Rămâi conectat

Politică

Organizația PDL Cugir l-a reconfirmat pe Radu Roșian în funcția de președinte pentru următorii 2 ani

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sala de şedinţe a Consiliului Local Cugir a găzduit vineri, 10 mai 2013, conferinţa orăşenească a consiliiului de coordonare a organizaţiei Cugir a PDL. Cei 86 delegaţi democrat-liberali, prezenţi la eveniment l-au reales cu 85 de voturi, în funcţia de preşedinte, pentru o perioadă de doi ani pe dr. ing Radu Roșian, cel care conduce organizaţia locală din anul 2009.

Alegeri-PDL-CugirÎn acelaşi cadru au fost aleşi şi membrii Biroului Permanent format din 2 prim-vicepreşedinţi, 7 vicepreşedinţi, 1 secretar general şi 10 secretari.

Reuniunea democrat-liberalilor cugireni a fost onorată de staful de conducere al PDl Alba: preşedintele organizaţiei judeţene Mircea Hava, prim-vicepreşedintele Ion Dumitrel, vicepreşedinţii Clement Negruţ şi Sorin Bumb, secretarul general Alexandru Pereş şi secretarul general adjunct Marius Haţegan. Ultimul dintre aceştia  având de altfel misiunea să conducă şi lucrările conferinţei.

Despre desfăşurarea Consiliului de Coordonare de la Cugir se poate spune că a fost o şedinţă liniştită, lipsită de emoţii din partea concurenţilor, pentru fiecare funcţie în parte existând doar câte un singur candidat, fapt ce l-a făcut pe Mircea Hava să aprecieze că ,,este bine că s-au înţeles de la început”. La intrarea în sală a atras atenţia grupul de tineri îmbrăcaţi în cămăşi albe cu papioane portocalii, despre care senatorul Pereş spunea că ar trebui să devină pe viitor, un brend al organizaţiei din Cugir a PDL.

În ceea ce priveşte luările de cuvânt, invitaţii au avut puncte de vedere asemănătoare. Mircea Hava a evidenţiat eforturile făcute de guvernările Boc, prin luarea unor măsuri de austeritate care au condus la salvarea de la colaps a ţării, dar a criticat atitudinea USL-ului şi a guvernului, care prin declaraţii populiste au ajuns la putere, iar acum iau măsuri mai drastice decât guvernările Boc, iar populaţia le simte cu vârf şi îndesat. “Aici, pe plan local, sunt multe probleme, iar oraşul arată aşa cum vreţi d-voastră localnicii să arate. Dacă vreţi să schimbaţi ceva în bine, trebuie să luaţi atitudine chiar începând de mâine. Nu trebuie să aşteptaţi ca să fiţi conduşi la infinit de cei care acum se plimba în maşini Mercedes, de lux, iar localitatea se zbate în probleme. Eu vă îndemn să aveţi mai mult curaj, să fiţi uniţi şi cât mai aproape de cetăţeni”, le-a transmis primarul Hava delegaţilor.

În aceeaşi notă critică s-a situat şi preşedintele Consiliului Judeţean Ion Dumitrel care a atras atenţia că problemele existente la Cugir vor duce la nemulţumiri din partea populaţiei şi de aceea nouă echipă de conducere trebuie să se gândească la candidaţii pentru funcţia de primar şi consilieri locali, încă de pe acum. Cugirul nu e departe de Aiud, oraş care are tot primar liberal şi unde probleme sunt destule. Teban, deşi îmi este prieten, greşeşte atunci când afirma că eu i-am blocat fondurile pentru proiecte. Domnia sa uită că, în guvernarea PDL a primit cele mai mari finanţări pentru proiectele oraşului”.

Finalul dezbaterilor a revenit liderului local al PDL, Radu Roşian care a făcut o evaluare a activităţii organizaţiei dar şi a situaţiei actuale a României, guvernată de un an de zile, în opinia sa, de o echipă incompetentă. “Un guvern care afundă ţara, pe zi ce trece, tot mai mult în prăpastie, iar efectele guvernării se văd de la o zi la alta prin creşteri de preţuri şi prin impozite de nesuportat” a spus democrat- liberalul. El nu s-a abţinut să facă totuşi referiri critice la guvernele Boc şi Ungureanu, în ceea ce priveşte tăierile de la salariile bugetarilor şi cele de la pensii. “Stau totuşi şi mă întreb, şi vă întreb şi pe d-voastră cei cu funcţii înalte în conducerea partidului (făcând referire la invitaţii de la judeţ), ce s-a câştigat tăind din pensii şi salarii, în afară de faptul că ne-am îndreptat spre noi nemulţumirea şi ura electoratului, care ne-a sancţionat cum nu se putea mai rău? Cum a putut la puţin timp după căderea guvernului Ungureanu, noul guvern să dea banii înapoi la oameni, iar Ungureanu şi PDL-ul n-au putut?”, a răbufnit Roşian.
La final, reprezentanţii celor 428 de membrii de partid, cei 86 delegaţi au ales structura de conducere a organizaţiei, în următoarea componenţă:

Prim-vicepreşedinţi: Marin Morariu şi Paul Kis
Vicepreşedinţi: Maria Balosin, Cătălin Comşa, Emil Mateescu, Horea Suciu, Nicolae Truţă, Aurel Voicu, Camelia Dumitrean

Secretar general: Sorin Moldovan
Secretari:Vasile Botezan, Viorica Ciortea, Ciprian Guţoiu, Dragoş Lupşa, Laurenţiu Mureşan, Claudiu Puşcaş, Traian Şandru, Alexandru Szilagy, Liviu Vlasea, Maria Lupse.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Politică

Adrian Teban este candidatul PNL pentru funcția de primar al orașului Cugir, la alegerile locale din 9 iunie 2024

cugirinfo.ro

Publicat

în

În conformitate cu statutul si cu deciziile luate de conducerea BPL Cugir, vineri, 19 aprilie 2024, a avut loc Adunarea Generală a PNL Cugir.

Reuniți în cadrul Adunării Generale, liberalii cugireni și-au aprobat candidații pentru alegerile locale, respectiv pentru fucția de primar și cele de consilieri locali.

Conform voturilor exprimate, în unanimitate, Adrian Teban este candidatul pentru funcția de primar. Adrian Teban a vorbit despre importanța omogenizării partidului și despre menținerea încrederii electoratului liberal prin respectarea angajamentelor luate în campania trecută cât și cele ce vor urma.

“Doresc să vă reamintesc faptul că am început dezvoltarea orașului prin modernizarea nevoilor de bază precum cele de apă – canal, am modernizat spitalul, sistemul de educație și cel social precum și dezvoltarea drumurilor sau amenajarea Centurii Vinerea. În continuare avem responsabilitatea de a pune în practică toate angajamentele electorale pe care partidul şi le-a asumat în campanie şi mă gândesc în primul rând la finalizarea proiectelor europene, implementarea a noi proiecte prin programele de finanțare 2021 – 2027, stimularea economiei, înființarea de zone de agrement, dezvoltarea agriculturii în zonele montane și exploatarea potenţialul turistic al zonei montane. Acestea sunt o parte dintre motivele pentru candidez la un nou mandat”, a declarat edilul orașului Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație locală a orașului Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, Flaviu este recunoscut ca un „om al oamenilor”.

Flaviu-Lucian Rădițoiu este jurist de profesie, având o vastă experiență în domeniul dreptului, cu specializări în drept bancar, fiscal și vamal. Activitatea sa profesională îmbină experiența juridică cu un puternic simț al responsabilității sociale, demonstrată prin implicarea în programe de voluntariat la nivel național și internațional. A contribuit semnificativ la proiecte precum MagiCAMP și Family First, ajutând familii și copii în situații de criză. În ceea ce privește inițiativele locale,  printre cele mai mari se numără activitățile de susținere a sănătății și securității comunitare, în timpul pandemiei de COVID-19.

În calitate de consilier local, Flaviu a promovat și susținut proiecte vitale pentru comunitatea din Cugir, inclusiv implementarea transportului public gratuit pentru elevi, amenajarea a șase cișmele publice și organizarea unui cinematograf în aer liber. De asemenea, a fost un susținător activ al campaniei de informare și subvenționare a sterilizării câinilor, demonstrând o grijă constantă pentru bunăstarea comunității și a mediului.

Flaviu-Lucian Rădițoiu, împreună cu echipa USR Cugir, oferă o alternativă proaspătă și dinamică la actuala administrație, angajându-se să aducă schimbări benefice și să răspundă eficient și transparent nevoilor cetățenilor. Echipa Aceștia își propun să continue să fie vocea cugirenilor în administrația locală, punând accent pe integritate, inovație și colaborare pentru a asigura un viitor prosper orașului Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Primarul și viceprimarul comunei Ceru Băcăinți au trecut la PSD

cugirinfo.ro

Publicat

în

Corneliu Mureșan, secretar executiv la PSD Alba, a anunțat că primarul Ioan Trif și viceprimarul Ciprian Borza, din comuna Ceru Băcăini, au trecut la PSD. Candidatul pentru funcția de primar al comunei, la alegerile locale, va fi Ciprian Borza.

„Doi oameni de administrație profesioniști, primarul comunei Ceru Băcăinți – Ioan Trif și viceprimarul Ciprian Borza, s-au alăturat echipei PSD Alba. Decizia lor de a se implica activ în proiectele noastre demonstrează încrederea pe care oamenii competenți o acordă valorilor și obiectivelor pe care ni le-am asumat. Cu sprijinul direct al echipei PSD Alba, comuna Ceru Băcăinți se va dezvolta mai mult în următorii ani, iar locuitorii săi vor beneficia de mai multe oportunități și servicii de calitate. Ciprian Borza, viceprimarul comunei Ceru Băcăinți, va candida pentru funcția de primar la alegerile locale, fiind susținut de Ioan fiind susținut de Ioan Trif și de colegii din organizația locală și județeană a PSD Alba”, a transmis Corneliu Mureșan.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir