Rămâi conectat

Politică

Oferta reală a PSD: o Românie a trădătorilor, a oportuniştilor şi a proxeneţilor politici!

Redacția Cugirinfo.ro

Publicat

în

tebanUna din cele mai întunecate perioade ale politicii româneşti postdecembriste a fost această ultimă lună şi jumătate, în care trădarea, minciuna, oportunismul au fost puse la loc de cinste, fiind motive de mândrie şi recompensă pentru PSD.

Ordonanţa guvernului Ponta care a legalizat traseismul politic a compromis şi mai mult clasa politică şi a scos la lumină adevărata ofertă a PSD: o Românie a trădătorilor, a oportuniştilor şi a proxeneţilor politici. O realitate cuantificată de către liderii PSD zilele trecute, când s-au lăudat în spaţiul public cu numărul trădătorilor adunaţi în cele 45 de zile de migraţie politică.
Printre cei care au făcut sămădaşul primarilor şi consilierilor locali racolaţi s-a aflat şi preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu care pare că a uitat că în urmă cu doi ani era un critic vocal al migraţiei politice. Consecvenţa lui Dîrzu este la fel de compromisă ca şi afirmaţia sa că nu a făcut promisiuni sau presiuni asupra aleşilor locali care au trecut la PSD. Pesemne, liderul social democrat din Alba ar vrea ca cetăţenii să creadă că aceia care au sărit în barca puterii au fost pătrunşi subit de dragostea pentru doctrina socială.
Tocmai această atitudine jignitoare la adresa inteligenţei electoratului a stat la baza emiterii OUG 55/2014 prin care Victor Ponta a legalizat traseismul politic pe motiv că majoritatea formată prin ACL blochează activitatea administrativă. Acum, când liderii PSD culeg roadele ordonanţei, premierul Ponta nu mai este cuprins de îngrijorare? Oare acum nu vor fi blocaje în administraţiile în care majorităţile sunt compuse din PSD-UNPR-PC? Este foarte limpede pentru toată lumea că racolarea de primari şi consilieri nu a avut nicio legătură cu activităţile din consiliile judeţene şi locale. PSD a avut nevoie să-şi lărgească baza de aleşi locali pentru a scoate mai multe voturi pentru Victor Ponta la prezidenţiale şi pentru a pregăti terenul pentru alegerile locale din 2016 şi pentru cele parlamentare din acelaşi an.
Noi, aleşii locali PNL avem convingerea că viitorul democratic al acestei ţări nu poate fi construit pe trădări şi dispreţ. Manevrele din ultimul timp ale PSD dovedesc reîntoarcerea la matca comunistă a acestui partid ai cărui lideri cred că pot manipula electoratul prin minciuni şi dezinformări şi pot destructura opoziţia prin promisiuni şi şantaj. Într-o astfel de conjunctură politică, “România lucrului bine făcut” devine o necesitate pe care o resimt tot mai acut atât simplii cetăţeni, cât şi politicienii care doresc să promoveze o altfel de politică.

Adrian TEBAN, preşedintele Ligii Aleşilor Locali PNL Alba


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
8 Comentarii

Un comentariu

 1. Avatar

  bula

  21.10.2014 la 23:16

  Mare kakanar mai esti domn’ primar… In 2012 ai umblat la brat cu „proxenetii politici” de care vorbesti ca sa ajungi din nou primar. Acum te-ai dat cu pedeleii uitand peste noapte cum i-ai facut si pe astia in campanie.

 2. Avatar

  pawel

  22.10.2014 la 8:31

  raspopitu e acuma mare critic, uitand ca pana acuma se pupa-n fund cu psd..ce sa mai, politica, acelasi rahat dintotdeauna..unde scuipam, lingem peste cateva luni…pana acuma-l critica pe mumia de voicu, iar acuma umbla cu el de lant prin oras…face campanie cica, rusine, rusine!

 3. Avatar

  ?

  22.10.2014 la 12:56

  Esti ultima persoana indreptatita sa scri asemenea articol!RUSINEEEEE! Dar tu nu sti ce -i aia, asa ca……

 4. Avatar

  unul

  22.10.2014 la 17:46

  Mincatorule de cacat cind te uiti in oglinda nu tie rusine de tine?Iti vine sfirsitul ca la basescu cu acarui oameni te pupi in bot acum

 5. Avatar

  ion

  22.10.2014 la 17:56

  Intadevar acest primar isi da arama pe fata,scandalagiu”Mincinos hapor dupa bani ca seful lui joanis un adevarat liberal.Lucru bine facut

 6. Avatar

  Adrian Teban

  23.10.2014 la 12:24

  Am simtit nevoia sa raspund la criticile din aceste comentarii cu responsabilitate si cu numele meu adevarat nu ascunzandu-ma dupa nume anonime , vorba lu Caragiale ” o semnez si o dam anonima, neicusorule”
  In primul rand pentru cei din PSD care s-au simtit jigniti de articol ii rog sa fie atenti la continutul lui si sa vada ca ma refer doar la cei din fruntea PSD lui care in 2011 propovaduiau la toate mitingurile electorale ce proasta e migratia si acum au mers cu jalba la primarii PNL sa-i ademeneasca doar, doar isi schimba partidul. Dar nu ma mir atata timp cat Ponta a declarat ca sustine Rosia montana in calitate de Prim ministru dar nu voteza legea in calitate de deputat, aceast mod duplicitar fiind doctrina actualului PSD.
  Cat despre afilierea la PPE a PNL trebuie sa stiti ca aceasta dezbatere exista inca din 2004 in partid, iar decizia a fost luata de membrii partidului conform statutului prin vot.Vom vedea in urmatorii ani daca a fost o decizie buna pentru Romania.Eu cred ca DA.

 7. Avatar

  unul

  23.10.2014 la 17:44

  Tebane nu cred ca ar trebui sa-ti raspundem ca intradevar nu iti este rusine ai devenit ca ai tai

 8. Avatar

  margareta

  03.11.2014 la 19:40

  Cred ca cei care sccrim mai sus au coarne puse de neveste si sunt invidiosi pe un barbat tanar,destept si frumos.Hai pa…neadaptatilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

Primarul Adrian Teban și echipa PNL propusă pentru Consiliul Local Cugir, și-au depus candidaturile pentru alegerile locale din 9 iunie 2024

cugirinfo.ro

Publicat

în

Vineri, 26 aprilie 2024, Primarul Cugirului, Adrian Teban, și-a depus dosarul de candidatură pentru un nou mandat de primar, alături de echipa PNL Cugir propusă pentru Consiliul Local.

La ieșirea de la Biroul Electoral de Circumscripție, Adrian Teban a declarat că și-a depus candidatura „într-un act de responsabilitate față de angajamentele pe care mi le-am asumat față de oamenii din Cugir.

Împreună cu echipa PNL, am implementat proiecte în valoare de peste 50 de milioane de euro în ultimii 4 ani, în mobilitatea urbană prin dezvoltarea infrastructurii, sănătate prin modernizarea și echiparea maternității, învățământ prin modernizarea și dotarea școlilor și a liceului, în domeniul social prin susținerea persoanelor vârstnice, proiecte la care am muncit în ultimii ani și pentru care am accesat fonduri europene, nerambursabile.

Toate aceste realizări au avut loc într-o perioadă dificilă, marcată de pandemia Covid-19 și a contextului geopolitic din apropiere, care au dus la creșterea prețurilor la materialele de construcții, susținerea unor cofinanțări mai mari pentru proiectele europene, etc. Cu toate acestea, am dovedit că ne-am ținut de cuvânt și am construit pentru oameni, ceea ce am promis în urmă cu 4 ani!

În următorii ani urmează din nou multă muncă, nu doar pentru a implementa proiectele depuse prin PNRR, prin programele de finanțare 2021 – 2027 și programele naționale, ci și pentru a pregăti investițiile de care orașul nostru are nevoie în continuare.

Avem ca obiective stimularea economiei, înființarea unor zone de agrement, dezvoltarea agriculturii în zonele montane și exploatarea potenţialul turistic al zonei de munte.

Pentru toate acestea este nevoie de continuitate, experiență, viziune și dorință de muncă”.

În ceea ce privește este echipa de consilieri pe care liberalii o propun, Adrian Teban a declarat că „este o echipă capabilă, formată din tineri care au demonstrat în domeniile lor de activitate, precum și din oameni recunoscuți în oraș pentru profesionalism, experiență și seriozitate.

Așa cum v-am obișnuit, pe listă se regăsesc și oameni nou propuși pentru Consiliul Local, pentru un suflu și idei noi în vederea realizării proiectelor de dezvoltare ale orașului nostru.”

Pe lista PNL, propusă pentru Consiliul Local al Orașului Cugir se află:

1. Teban Adrian Ovidiu – inginer
2. Pereanu Mariana Maria – profesor
3. Furdui Călin Răzvan – inginer
4. Petric Tatiana Mariana – farmacist
5. Popescu Rafael – economist
6. Florea Rodica Cristina – profesor
7. Ferchian Ioan Mircea – jurist
8. Cebotari Luminița – profesor
9. Urițescu Cristian – asistent social
10. Jibotean Roxana – asistent social
11. Onesc Sorin Petru – economist
12. Medrea Raluca – medic
13. Mărginean Bota Claudiu – profesor
14. Balosin Maria Elena – economist
15. Arion Florin – jurist
16. Lucan Gheorghe – antreprenor
17. Mihaiu Mirela – asistent medical
18. Achim Adrian Vasile – inginer
19. Molodeț Alin – inginer
20. Ilaș Silviu Niculita – inginer
21. Savu Ioana Maria – informatician
22. Dărab Ionel Dragoș – inginer
23. David Dorin Gheorghe – inginer
24. Mara Răzvan – inginer


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Andrei Sărmășan, candidatul PSD pentru Primăria orașului Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Biroul Organizației Cugir a PSD a hotărât în unanimitate, propunerea de candidat la fotoliul de primar al orașului Cugir a lui Andrei Sărmășan.

Andrei Sărmășan s-a născut în orașul Cugir, are 37 de ani, este căsătorit și este tatăl unei feițe de 6 ani. A absolvit Universitatea „1 Decembrie 1918 Alba Iulia”, facultatea de Stiințe Economice și are un Masterat în Marketing și promovarea vanzărilor. A terminat cursul de Expert Fonduri Structurale și de Coeziune Europene. A fost mereu în contact cu locuitorii orașului Cugir și problemele acestora prin intermediul emisiunilor diverse realizate la postul de Radio Energy Cugir, mai bine de 10 ani.

„Cunoscand multe dintre problemele cu care se confruntă locuitorii orașului Cugir, implicarea mea în   politică a fost un pas firesc din dorința de a aduce schimbari pozitive la nivelul orașului în care trăim.   Doresc să mă lupt pentru o administrație mai activă și mai transparentă, mai aproape de oamneni, pentru a implemanta o politică de atragere a investitorilor și a locurilor de muncă bine plătite, de a dezvolta proiecte sociale durabile care sa aibă un impact major asupra vieții social-economice a Cugirului”, susține Sărmășan.

Sub sloganul: „Mai mult pentru Cugir, mai bine pentru oameni!”, Andrei Sărmășan își propune mai multe proiecte care vizează:

 – Sprijinirea realizarii unei asociatii a intreprinzatorilor din Cugir;

  -Realizarea unui complex de relaxare cu piscină acoperită și zona SPA;

 – Revitalizarea sistemului hotelier în vederea dezvoltarii turismului;

– Reconditionarea și reamenajarea locurilor de joaca pentru copii;

– Amenajarea unei piețe agroalimentare moderne;

– Rezolvarea problemei locurilor de parcare în Cugir și Vinerea;

– Inființarea unui centru de îngrijire a persoanelor varstnice;

– Inființarea unui Centru Respiro pentru persoanele cu dizabilitati;

– Bugetare participativa – cetățenii orașului contribuie cu proiecte făcute de ei, ce vor fi supuse dezbaterii publice și votate.

– Asigurarea accesului la servicii de sănătate de calitate pentru toți locuitorii orașului.

 – Creștea calitatii vieții, crearea identității urbane și a reprezentativității orașului la nivel de județ.

 

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Adrian Teban este candidatul PNL pentru funcția de primar al orașului Cugir, la alegerile locale din 9 iunie 2024

cugirinfo.ro

Publicat

în

În conformitate cu statutul si cu deciziile luate de conducerea BPL Cugir, vineri, 19 aprilie 2024, a avut loc Adunarea Generală a PNL Cugir.

Reuniți în cadrul Adunării Generale, liberalii cugireni și-au aprobat candidații pentru alegerile locale, respectiv pentru fucția de primar și cele de consilieri locali.

Conform voturilor exprimate, în unanimitate, Adrian Teban este candidatul pentru funcția de primar. Adrian Teban a vorbit despre importanța omogenizării partidului și despre menținerea încrederii electoratului liberal prin respectarea angajamentelor luate în campania trecută cât și cele ce vor urma.

“Doresc să vă reamintesc faptul că am început dezvoltarea orașului prin modernizarea nevoilor de bază precum cele de apă – canal, am modernizat spitalul, sistemul de educație și cel social precum și dezvoltarea drumurilor sau amenajarea Centurii Vinerea. În continuare avem responsabilitatea de a pune în practică toate angajamentele electorale pe care partidul şi le-a asumat în campanie şi mă gândesc în primul rând la finalizarea proiectelor europene, implementarea a noi proiecte prin programele de finanțare 2021 – 2027, stimularea economiei, înființarea de zone de agrement, dezvoltarea agriculturii în zonele montane și exploatarea potenţialul turistic al zonei montane. Acestea sunt o parte dintre motivele pentru candidez la un nou mandat”, a declarat edilul orașului Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir