cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Parada portului popular la Festivalul Naţional de Dansuri şi Tradiţii Populare de la Vinerea – Cugir

Parada portului popular la Festivalul Naţional de Dansuri şi Tradiţii Populare de la Vinerea – Cugir

Publicat în 23.08.2015 la ora 17:00

paada-populara-vinerea-aug-2015Cea de-a doua zi a Festivalului Naţional de Dansuri şi Tradiţii Populare de la Vinerea – Cugir a fost deschisă de o paradă a portului popular, evenimentul desfăşurându-se pe traseul Căminul Cultural – Monumentul Eroilor din localitate.

Așteptată cu mult interes, manifestarea a luat startul la ora 11.00, fiind urmărită cu mare interes de localnicii din Vinerea şi nu doar de ei. Aşezaţi în faţa Bisericii „Sfântul Nicolae”, cei aproximativ 200 de participanți au avut ocazia să urmărească o veritabilă desfăşurare a ansamblurilor  artistice, să le admire portul popular și măiestria dansurilor.

Aplaudate la scena deschisă au trecut prin faţa spectatorilor, ansamblurile profesioniste: „Plăișorul’’ din Săliștea, „Les Fardelets du Forez’’ Marcoux –Franța, „Mihai Viteazu’’- Cluj, „Orhangazi’’-Turcia, „Câmpul Pâinii’’ – Vinerea, „La Bethmalaise-Bethmale’’ – Franța și Ansamblul artistic de dansuri tradiționale săsești din Petrești. La eveniment au fost prezenți alături de primarul Cugirului Adrian Teban -gazda evenimentului, ( îmbrăcat într-un frumos costum popular), viceprimarul orașului Cugir, Horia Rotche, deputatul Dan Simedru, directorii generali de la cele două fabrici de armament și muniție din Cugir, Mircea Trifan, respective Romulus Micu, consilierul Județean Nicușor Mihai, directorul general de la Parcul Industrial Cugir, Emil Muntean, directorul Colegiului Tehnic „I.D. Lăzărescu’’ Cugir –Alexandru Micaciu, primarul comunei Săliștea, Aurel Stănilă, consilieri locali din Cugir.

Au onorat manifestarea, primarul Verdier Pierre și consilierul Cristophe Viboud din Macroux – Franța, precum și viceprimarul orașului Bursa din Turcia, Selahattin Celik.

La momentul în care se publică acest material pe platoul din Poiana cu Goruni-Vinerea are loc un program cultural artistic care se va încheia în jurul orei 23.00.

Constantin Predescu

Facebook 

Acest articol a fost citit de 517 ori

Parada portului popular la Festivalul Naţional de Dansuri şi Tradiţii Populare de la Vinerea – Cugir
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.