cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Oraşul Cugir va da în gestiune către APA C.T.T.A. Alba reţelele de apă pluvială aparţinând domeniului public

Oraşul Cugir va da în gestiune către APA C.T.T.A. Alba reţelele de apă pluvială aparţinând domeniului public

Publicat în 14.04.2018 la ora 10:10

Consiliul Local al orașului Cugir a aprobat darea în gestiune către operatorul S.C. APA C.T.T.A. prin Asociația ”Apa Alba” a rețelelor de canalizare pluvială aparținând domeniului public al orașului Cugir, în vederea prestării serviciului de evacuare a apelor pluviale și de suprafață din intravilanul localității.

Legislativul local a aprobat totodată completarea Listei bunurilor aparținând domeniului public și privat cuprinse în Contractul de delegare a gestiunii serviciilor publice de alimentare cu apă și canalizare încheiat cu asociația menționată.

Demersul a avut la bază prevederile O.U.G. nr. 198/2005 privind constituirea, alimentarea și utilizarea Fondului de întreținere, înlocuire și dezvoltare pentru proiectele de dezvoltare a infrastructurii serviciilor publice care beneficiază de asistență financiară nerambursabilă din partea Uniunii Europene.

Autorităţile administraţiei publice locale au, potrivit prerogativelor atribuite prin lege, obligaţii faţă de operatori cum ar fi: să respecte independenţa managerială a operatorului; să adopte şi să menţină o conduită echilibrată, echidistantă şi nediscriminatorie între operator şi utilizatori; să promoveze relaţii contractuale echilibrate, orientate spre rezultat.

De asemenea, sunt obligate să aducă la cunoştinţă publică, în condiţiile legii, hotărârile şi dispoziţiile având ca obiect modul de organizare şi de funcţionare a serviciului; să stabilească condiţiile de asociere sau de formare de societăţi mixte, în conformitate cu prevederile legale care reglementează fiecare tip de contract prin care se deleagă gestiunea ș.a.

Constantin Predescu

Facebook 

Acest articol a fost citit de 339 ori

Oraşul Cugir va da în gestiune către APA C.T.T.A. Alba reţelele de apă pluvială aparţinând domeniului public
2 (40%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.