cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Politică » (P) Alegeri Parlamentare 2016 – O naţiune nu poate fi liberă şi prosperă dacă munca nu îi este răsplătită pe măsură!

(P) Alegeri Parlamentare 2016 – O naţiune nu poate fi liberă şi prosperă dacă munca nu îi este răsplătită pe măsură!

Publicat în 17.11.2016 la ora 10:00

sorin-vasile-alegeri-parlamentare-2016Mă numesc Sorin Vasile, am 39 de ani, m-am născut şi am crescut în oraşul Cugir, o localitate ce a rămas doar cu renumele a ceea ce a fost odată: unul dintre cele mai importante centre industriale de pe harta economică a României.

Sunt căsătorit şi am un băieţel de 7 ani. Am experienţa unui mandat de consilier local, de opoziţie. Candidez acum la un loc în Senatul României din partea Partidului Mişcarea Populară Alba. Un deceniu din viaţă l-am trăit şi am muncit în sistemele democratice din Germania şi Spania, unde am putut învăţa că munca este muncă, legea este lege iar statul este protectorul cetăţenilor săi, garantul drepturilor plătitorilor de taxe şi impozite. La întoarcerea în România, mi-am creat propria firmă de construcţii, cu ideile pe care le-am adus cu mine din Occident, sperând că aşa îmi voi putea câştiga cinstit, prin muncă, existenţa şi, în plus, voi oferi şi altora o slujbă. Contactul cu birocraţia românească a fost dur şi dezarmant. Contactul cu sistemul clientelar din mediul privat sau public a fost la fel de dur. Şi mai dur a fost contactul cu jungla legislativă din România. O naţiune nu poate fi liberă şi prosperă dacă munca nu îi este răsplătită pe măsură. Şi aici vorbesc şi de salarii, şi de pensii totodată. În opinia mea, piaţa forţei de muncă trebuie să fie complet liberalizată, iar mediul concurenţial în afaceri trebuie reglementat de legi clare şi bine definite, neschimbate de pe o zi pe alta prin ordonanţe de urgenţă. Pe de altă parte, nici angajatorul nu trebuie afectat prin reglementări şi poveri fiscale excesive. Doar aşa se va ridica din nou clasa de mijloc în România, cea care a fost odată motorul economiei ţării noastre. Aşa ne vor rămâne şi tinerii muncitori în ţară, aducând plus valoare societăţii româneşti. Susţin, de asemenea, corelarea politicilor în domeniul educaţiei cu nevoile economiei şi cererile pieţei muncii. Exemplul la îndemână este tot Cugirul, unde firmele nemţeşti cu profil de maşini-unelte găsesc tot mai puţini meseriaşi, fiind nevoite să instruiască suplimentar tineri pentru a face faţă nevoilor de extindere a producţiei. Susţin cu tărie dreptul inalienabil al românilor la un sistem sanitar funcţional, la educaţie de calitate, la o infrastructură de calitate. Susţin cu tărie că fermierul român trebuie protejat printr-o politică agricolă naţională, nu aservită intereselor comerciale de moment. Susţin cu tărie că Naţiunii Române trebuie să-i fie redată demnitatea, motivaţia de a merge mai departe. Partidul Mişcarea Populară poate să facă acest lucru! Cu respect, Sorin Vasile, candidatul PMP Alba la Senatul României.

PMP Alba – publicitate electorală
Publicat de S.C. Unirea Pres S.R.L. la comanda PMP Alba – Cod mandatar financiar PMP Alba 11160002

Acest articol a fost citit de 78 ori

(P) Alegeri Parlamentare 2016 – O naţiune nu poate fi liberă şi prosperă dacă munca nu îi este răsplătită pe măsură!
5 (100%) 1 vote