Rămâi conectat

Administraţie

Orașul Cugir invitat ca partener în cadrul proiectului „EUROPA Mirabilis”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primarie-CUGIR-nouConsilierii locali ai orașului Cugir sunt chemaţi joi, 21 august 2014, să dezbată un proiect de hotărâre iniţiat de primarul Adrian Teban privind participarea oraşului într-un nou proiect pentru anii 2015 şi 2016.

Este vorba despre o continuare a proiectului “Terra Mirabilis”, desfǎşurat în perioada 2011-2013, care a avut ca obiectiv principal promovarea activităţilor de schimb direct de experienţă între cetăţeni ai Europei, prin participarea acestora la activităţi de înfrăţire şi încurajarea cooperării între oraşele înfrăţite.

În cadrul programului “Europa pentru cetǎţeni 2014-2020″ existǎ Axa 2 “Democratic engagement and civic participation” (“Implicare democraticǎ şi participare civicǎ”), Mǎsura “Reţele de oraşe”, având ca termen de depunere data de 1 septembrie 2014.   Această măsură are ca scop sprijinirea proiectelor care aduc împreună o gamă largă de cetăţeni din oraşele înfrăţite în jurul unor subiecte, în conformitate cu obiectivele programului.

Obiectivul general al Mǎsurii “Reţele între oraşe” îl reprezintǎ promovarea cetăţeniei europene şi îmbunătăţirea condiţiilor de participare civică şi democratică la nivelul Uniunii Europene.

În cadrul acestei mǎsuri, oraşul Cugir va fi partener în proiectul “Europa Mirabilis”, a cǎrui lider va fi localitatea Vecpiebalga (Letonia). Proiectul va include activitǎţi de cercetare, întâlniri între cetǎţeni ai oraşelor înfrǎţite, dezbateri, vizite la instituţii de învǎţǎmânt, concursuri etc. UE.

Referitor la parteneriatul proiectului, acesta va fi compus din:

– Lider de Parteneriat: Municipalitatea Vecpiebalga – Letonia

– Partener 1: Municipalitatea Casalborgone – Italia

– Partener 2: Consiliul Local Mellieha – Malta

– Partener 3: Oraşul Cugir – România

– Partener 4: Municipalitatea Amata – Letonia

– Partener 5: urmeazǎ sǎ îşi dea acordul o municipalitate din Polonia

Proiectul “Europa Mirabilis” va consta în 5 întâlniri/evenimente între parteneri, astfel:

– prima întâlnire/primul eveniment – începutul lunii iulie 2015 – Vecpiebalga (Letonia)

– a doua întâlnire/al doilea eveniment – sfârşitul lunii septembrie 2015 – Cugir (România)

– a treia întâlnire/al treilea eveniment – martie 2016 – Casalborgone (Italia)

– a patra întâlnire/al patrulea eveniment – iunie 2016 – Mellieha sau Polonia (urmeazǎ  sǎ se   stabileascǎ)

– a cincea întâlnire/ al cincilea eveniment – octombrie 2016 – Vecpiebalga+Amata (Letonia).

Fiecare întâlnire din cadrul proiectului va avea 35 de invitaţi, cate 5/7 delegaţi de la fiecare partener implicat.

Prin Scrisoarea de participare nr. 11074/05.08.2014, Primarul Oraşului Cugir îşi exprima interesul de a face parte din Reţeaua de oraşe înfrǎţite pe care Municipalitatea Vecpiebalga (Letonia) o va propune în cadrul sesiunii de depunere de proiecte a Programului “Europe for Citizens 2014-2020″, care se va închide la data de 1 septembrie 2014.

Având în vedere cele exprimate mai sus, propun emiterea unui Proiect de Hotǎrâre prin care Consiliul Local al oraşului Cugir îşi dǎ acordul pentru participarea în proiectul “Europa Mirabilis”, programul “Europa pentru cetǎţeni 2014-2020″, Axa 2 “Democratic engagement and civic participation” (“Implicare democraticǎ şi participare civicǎ”), Mǎsura “Reţele de oraşe”, în calitate de Partener. De asemenea, propunem acodul cu privire la organizarea celei de-a doua întâlniri din cadrul proiectului în oraşul Cugir, la sfârşitul lunii septembrie 2015.

  C.P.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Începând de astăzi, 30 mai 2023, au intrat în vigoare modificări și restricții de circulație pe mai multe străzi din orașul Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Începând de astăzi, 30 mai 2023, șoferii din Cugir trebuie să respecte modificările privind prioritățile de circulație rutieră pe străzile Ion Creangă și Trandafirilor și noile restricții de circulație impuse pe strada Trandafirilor. Restricții de circulație au mai fost instituite pe străzile Viitorului și Nicolae Bălcescu.

