Rămâi conectat

Administraţie

Operator nou pentru serviciul de ecarisaj la Cugir. Valoarea contractului se ridică la peste 120.000 de euro

cugirinfo.ro

Publicat

în

ecarisajPrimăria Cugir a atribuit, acum câteva zile, contractul de concesiune a Serviciului public de gestionare a animalelor fără stăpân din oraș firmei Jibomar Prest S.R.L., valoarea fiind de 542.200 de lei (aproximativ 120.000 de euro), pe 4 ani, plata făcându-se eșalonat, în funcție de serviciile prestate.

Câștigătorul licitației va face capturarea animalelor fără stăpân; transportarea animalelor fără stâpan la adapost; identificarea prin crotaliere; preluarea, înregistrarea, consultarea, trierea și tratarea câinilor; hrănirea câinilor adăpostiți; eutanasierea animalelor bolnave cronic și incurabil, precum și a celor agresive; incinerarea cadavrelor animalelor eutanasiate.

Firma a fost aleasă deoarece a oferit prețul cel mai bun dintre cei ofertanți – cu 5.000 de lei mai puțin decât prețul estimat de administrația locală.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
5 Comentarii

5 Comments

 1. Avatar

  xxl

  16.01.2015 la 19:45

  Jibotean e reconpensat de edil pt munca depusa in campanie. mai este inca cineva proaspat angajat la ADP.

  • Avatar

   decean

   23.01.2015 la 12:49

   Au mai fost si altii implicati in campanii, cam de la toate partidele, dar pe nici unul nu-l tine smochina sa se angreneze in problemele reale ale Cugirului. Bine ca va plangeti ca sunt multi caini pe strada, dar sunteti incapabili sa faceti ceva real. In sfarsit cineva ia taurul de coarne si vrea sa faca ceva legal, practic si util pentru toata lumea.

 2. Avatar

  xxl

  16.01.2015 la 19:57

  Numele companiei:Sc Jibomar Prest Srl
  Persoana de contact:Marius Oliviu Jibotean
  Adresa:Dragana, Nr.18
  Localitate:Cugir
  Judet:Alba
  Telefon:0740.068.442
  Telefon mobil:0740068442

  CUI RO25029770
  J01/60/2009
  CAEN 4619
  Tipul de activitate: INTERMEDIERI IN COMERTUL CU PRODUSE DIVERSE
  REZULTAT FINANCIAR 2013: Pierdere brut 107.698 lei.

  date publice de la M. Finante

  • Avatar

   Burebista

   23.01.2015 la 12:55

   Mai XXL daca tot esti asa de informat si ai toate datele la tine-n buzunar, ia vezi si dupa o legislatie ceva. Ai? Stiai ca de acum inainte SRL-urile pot participa la licitatii pentru a gestiona problema cainilor fara stapani? Nu e musai sa ai ca activitate principala acest lucru. E suficient sa fie secundara. Vad ca esti profund interesat de datele firmei. Ia cauta si la activitatile secundare. Le-ai gasit? No vezi….Am lamurit-o si pe asta.

 3. Avatar

  Andrei

  18.01.2015 la 18:38

  Unde se vor incinera cainii? Primaria oare nu va pune la dispozitie un loc special pentru a iesii proprietarii cu cainii?Daca tot am inceput procesul de civilizare… microcipare,castrare.. urmeaza impozitarea si poate se amenajeaza macar un loc special destinat animalelor de companie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administraţie

Autoritățile din Cugir consideră de importanță majoră înființarea unui muzeu tehnic al orașului

cugirinfo.ro

Publicat

în

Administrația publică a orașului Cugir a venit cu ideea inițierii unui proiect pentru înființarea unui muzeu tehnic în localitate, care să funcționeze într-o altă locație, separat de cele 16 secțiuni existente în cadrul muzeului local amplasat în clădirea ce adăpostește Clubul Copiilor și Elevilor din Cugir.

Potrivit președintelui Asociației „Pro Cugir”, ing. Aurel Voicu, initiativa acestui demers îi apartine primarului Adrian Teban care a recomandat recent, găsiea unor soluții pentru realizarea unui muzeu tehnic în Cugir, propunând o colaborare strânsă între Centrul Cultural Cugir și Asociația „Pro Cugir”, menită să identifice cele mai bune oportunități pentru atigerea unui astfel de deziderat.

După cum susține Voicu, la muzeul local pe care acesta l-a înființat și coordonat, timp de mai mulți ani, sunt deja, 3 sectiuni care conțin obiecte unicate și documente cu caracter tehnic de valoare, unele dintre ele de importanță națională.

În calitateaa sa de coordonator, Voicu a declarat că se regăsesc printre secțiuni: o isorie a fabricii de fier și otel, istoria orașului Cugir, sectiunea realizari tehnice de exceptie, unde se află singura colecție de mașini de cusut din perioada 1946 – 1990, printre aceste mașini și unele de proveniență străine, precum și prima mașină casnică cu pedala din lemn. Tot aici, este expus strungul „Pionier”, mașina de spalat rufe cu pulsator si automată, roti dințate fabricate la cugir, piese maca Cugir  folosite la autoturismele românești  Aro si Dacia, dar și machete de mașini unelte.

Urmează ca o echipă formată din specialiști, din reprezentanți ai Centrului Cultural și Asociației „Pro Cugir”să facă pe parcurs, deplasări la cele două fabrici, la alte unități din oraș, pentru identificarea unor obiecte de tehnică importante, de mașini și utilaje care au făcut istorie de-a lungul vremii, ce pot fi achiziționate și  care să fie interesante pentru dotarea unui muzeu tehnic, cât și pentru vizitatori.

„Propunerea primarului Adrian Teban, de înființare la Cugir a unui muzeu tehnic o găsesc de importanță majoră.  Această  recomandare presupune o obligație morală, o necesitate pentru oraș, având în vedere că aici a existat prima fabrică de metalurgie și prelucrarea metalului din zona Transilvaniei cu o vechime de aproape 225 de ani, fapt ce a creat de-a lungul timpului un cunoscut și binemeritat  brand Cugir”, a ținut să precizeze Aurel Voicu.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Începând de astăzi, 30 mai 2023, au intrat în vigoare modificări și restricții de circulație pe mai multe străzi din orașul Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Începând de astăzi, 30 mai 2023, șoferii din Cugir trebuie să respecte modificările privind prioritățile de circulație rutieră pe străzile Ion Creangă și Trandafirilor și noile restricții de circulație impuse pe strada Trandafirilor. Restricții de circulație au mai fost instituite pe străzile Viitorului și Nicolae Bălcescu.

• „Cedează trecerea” pe Trandafirilor și „Drum cu prioritate” pe strada Ion Creangă

Primăria Oraşului Cugir a solicitat Inspectoratului de Poliție al Județului Alba – Poliția Orașului Cugir avizul necesar mutării indicatorului rutier “cedează trecerea” de pe strada I. Creangă, nr. 94, pe strada Trandafirilor, nr. 4. Totdată, a fost solicitat avizul amplasării indicatorului “drum cu prioritate” pe strada Ion Creangă, nr. 94. Noile modificări s-au considerat necesare întrucât la orele de vârf se forma o coloană de mașini de aproximativ 150 m pe strada I. Creangă.

Totodată a fost avizată amplasarea, pe ambele sensuri de circulație ale străzii Trandafirilor, a indicatorului rutier “oprirea interzisă”, în vederea fluidizării traficului rutier și evitării ambuteiajelor provocate de autoturismele oprite pe partea carosabilă.

• „Staționarea interzisă” pe străzile Viitorului și N. Bălcescu

Tot de astăzi au fost amplasate mijloace de semnalizare rutieră în zona Spitalului Orășenesc Cugir astfel:

– amplasarea a două indicatoare rutiere “staționarea interzisă” pe ambele sensuri de circulație ale străzii Viitorului, de la intersecția cu strada Nicolae Bălcescu până la Valea Viilor;
– amplasarea a două indicatoare rutiere “staționarea interzisă” pe ambele sensuri de circulație ale străzii Nicolae Bălcescu, de la intersecția cu strada Unirii până la intersecția cu strada Ion Creangă.

Prin aceste noi restricții se urmărește îmbunătățirea condițiilor de trafic în zonă, evitarea de ambuteiaje rutiere, facilitarea circulației autobuzelor și accesului autovehiculelor de intervenție.

După instituirea acestor restricții, accesul pacienților sau aparținătorilor acestora, respectiv al vizitatorilor, cu autoturismele în parcarea din incinta Spitalului Orășenesc Cugir – zona Policlinică este permis zilnic, în intervalul orar 07:00-22:00.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

De la 1 ianuarie 2024, impozitele și taxele locale din Cugir vor fi majorate cu 13,8%

cugirinfo.ro

Publicat

în

Aleșii Cugirului au aprobat pentru anul fiscal 2024 indexarea cu rata inflației de 13,8% a nivelurilor valorilor impozabile, a impozitelor și taxelor locale, a altor taxe și a taxelor speciale care constau într-o anumită sumă în lei.

Potrivit art. 491 alin.1 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, “în cazul oricărui impozit sau oricărei taxe locale, care constă într-o anumită sumă în lei sau care este stabilită pe baza unei anumite sume în lei, sumele respective se indexează anual, până la data de 30 aprilie, de către consiliile locale, ţinând cont de rata inflaţiei pentru anul fiscal anterior, comunicată pe site-urile oficiale ale Ministerului Finanţelor Publice şi Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice”.

Prin comunicatul de presă nr.13/13.01.2023 al Institutului Național de Statistică, s-a comunicat faptul că pentru anul fiscal 2022 rata inflației a fost de 13,8%.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir