Rămâi conectat

Sport

Pandurii, răpuși sub Drăgana: Metalurgistul Cugir – Pandurii 2 Tg. Jiu 2-0 (1-0)

cugirinfo.ro

Publicat

în

metalurgistul-cugir-pandurii-tg-jiu-oct-2015Metalurgistul Cugir a reușit să se impună astăzi sub Drăgana în confruntarea cu Pandurii Tg. Jiu 2, scor 2-0 (1-0), întâlnirea contând pentru etapa a 9-a a Seriei a 5-a din Liga a 3-a.

Victoria „italiană” s-a conturat grație căpitanului Lucian Itu, la a doua rundă cu gol, respectiv „rezerva” I. Radu (90+2), reluare cu capul în stânga portarului.

Veteranul L. Itu  a punctat în minutul 24, reluând sub bară centrarea venită din stînga de la Chelaru. Alte oportunități au mai fost semnate de Bîrzan (38) și Cîrstean (42). Oaspeții au aliniat o formulă extrem de tânără, niciun jucător de pe foaia de joc nedepășind 20 de ani, iar titularii având media de vârstă puțin peste 19 ani! La 16 ani, Cioiu și Gruia au intrat în teren în minutul 77, respectiv 89.

• Moldovan, trimis în tribună!

În minutul 83, antrenorul Călin Moldovan a fost trimis în tribune, în mod exagerat de central, pentru proteste, tehnicianul gazdelor solicitând un penalty la un henț în careul advers.

După pauză oltenii au fost mai periculoși ratând egalarea prin Mareș (65), a trecut pe lângă minge în careul mic! În minutul 69, Tiut a respins o minge în față, provocând emoții coechipierilor, balonul fiind îndepărtat de Goșa.

Abia intrat în teren. I. Radu (79) a șutat în stâlpul drept al porții oaspeților. G. Goronea a mai solicitat un penalty în min. 90, după un contact cu portarul advers.

Echipe: Metalurgistul: Tiut – Bold, Goșa, Șt. Radu, Huțanu – L. Moldovan (65, Afrapt), Necșulescu, M. Neagu, Chelaru (88, Ghergar) – Itu (73, G. Goronea), Cîrstean (76, I. Radu); rezerve Dragotă – Șuteu, Tăban;

Pandurii 2: Al. Oprița – Trocan, Celea, Negrescu, Miroiu – C. Bîrzan, Erdei – Dănăricu (77, Cioiu), Hemidi, Pîrcălabu – Mareș (65, D. Pîrvulescu), Pîrcălabu (52, R. Dumitru); reyzerve Manole – A. David, C. Brînzan, Gruia, Cioiu. Antrenor Claudiu Mocioi.

S-a consemnat a 3-a victorie consecutivă pe teren propriu fără gol primit, obţinându-se trei puncte importante în contextul partidelor de foc ce urmează: deplasare la Hunedoara, acasă cu Naţional Sebiş şi derby-ul judeţean cu Performanţa Ighiu de pe „Cetate”.

Călin Moldovan a mizat pe formula: Tiut – Bold, Goşa, Şt. Radu, Huţanu – G. Goronea, M. Neagu, Itu, Chelaru – Afrapt, Cârstean; rezerve Dragotă – L. Moldovan, Şuteu, Tăban.

Runda următoare, meci lângă furnale, cu FC Hunedoara.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

Rezultate finale ale celei de-a II-a ediții a Festivalului Șahistic „Feeric Șah”, de la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 18 mai 2024, în sala de conferințe a Centrului Cultural „Valentin Uritescu” din Cugir s-a desfășurat cea de-a II-a ediție a Festivalului Șahistic „Feeric Șah”.

