Rămâi conectat

Actualitate

Oraşul Cugir, inclus în Reţeaua globală UNESCO a „Oraşelor care învaţă”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) salută includerea municipiului Galaţi şi a oraşului Cugir în Reţeaua globală UNESCO a „Oraşelor care învaţă” (UNESCO Global Network of Learning Cities – GNLC), alăturându-se, astfel, municipiului Reşiţa, până de curând singurul membru din România în această reţea.

Potrivit MAE, „cele două localităţi fac parte din cele 64 noi oraşe din 35 ţări care completează, începând de la data de 14 februarie 2024, numărul membrilor reţelei, demonstrând un angajament deosebit în promovarea învăţării pe tot parcursul vieţii în comunităţile lor”.

MAE afirmă că a realizat demersuri active în direcţia participării oraşelor din Romania la reţeaua UNESCO a „Oraşelor care învaţă”, promovând îndeplinirea obiectivelor de dezvoltare durabilă ale ONU în domeniul asigurării unei educaţii de calitate şi a dezvoltării unor oraşe şi comunităţi durabile.

„De-a lungul celor 68 de ani de apartenenţă la organizaţie, prezenţa românească în cadrul UNESCO a fost în continuă creştere şi diversificare, iar aderarea localităţilor româneşti la aceste forme de colaborare internaţională demonstrează că ţara noastră este un actor activ în peisajul contemporan al diplomaţiei. În acest sens, subliniez şi faptul că România deţine în prezent preşedinţia Reţelei responsabililor în domeniul diplomaţiei ştiinţifice din ministerele afacerilor externe ale statelor membre din Uniunea Europeană”, a subliniat secretarul de stat MAE pentru relaţii interinstituţionale, Janina Sitaru.

Reţeaua globală UNESCO a „Oraşelor care învaţă” este o iniţiativă care datează din anul 2015 cu scopul de promovare a schimbului de experienţă şi de cunoştinţe între oraşele angajate în susţinerea oportunităţilor de învăţare pe tot parcursul vieţii. Odată cu adăugarea noilor membri în 2024, reţeaua cuprinde 356 de oraşe din întreaga lume.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Proiectil de calibru 88 mm, din al doilea Razboi Mondial, descoperit la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un proiectil exploziv  calibru 88mm, din al doilea Razboi Mondial, fără focos, a fost asanat la Cugir de echipa pirotehnică a ISU Alba.

„Echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului de Pompieri Alba Iulia a fost solicitată sa intervină în orasul Cugir, pentru asanarea unui proiectil rămas neexplodat. A fost asanat un proiectil exploziv de cal. 88 mm din al doilea Razboi Mondial fara focos. Forțe alocate: 1 x Autospecială Pirotehnică”, a transmis ISU Alba.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

15-16 iunie 2024: La Vinerea, un colț de rai în inima naturii – Poiana cu lavandă

cugirinfo.ro

Publicat

în

În acest weekend la Vinerea (POIANA CU GORUNI) are loc un eveniment destinat iubitorilor de natură și de frumos. Evenimentul promite să ofere o combinație unică de natură și relaxare.

Intrarea este liberă, cu condiția achiziționării unui produs pe bază de lavandă de la standul amenjat special (buchețel, apă de lavandă, ulei).

Adresa la care va avea loc evenimentul este Calea Gorunilor, Nr. 14, sat Vinerea.

Vizitatorii pot admira câmpuri de lavandă unde se pot face poze superbe într-un peisaj de vis;

Mâncare delicioasă care va satisface toate gusturile;

Limonadă răcoritoare și cafeluță aromată pentru a vă hidrata și energiza;

Spațiu de joacă pentru copii, astfel încât cei mici să se distreze în siguranță.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Joi, 13 iunie 2024, eroii neamului au fost comemorați la Vinerea și Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Joi, 13 iunie, cu prilejul Zilei Înălțării Domnului, au fost comemorați martirii din Cugir și Vinerea, care au pierit în cele două războaie mondiale.

Evenimentul comemorativ organizat de Primărie şi Centrul Cultural a avut loc la cele două monumente din Cugir şi Vinerea. Programul activităților s-a derulat, ca de fiecare dată, cu slujbe religioase, intonarea Imnului de Stat, cel al Eroilor și al marșului Drum Bun, urmat de cântece și poezii.

La Vinerea au participat preoții și enoriașii care au sosit cu alai direct de la biserica, fluturând tricolorul. Au susținut cântece şi poezii patriotice elevii școlii gimnaziale Ioan Mihu Vinerea, însoțiți de cadrele didactice.

La Cugir au participat un sobor de preoți împreună cu enoriași pentru susținerea momentelor religioase. Momentele de cântece și poezii au fost susținute de Corul Școlii Iosif Pervain și elevii de la Cercul de Teatru al Centrului Cultural Cugir.

Cu ocazia comemorării s-au depus coroane din partea Primăriei şi a Consiliului Local Cugir, Asociației Veteranilor de Război şi a formațiunilor politice din oraş.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir