cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Orașul Cugir a intrat pe harta S.M.U.R.D a județului Alba

Orașul Cugir a intrat pe harta S.M.U.R.D a județului Alba

Publicat în 10.09.2015 la ora 16:51

inaugurare-punct-smurd-cugirAstăzi, 10 septembrie 2015, a fost inaugurat printr-un ceremonial militar, punctul de lucru din localitate, unde funcționează al 7-lea echipaj de prim ajutor din județ.

Punctul de lucru este dotat cu o ambulanță S.M.U.R.D.-tip B2, cu echipaj medical de prim ajutor, 3 paramedici pregătiți în Centrul de pregătire regională, urmând să deservească zona Gărzii de intervenție Sebeș (pe o rază de aproximativ 30 de kilometrii), precum și detașamentul de pompieri Alba Iulia. În parcarea hotelului Drăgana din Cugir a avut loc începând cu ora 10.00, simularea unui accident de circulație între două autoturisme de unde au rezultat trei victime.

În acțiunea de intervenție au fost angajate: o autospecială de stingere aparținând S.V.S.U. Cugir, forțele de intervenție pentru situații de urgență formate dintr-o autospecială complexă de intervenție de stingere, prim ajutor și descarcerare, o ambulanță S.M.U.R.D.- T.I.M. ( terapie intensivă mobilă), o ambulanță de intervenție –  tip B2.

Pe lângă exercițiul organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Unirea” al județului Alba s-a prezentat și o expoziție cu mașini și utilaje folosite de personalul care acționează în situații de urgență. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Alba, locotenent colonel Florin Zecheru,  Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență pune la dispoziția punctului de lucru Cugir: ambulanța S.M.U.R.D.- tip B2, echipajul format din 12 paramedici, echipamentul de specialitate. Orașul Cugir asigură priza de alimentare continuă cu energie electrică a ambulanței SMURD, cele două camere necesare personalului de serviciu, cu mobilierul aferent, precum și cheltuielile care se impun cu funcționarea locației(utilitățile).

La evenimentul inaugural au luat parte: prefectul de Alba, Gheorghe Feneșer, președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, comandatul I.P.J. Alba-chestorul principal de poliție, Ioan Nicolae Căbulea, colonel Felician Itu – șeful Inspectoratului de Jandarmi Alba, primarul și viceprimarul Cugirului, Adrian Teban, respectiv Horia Rotche, doctor Aurel Crișan (U.P.U. Alba), colonel Dorel Sofica- inspector șef al I.S.U. Alba, colonel Cornel Oprișa- prim adj. al șefului I.S.U. Alba, colonel Felix Pintea- adjunctul inspectorului șef al I.S.U.  Alba ( șeful inspecției de prevenire situații de urgență). Au mai fost prezenți: consilieri locali din Cugir, manageri ai unor unități economice din oraș.

Constantin Predescu

Facebook 

Acest articol a fost citit de 3485 ori

Orașul Cugir a intrat pe harta S.M.U.R.D a județului Alba
5 (100%) 2 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.