Rezultatele finale ale celei de-a II-a ediții a Festivalului Șahistic „Feeric Șah” sunt următoarele:

Câștigătorul turneului – Daniel Cristian Oltean (ACS Șah Club Vados Arad) – 8 victorii. Acesta a primit și o mențiune specială din partea organizatorilor

Locul 2: Andrei Răzvan Burja – Udrea (CSM Unirea Alba Iulia) – 7 victorii

Locul 3: Alexandru Macalet (CSM Unirea Alba Iulia) – 6 victorii

Locul 4: Vlad Stan (CSM Unirea Alba Iulia) – 5 victorii

Locul 5: Sorana Lațiu (Metalurgistul Cugir) – 4,5 victorii

Pe lângă cele cinci premii la concursul general, s-au mai acordat următoarele:

Locul 1 juniori sub 18 ani – Anndrei Crăciun Moga (Metalurgistul Cugir)

Locul 1 juniori sub 16 ani – Ioan Teodor Hentea (Metalurgistul Cugir)

Locul 1 juniori sub 14 ani – Sofia Chiluț Olariu

Locul 1 juniori sub 12 ani – Flaviu Sara Lațiu (Metalurgistul Cugir)

Locul 1 juniori cu ELO < 1800 – Darius Dudaș

Locul 1 juniori cu ELO < 1600 – Alexandru Budae

Au fost acordate și două premii speciale: Andrei Eduard Crețu și Andrei Daniel Iagăr.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Start în cea de-a II-a ediție a Festivalului șahistic „Feeric Șah”, de la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În sala de conferințe a Centrului Cultural „Valentin Uritescu” Cugir a luat startul azi, cea de-a II-a ediție a Festivalului Șahistic „Feeric Șah”.

Organizatorii concursului sunt: Clubul Sportiv „Metalurgistul” Cugir împreună cu Asociația pentru Știință și Progres „Pitagora” Cugir (reprezentată de profesor/președinte Ovidiu Crăciun), și Star Transmission Cugir ( care asigură susținerea financiară pentru festivitatea de premiere).

Festivalul șahistic a reunit 25 participanți, copii cu vârste între 8 – 18 ani, reprezentînd orașele Cugir, Alba Iulia, Arad, Târgu Mureș și Orăștie.

Competiția șahistă este structurată în 3 concursuri: blitz – participă copii cu vârsta până la 18 ani (durata probei 3 ore), dezlegări (durata probei 1oră) și Campionatul Național de Dezlegări al Franței (turneu – open – durata probei 2 ore și 30 minute).

La ora când publicăm acest material, evenimentul se află în derulare, urmând să revenim cu rezultatele întrecerii în cursul acestei seri.

De menționat că următoarea competiție de acest nivel care se va desfășura la Cugir, va fi programatî în data de 30 iunie (Campionatul Național de Dezlegări al al Israelului).

Constantin PREDSCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

„Roș-albaștrii”, victorie la despărțirea de fani: Metalurgistul Cugir – ACS Tg Mureș 3-2 (1-1)

cugirinfo.ro

Publicat

în

La ultima reprezentație stagională în fața propriilor fani, Metalurgistul Cugir a învins ACS Tg. Mureș, scor 3-2 (1-1), „roș-albaștrii” despărțindu-se cu o victorie de suporteri.

Gazdele au deschis scorul prin Bura (23), egalarea fiind reușită de Gliga un minut mai târziu. La reluare, în minutul 56, Giosu a fost eliminat, fază la care s-a dictat penalty, lovitura de pedeapsă fiind transformată de P. Păcurar. Cocan a majorat avantajul amfitrionilor (72), iar Gliga a stabilit rezultatul final în minutul 82, cu o dublă.

Ne bucurăm pentru această victorie, mai ales că în acest an nu am mai câștigat în fața fanilor din martie, la prima etapă din 2024, cu Industria Galda. E un succes important pentru jucători, pentru mine, pentru oraș și câțiva fotbaliști care își termină contractul. Sunt fericit, am avut atitudine, determinare, tot ce trebuia la un asemenea meci. De asemenea, mă bucur pentru debutul ca titular al lui Ianis Herlea, chiar dacă a primit două goluri, a dovedit că ne putem baza în viitor”, a spus Lucian Itu.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir