Rămâi conectat

Sport

Padbol-ul prinde aripi la Cugir. Rezultatul s-a văzut la Turneul Moldovei

cugirinfo.ro

Publicat

în

Recent, baza sportivă „Greenfield Club” din Bârlad a fost gazda celei de-a treia ediții a Turneului Moldovei la Padbol, fiind pentru a doua oară când Bârladului i s-a oferit posibilitatea să găzduiască o competiție națională.

A fost o competiție antrenantă, la care au lut parte 16 echipe împărțite în 4 grupe. Participantă la acest eveniment a fost și echipa „Padbol Cugir” reprezentată de Aurelian Surd și Ovidiu Vasian. Din 2019, anul înființării acestui interesant și atractiv sport în orașul de la poalele Drăganei, secția de Padbol a fost prezentă la 5 turnee naționale.

S-a constatat că, o dată cu trecerea timpului s-a creat și un salt calitativ în ceea ce privește performanța, astfel că îndrăgitul sport prinde aripi pe zi ce trece. Potrivit artizanului padbolului din Cugir, Aurelian Surd, s-a reușit ca prin multă ambiție, participarea la competiții să devină nu doar o simplă prezență, ci să se vadă și rezultatele.

„În Turneul Moldovei la Padbol ne-am mobilizat mai bine, experiența a început să se vadă, iar dacă rezultatul a fost unul modest (locul VI), cred că este un început spre locuri mai bune. Cu cât vom avea mai multe meciuri jucate, cu atât sunt mai multe șanse de reușită”, ne-a declarant cu optimism, Aurelian Surd – președintele secției de Padbol din Cugir.

Alexandrion Group a susținut, ca de fiecare dată acest turneu. La finalul celor două zile disputate foarte intens, un adevarat spectacol sportiv pentru cei prezenți în tribune, clasamentul final al Turneului Moldovei a arătat în felul următor:

– Locul I a fost adjudecat de Flux Arena Craiova 1, compusă din Olivian Surugiu și Victoraș Popescu, de 4 ori campioni naționali
– Locul II a fost pentru prima oara câștigat de Padbol Arena București – echipă formata din Gabriel Deaconescu și Andrei Păciucă
– Locul III a fost câstigat pentru cea de a treia oara de Turnea Gabriel și Vrabie Mugurel, jucatorii echipe Padbol Giurgiu 1
– Pe locul IV s-au clasat, ca și la Turneul Olteniei, jucătorii de la Pro Win Târgoviște, Mihai Țiplic și Aurel Voicu.

Echipa lui Rafael Vasile (Cristi Vasile și Mauro Gheorghe), considerată cea mai tehnică echipă de padbol, s-a clasat pe locul V, lipsa participarilor din ultimele turnee spunându-si cuvântul asupra pregătirii lor fizice.

„Urmează însă o nouă șansă pentru toți participanții, dar și pentru alte noi echipe ce vor să se alăture acestui sport! Când și unde? În perioada 1 – 2 octombrie, la terenurile de Padbol de la CSN Lia Manoliu București, se desfășoară CUPA ROMÂNIEI LA PADBOL, ultimul eveniment sportiv al acestui an, dar primul de aceasta importanță din istoria padbolului care va beneficia de sustinerea Alexandrion Group. La eveniment vor participa echipe reprezentative ale cluburilor de padbol din țară, dar și invitați speciali din lumea sportului românesc”, a ținut să ne precizeze Aurelian Surd.

De menționat că se fac demersuri pentru numele secției de padbol care se va constitui în Club Sportiv Singidava (CSS) Cugir. ,,Se așteaptă avizul de la MTS”, susține Surd.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

„Roș-albaștrii”, eșec cu liderul, după o partidă nebună: Gloria Bistrița – Metalurgistul Cugir 3-2 (0-1)

cugirinfo.ro

Publicat

în

Metalurgistul Cugir a pierdut, la limită, 2-3 (1-0), ultima confruntare a anului, în deplasare cu liderul Seriei 9 Gloria Bistrița, după o confruntare nebună, cu schimbări de situații (0-1, 2-1, 2-2), în care vizitatorii au fost aproape să dea lovitura.

„Roș-albaștrii” au condus cu 1-0 și au reușit să egaleze, scor 2-2, în actul secund, unul spectaculos. Scorul a fost deschis de Dohotariu (44, din pasa lui P. Păcurar) și vizitatorii au intrat la cabine în avantaj, un rezultat suprinzător.

• Actul secund: 4 goluri în 20 de minute!

Gazdele au egalat în minutul 50, Banyoi și au majorat avantajul în minutul 55, dintr-un penalty transformat de V. Mihai. O partidă nebună în doua parte, Kiraly (titular în absența lui Vitinha, suspendat, la prima sa reușită pentru Metalurgistul) egalând în minutul 63, din pasa aceluiași P. Păcurar, însă trupa lui Adrian Falub a punctat iar, 3 minute mai târziu. În cele din urmă, Gloria a repurtat a 8-a victorie consecutivă, iar Metalurgistul a pierdut 4 din ultimele 5 partide susținute.

Au evoluat formațiile:

Gloria Bistrița: Mociu – Gallo, Martinovici, R. Bălan/ cpt, Mar, V. Mihai, Larionesi, Pațurcă, V. Mihalcea, Banyoi, Davordzie: rezerve Neacșu, G. Deac, Fl. Bălan, Hasnăș, Al. Florescu, Râpan, Fridrich, Uțiu, Ciobănică. Antrenor Adrian Falub.

Metalurgistul Cugir: Csapo – Dohotariu, S. Itu, V. Popa, Kiraly, Tăban, Udrea, P. Păcurar (74, Selagea), Gh. Hăprianu (74, Bura), Șaucă/ cpt (69, Cîrloanță), Cocan; rezerve Perjeriu, L. Itu, Coman, R. Păcurar, Neagu. Antrenor Ion Ilie.

Arbitri Cr. Codrea, D. Lar (ambii Baia Mare), K. Toth (Petrești) Observatori M. Ciglenean (Cluj-Napoca), M. Cozma (Zalău).


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Victorie la limită, împotriva „lanternei roșii”: Metalurgistul Cugir – Viitorul Cluj 1-0 (0-0)

cugirinfo.ro

Publicat

în

Metalurgistul Cugir a învins astăzi, la limită, în ultima reprezentație internă din acest an, pe Viitorul Cluj, scor 1-0 (0-0), unicul gol al întâlnirii fiind semnat de Paul Păcurar. La despărțirea de fani, „roș-albaștrii” aveau nevoie ca de aer de cele 3 puncte pentru a ieși din pasa proastă.

După o primă repriză fără gol, amfitrionii s-au descătușat la reluare și au dominat copios, ratând o sumedenie de ocazii în asaltul permanent la buturile lui Borz. Tăban și Șaucă au trimis în bară, între aceste situații intercalându-se golul lui P. Păcurar (67, prima reușită stagională) – șut din careul mic, după o fază prelungită de atac.

Adversarul a fost unul facil, “lanterna roșie”, care a înregistrat 5 înfrângeri succesive și un singur punct acumulat în 8 întâlniri (singura victorie stagională a trupei conduse de Marius Popescu s-a înregistrat în tur!).

Au evoluat formațiile:

Metalurgistul Cugir: Csapo – Dohotariu, S. Itu, V. Popa, Vitinha – Tăban, Udrea, P. Păcurar, Gh. Hăprianu, Șaucă/ cpt, Cocan; rezerve Perjeriu, L. Itu, Kiraly, M. Neagu, Bura, Cârloanță, Ad. Coman, R. Păcurar, Selagea. Antrenor Ion Ilie.

Viitorul Cluj: Borz – Milandru, Milchiș, Podea, Șerbănescu, Oargă, Morariu, Calo/ cpt, Herciu, Iepure, Doroftei; rezerve Simedru, Blidărean, Judea, Resteșan, Benke, D. Mureșan, Harangozo, Cozac, Gadzhymuradov. Antrenor Marius Popescu.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Cugirenii Laurențiu Rădițoiu și Ioan Topârcean, pe primele locuri la concursul de șah „Palia Orăștie”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 18 noiembrie 2023, a avut loc în Municipiul Orăștie, concursul de șah rapid „Cupa Palia Orăștie” ediția I-a.

La eveniment au participat 70 de jucători legitimați (de la 7 ani la peste 70 de ani) din 6 județe ale țării.

Din Cugir, cunoscutul șahist, Laurențiu Rădițoiu de la Clubul Sportiv „Metalurgistul” Cugir a urcat pe prima treaptă de pe podium la veterani (jucători peste 60 de ani) fiind cel mai bine situat în clasamentul general ( locul 9, cu 4 puncte din 6 partide).

Colegul său, Ioan Topârcean, un alt pasionat al sportului minții, legitimat tot la CS „Metalurgistul” Cugir s-a clasat pe locul 2 la categoria veterani.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir