cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Parada portului popular în deschiderea ultimei zi a Festivalului „Toamna Cugireană” din acest an

Parada portului popular în deschiderea ultimei zi a Festivalului „Toamna Cugireană” din acest an

Publicat în 18.09.2016 la ora 23:30

parada-toamna-cugireana-sep-2016Astăzi, începând cu ora 11:00, sute de cugireni alături de participanți de pretutindeni au avut din nou prilejul să asiste la mult așteptata Paradă a portului popular, eveniment cuprins în programul activităților din cadrul Festivalului „Toamna Cugireană”, consacrat ultimei zile a manifestării.

Startul de deplasare a ansamblurilor folclorice îmbrăcate în frumoase costume naționale s-a dat în Piața veche a Cugirului și s-a desfășurat pe traseul Str. 21 Decembrie 1989 până în fața Primăriei locale, punctul final, unde oficiali locali și din județ, cetățeni ai urbei și invitați au avut prilejul să-i aplaude la scenă deschisă pe purtătorii de tradiții populare românești.

În fața celor prezenți, și-au demonstrat măiestria jocului și frumusețea straielor strămoșești ansamblurile și formații folclorice: „Iezerul Ighiu”, „Ampelum Zlatana”, „Câmpul Pâinii” – Vinerea, „Măgura” – Codlea, „Sveti Nicola” – Deta, „Mugurelul” – Cluj Napoca, „Meseșul” – Zalău, „Vasile Cucaciu” – Sisești, Fanfara „Transilvania” Cugir. Progranmul a continuat și continuă și la ora când transmitem spre publicare materialul, cu Ateliere și Jocuri pentru copii: Cercul de teatru(Piațeta Casei de Cultură), Spectacol folvcloric susținut de: Taraful Casei de Cultură Cugir și soliștii: Daniel Olaru, Raluca Paștiu, Mădălina Cârje, iar pe scena din apropiere au evoluat și susțin prezentări formațiile și ansamblurile participante la Parada Portului Popular.

Spectatorii vor avea prilejul unei întâlniri cu cunoscuții artiști și realizatori ai unor emisiuni TV, Cornelia și Lupu Rednic. De la ora 21:00, atmosfera va fi animată de concertele Millenium C și Bere Gratis, iar la final cei prezenți vor asista la un foc de artificii.

Constantin Predescu

Facebook 

Acest articol a fost citit de 210 ori

Parada portului popular în deschiderea ultimei zi a Festivalului „Toamna Cugireană” din acest an
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.