cu râvnă apostolică de către părintele Sorin Ormenișan. Aici, acesta a rostit un cuvânt duhovnicesc, în prezența edilului șef al comunei Blandiana, Nicolae Gherman, și a credincioșilor parohiei. În continuarea itinerariului pastoral efectuat în protopopiatul Sebeș, ÎPS Irineu a fost prezent la biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din parohia Acmariu, păstorită de către părintele Alexandru Matei. Aparținător comunei Blandiana, satul Acmariu este situat la o distanță de aproximativ 30 km de municipiul Alba Iulia.

Apoi, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a poposit în parohia Băcăinți, păstorită de către părintele Răzvan Oprea începând cu luna decembrie a anului 2021. Fiind prezent la biserica parohială cu hramul „Sfântul Arhidiacon Ștefan”, construită în anul 1895, ÎPS Irineu noastre a apreciat lucrările de pictură murale executate în tehnica al secco. Ultimul popas al Părintelui Arhiepiscop Irineu a fost în parohia Ceru Băcăinți, situată în extremitatea nord-vestică a protopopiatului Sebeș. Arhiepiscopul Alba Iuliei a fost primit cu multă bucurie și căldură sufletească de către părintele paroh Remus Stoica și credincioșii din localitate.

Cu ocazia acestor întâlniri, ÎPS Irineu noastre le-a pus la suflet preoţilor parohi îndemnuri duhovniceşti, cuvinte de îmbărbătare și binecuvântări sfinte, oferindu-le totodată îndrumări pastoral-misionare și administrativ-gospodărești necesare pentru dinamizarea vieții spirituale a comunităților parohiale încredințate. Totodată, Părintele Arhiepiscop Irineu îi provoacă pe preoţii comunităţilor creştine la un dialog deschis legat de greutăţile pe care le întâmpină în parohie şi le oferă atât sfaturi practice, cât şi soluţii spirituale pentru a trăi o viaţă în demnitate, rugăciune şi ascultare desăvârşită față de Biserică, cea care este „Trupul lui Hristos”.

 


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Ştiri din zonă

Intervenție a pompierilor militari din Sebeș pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un hambar, din Balumiru de Câmp

cugirinfo.ro

Publicat

în

Pompierii militari din Sebeș au fost solicitați să intervină în cursul serii de marți, 14 mai 2024, pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la un hambar din localitatea Balomiru de Câmp.

„Secția de pompieri Sebeș intervine pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Balomiru de Câmp. Din informațiile preliminare ar fi vorba despre un incendiu izbucnit la un hambar. Forțe alocate: 2 x ASAS și 1 x EPA”, a transmis ISU Alba.

UPDATE: „Incendiul este localizat. Arde acoperișul unui hambar pe o suprafață de aproximativ 30mp. De asemenea, echipajul medical prezent la locul producerii incendiului a asistat o persoană cu atac de panică. În continuare forțele de intervenție lucrează la stingerea în totalitate a incendiului”, a mai transmis ISU Alba.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Ştiri din zonă

Ravagii făcute de o ploaie torențială însoțită de grindină, la Tărtăria

cugirinfo.ro

Publicat

în

O ploaie cu grindină de mari dimensiuni a făcut ravagii duminică în satul Tărtăria, comuna Săliștea. Curțile și grădinile oamenilor au fost acoperită de bucăți de gheață, ca după o ninsoare.

Codul galben de vreme rea și-a spus cuvântul la Tărtăria unde o ploaie de câteva minute, cu grindină a făcut prăpăd în curțile și grădinile localnicilor.

Oamenii spun că grindina le-a distrus grădinile, dar și florile din curți și pomii fructiferi.

Reamintim că județul Alba se află sub avertizare de vreme rea până duminică la ora 23.00. Sunt prognozate averse torențiale, descărcări electrice, vânt, dar și grindină.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Ştiri din zonă

Un bărbat de 63 de ani a ajuns la spital, în urma unui accident rutier petrecut pe DJ 704K

cugirinfo.ro

Publicat

în

La data de 8 mai 2024 în jurul orei 20.45, polițiștii din Cugir au intervenit pe DJ 704K unde a fost sesizată producerea unui accident rutier.

Din primele cercetări, a rezultat că un bărbat de 46 de ani, din Bumbești-Jiu, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 704K, într-o curbă, ar fi pierdut controlul asupra autoturismului și s-a răsturnat într-un canal de colectare a apei pluviale.

În urma accidentului, un bărbat de 63 de ani, pasager în autoturism, a suferit leziuni corporale și a fost transportat la spital.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir