cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Oraşul Cugir şi I.S.U. Alba vor încheia un protocol de colaborare pentru înfiinţarea unui punct de lucru SMURD

Oraşul Cugir şi I.S.U. Alba vor încheia un protocol de colaborare pentru înfiinţarea unui punct de lucru SMURD

Publicat în 25.06.2015 la ora 14:01

ambulanta_smurdPrimăria orașului Cugir a pus pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului local de astăzi, 25 iunie 2015, un proiect de hotărâre privind aprobarea Protocolului de colaborare încheiat între oraşul Cugir şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Unirea” al județului Alba, în vederea înfiinţării unui punct de lucru SMURD, la nivelul oraşului Cugir.

Având în vedere o recentă hotărâre a Consiliului Local Cugir privind asigurarea unui loc de parcare şi a spaţiului necesar funcţionării Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Unirea” al Judeţului Alba – punct de lucru Cugir, părţile au convenit încheierea unui Protocol de colaborare, având mai multe clauze.

Astfel, orașul Cugir va asigura un loc de parcare dotat cu priză şi spaţiu necesar funcţionării Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba – Punct de lucru Cugir, în cadrul imobilului situat administrativ în oraşul Cugir, str.Victoriei nr. 9, camerele 9 şi 10, imobil care face parte din domeniul privat al oraşului Cugir.

Primăria va asigura dotarea cu mobilier a spaţiului menţionat mai sus precum şi cofinanțarea cheltuielilor cu utilităţile aferente funcţionării în această locație, în bune condiţii, a activiţăţii SMURD, respectiv energie electrică, gaz metan, apă-canal, gunoi menajer.

În ceea ce privește obligațiile I.S.U.Alba, acesta va dota punctul de lucru Cugir cu o ambulanţă SMURD ce va fi deservită de 9-12 paramedici-pompieri precum şi cu echipamentul de specialitate necesar intervenţiilor în cazurile de urgenţă medicală; va asigura intervenţia în cazurile de urgenţă medicală de pe raza Orașului Cugir, prin acordarea primului ajutor medical de urgenţă şi transportarea pacienţilor la spital; va asigura intervenția la cazurile în care una sau mai multe persoane se află intr-o situație cu risc vital din cauza unei îmbolnăviri sau a unei accidentări; va asigura sprijin la cazurile care necesită acordarea primului ajutor, într-un interval de timp cât mai scurt, pentru personalul echipelor de intervenție; va asigura intervenția la accidentele colective si calamități.

Potrivit Raportului de specialitate, Protocolul de colaborare se încheie pe o perioadă de 5 ani, cu posibilitatea prelungirii, prin acordul exprimat de părțile semnatare.

Constantin Predescu

Acest articol a fost citit de 282 ori

Oraşul Cugir şi I.S.U. Alba vor încheia un protocol de colaborare pentru înfiinţarea unui punct de lucru SMURD
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.