• „Cedează trecerea” pe Trandafirilor și „Drum cu prioritate” pe strada Ion Creangă

Primăria Oraşului Cugir a solicitat Inspectoratului de Poliție al Județului Alba – Poliția Orașului Cugir avizul necesar mutării indicatorului rutier “cedează trecerea” de pe strada I. Creangă, nr. 94, pe strada Trandafirilor, nr. 4. Totdată, a fost solicitat avizul amplasării indicatorului “drum cu prioritate” pe strada Ion Creangă, nr. 94. Noile modificări s-au considerat necesare întrucât la orele de vârf se forma o coloană de mașini de aproximativ 150 m pe strada I. Creangă.

Totodată a fost avizată amplasarea, pe ambele sensuri de circulație ale străzii Trandafirilor, a indicatorului rutier “oprirea interzisă”, în vederea fluidizării traficului rutier și evitării ambuteiajelor provocate de autoturismele oprite pe partea carosabilă.

• „Staționarea interzisă” pe străzile Viitorului și N. Bălcescu

Tot de astăzi au fost amplasate mijloace de semnalizare rutieră în zona Spitalului Orășenesc Cugir astfel:

– amplasarea a două indicatoare rutiere “staționarea interzisă” pe ambele sensuri de circulație ale străzii Viitorului, de la intersecția cu strada Nicolae Bălcescu până la Valea Viilor;
– amplasarea a două indicatoare rutiere “staționarea interzisă” pe ambele sensuri de circulație ale străzii Nicolae Bălcescu, de la intersecția cu strada Unirii până la intersecția cu strada Ion Creangă.

Prin aceste noi restricții se urmărește îmbunătățirea condițiilor de trafic în zonă, evitarea de ambuteiaje rutiere, facilitarea circulației autobuzelor și accesului autovehiculelor de intervenție.

După instituirea acestor restricții, accesul pacienților sau aparținătorilor acestora, respectiv al vizitatorilor, cu autoturismele în parcarea din incinta Spitalului Orășenesc Cugir – zona Policlinică este permis zilnic, în intervalul orar 07:00-22:00.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

De la 1 ianuarie 2024, impozitele și taxele locale din Cugir vor fi majorate cu 13,8%

cugirinfo.ro

Publicat

în

Aleșii Cugirului au aprobat pentru anul fiscal 2024 indexarea cu rata inflației de 13,8% a nivelurilor valorilor impozabile, a impozitelor și taxelor locale, a altor taxe și a taxelor speciale care constau într-o anumită sumă în lei.

Potrivit art. 491 alin.1 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, “în cazul oricărui impozit sau oricărei taxe locale, care constă într-o anumită sumă în lei sau care este stabilită pe baza unei anumite sume în lei, sumele respective se indexează anual, până la data de 30 aprilie, de către consiliile locale, ţinând cont de rata inflaţiei pentru anul fiscal anterior, comunicată pe site-urile oficiale ale Ministerului Finanţelor Publice şi Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice”.

Prin comunicatul de presă nr.13/13.01.2023 al Institutului Național de Statistică, s-a comunicat faptul că pentru anul fiscal 2022 rata inflației a fost de 13,8%.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

SPAS Cugir anunță că între în perioada 4 – 12 mai 2023 se distribuie pachete alimentare destinate categoriilor defavorizate ale populației. Vezi detalii

cugirinfo.ro

Publicat

în

Serviciul Public de Asistență Socială Cugir vă informează că în perioada 04.05.2023-12.05.2023 se va desfășura activitatea de distribuire pachete alimentare acordate categoriilor defavorizate ale populației, prin intermediul POAD 2018-2021 tranșa VI, astfel :

– între orele 09.00 și 16.00, în zilele lucrătoare, la sediul Băii Sociale din Cugir, str. Gheorghe Asachi, nr.13A

Beneficiarii pachetelor cu produse alimentare distribuite in etapa 1 sunt:
a). familiile și persoanele singure beneficiare de venit minim garantat;
b). persoanele beneficiare de alocație pentru susținerea familiei.

Ridicarea personală a ajutoarelor distribuite sub forma produselor alimentare se face în baza prezentării actului de identitate valabil însoțit de dovada încadrării în categoria de beneficiari (dispoziția Primarului privind stabilirea dreptului pentru beneficiarii de venit minim garantat și alocație pentru susținerea familiei).

Începând cu data de 15.05.2023, după încheierea primei etape, pachetele alimentare rămase vor fi distribuite persoanelor/familiilor aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente și alte situații asemănătoare și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, în cadrul celei de-a doua etape.

Informații suplimentare se pot obține la nr de telefon: 0258/750764, 0258/750370, 0258/750738.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir