Rămâi conectat

Politică

Oferta reală a PSD: o Românie a trădătorilor, a oportuniştilor şi a proxeneţilor politici!

Redacția Cugirinfo.ro

Publicat

în

tebanUna din cele mai întunecate perioade ale politicii româneşti postdecembriste a fost această ultimă lună şi jumătate, în care trădarea, minciuna, oportunismul au fost puse la loc de cinste, fiind motive de mândrie şi recompensă pentru PSD.

Ordonanţa guvernului Ponta care a legalizat traseismul politic a compromis şi mai mult clasa politică şi a scos la lumină adevărata ofertă a PSD: o Românie a trădătorilor, a oportuniştilor şi a proxeneţilor politici. O realitate cuantificată de către liderii PSD zilele trecute, când s-au lăudat în spaţiul public cu numărul trădătorilor adunaţi în cele 45 de zile de migraţie politică.
Printre cei care au făcut sămădaşul primarilor şi consilierilor locali racolaţi s-a aflat şi preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu care pare că a uitat că în urmă cu doi ani era un critic vocal al migraţiei politice. Consecvenţa lui Dîrzu este la fel de compromisă ca şi afirmaţia sa că nu a făcut promisiuni sau presiuni asupra aleşilor locali care au trecut la PSD. Pesemne, liderul social democrat din Alba ar vrea ca cetăţenii să creadă că aceia care au sărit în barca puterii au fost pătrunşi subit de dragostea pentru doctrina socială.
Tocmai această atitudine jignitoare la adresa inteligenţei electoratului a stat la baza emiterii OUG 55/2014 prin care Victor Ponta a legalizat traseismul politic pe motiv că majoritatea formată prin ACL blochează activitatea administrativă. Acum, când liderii PSD culeg roadele ordonanţei, premierul Ponta nu mai este cuprins de îngrijorare? Oare acum nu vor fi blocaje în administraţiile în care majorităţile sunt compuse din PSD-UNPR-PC? Este foarte limpede pentru toată lumea că racolarea de primari şi consilieri nu a avut nicio legătură cu activităţile din consiliile judeţene şi locale. PSD a avut nevoie să-şi lărgească baza de aleşi locali pentru a scoate mai multe voturi pentru Victor Ponta la prezidenţiale şi pentru a pregăti terenul pentru alegerile locale din 2016 şi pentru cele parlamentare din acelaşi an.
Noi, aleşii locali PNL avem convingerea că viitorul democratic al acestei ţări nu poate fi construit pe trădări şi dispreţ. Manevrele din ultimul timp ale PSD dovedesc reîntoarcerea la matca comunistă a acestui partid ai cărui lideri cred că pot manipula electoratul prin minciuni şi dezinformări şi pot destructura opoziţia prin promisiuni şi şantaj. Într-o astfel de conjunctură politică, “România lucrului bine făcut” devine o necesitate pe care o resimt tot mai acut atât simplii cetăţeni, cât şi politicienii care doresc să promoveze o altfel de politică.

Adrian TEBAN, preşedintele Ligii Aleşilor Locali PNL Alba


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
8 Comentarii

8 Comments

 1. Avatar

  bula

  21.10.2014 la 23:16

  Mare kakanar mai esti domn’ primar… In 2012 ai umblat la brat cu „proxenetii politici” de care vorbesti ca sa ajungi din nou primar. Acum te-ai dat cu pedeleii uitand peste noapte cum i-ai facut si pe astia in campanie.

 2. Avatar

  pawel

  22.10.2014 la 8:31

  raspopitu e acuma mare critic, uitand ca pana acuma se pupa-n fund cu psd..ce sa mai, politica, acelasi rahat dintotdeauna..unde scuipam, lingem peste cateva luni…pana acuma-l critica pe mumia de voicu, iar acuma umbla cu el de lant prin oras…face campanie cica, rusine, rusine!

 3. Avatar

  ?

  22.10.2014 la 12:56

  Esti ultima persoana indreptatita sa scri asemenea articol!RUSINEEEEE! Dar tu nu sti ce -i aia, asa ca……

 4. Avatar

  unul

  22.10.2014 la 17:46

  Mincatorule de cacat cind te uiti in oglinda nu tie rusine de tine?Iti vine sfirsitul ca la basescu cu acarui oameni te pupi in bot acum

 5. Avatar

  ion

  22.10.2014 la 17:56

  Intadevar acest primar isi da arama pe fata,scandalagiu”Mincinos hapor dupa bani ca seful lui joanis un adevarat liberal.Lucru bine facut

 6. Avatar

  Adrian Teban

  23.10.2014 la 12:24

  Am simtit nevoia sa raspund la criticile din aceste comentarii cu responsabilitate si cu numele meu adevarat nu ascunzandu-ma dupa nume anonime , vorba lu Caragiale ” o semnez si o dam anonima, neicusorule”
  In primul rand pentru cei din PSD care s-au simtit jigniti de articol ii rog sa fie atenti la continutul lui si sa vada ca ma refer doar la cei din fruntea PSD lui care in 2011 propovaduiau la toate mitingurile electorale ce proasta e migratia si acum au mers cu jalba la primarii PNL sa-i ademeneasca doar, doar isi schimba partidul. Dar nu ma mir atata timp cat Ponta a declarat ca sustine Rosia montana in calitate de Prim ministru dar nu voteza legea in calitate de deputat, aceast mod duplicitar fiind doctrina actualului PSD.
  Cat despre afilierea la PPE a PNL trebuie sa stiti ca aceasta dezbatere exista inca din 2004 in partid, iar decizia a fost luata de membrii partidului conform statutului prin vot.Vom vedea in urmatorii ani daca a fost o decizie buna pentru Romania.Eu cred ca DA.

 7. Avatar

  unul

  23.10.2014 la 17:44

  Tebane nu cred ca ar trebui sa-ti raspundem ca intradevar nu iti este rusine ai devenit ca ai tai

 8. Avatar

  margareta

  03.11.2014 la 19:40

  Cred ca cei care sccrim mai sus au coarne puse de neveste si sunt invidiosi pe un barbat tanar,destept si frumos.Hai pa…neadaptatilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

Miercuri, 22 martie 2023, femeile social democrate din Cugir și-au ales o nouă conducere

cugirinfo.ro

Publicat

în

În sala de reuniuni a Centrului Cultural Cugir a avut loc miercuri, 22 martie 2023, Conferința de dare de seamă și alegeri a Organizației de Femei a PSD Cugir, eveniment la care au fost prezente peste 100 de participante.

Au luat parte ca invitați: Marcela Daramus-președinta organizației de femei Alba a PSD, deputatul Radu Tuhuț – președintele Organizației Județene Alba a PSD, subprefectul Județului Alba, Corneliu Mureșan – secretar executiv al PSD Alba, ing. Mircea Trifan – președintele organizației Cugir a PSD – director general la Societatea Uzina Mecanică Cugir.

Conferința a ales un birou format din: președinte, trei vicepreședinți și 11 membri.

În funcția de președinte a fost aleasă Ancuța Mizgai – de profesie psiholog la Societatea Uzina Mecanică Cugir, iar ca vicepreședinți: Mirela Cutean, Julieta Isarie și Mihaela Găldău.

În funcșia de secretar a fost aleasă Georgiana Jurj.

Invitații au felicitat-o pe noua președintă a organizației și i-au urat mult success în noua sa misiune care i-a fost încrdințată.

„Felicitări și mult succes, Ancuța Mizgai, pentru alegerea ta în fruntea Organizației Femeilor Social Democrate (OFSD) Cugir. Felicitări tuturor doamnelor alese astăzi în Biroul Politic OFSD Cugir! Mulțumesc domnului președinte PSD Cugir, Mircea Trifan și întregii sale echipe. Mulțumesc organizației PSD a județului Alba pentru sprijin acordat organizației de femei social democrate din Județ”, a ținut să transmită participanților, Marcela Dărămuș.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Județul Alba, prezent la Ședința Biroului Național al Seniorilor Liberali, destinată convocării Congresului din aprilie 2023

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cursul zilei de ieri, 18 martie 2023, la Palatul Parlamentului din București s-a desfășurat  Ședința Biroului Național al Organizației Naționale a Seniorilor  Liberali, eveniment la care au luat parte reprezentanți ai tuturor organizațiilor liberale de pensionari din țară și din municipiul București.

Din partea organizației județene Alba a pensionarilor PNL a participat ing. Aurel Voicu, reales președinte al pensionarilor PNL Alba la alegerile din octombrie 2022.

Potrivit lui Voicu, reuniunea de la București a avut pe ordinea de zi 3 puncte: Pregătirea Congresului seniorilor liberali care va avea loc pe 28 aprilie 2023 (ocazie cu care s-a format o comisie de pregătire a congresului);  Discuții pe problemele organizatorice ridicate de filiale; Prezentarea moțiunilor celor 2 candidați la funcția de președinte al seniorilor PNL pentru desemnarea candidatului ce urmează a fi ales la Congresul din aprilie. Este vorba despre liberalii Lucrețiu Todoroiu și Victor Paul Dobre. Aceste moțiuni urmează să fie discutate în fiecare birou județean al organizațiilor de pensionari.

La ședința biroului central al organizației pensionarilor a luat parte parlamentarul Virgil Guran, vicepreședinte al PNL.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Sărmășan Andrei Călin și Cutean Maria Mirela sunt noii consilieri locali în tabăra social democraților din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Consiliul Local Cugir a luat act de încetarea de drept a mandatelor de consilieri locali aparținând lui Sava Gheorghe (director general adjunct la Societatea Uzina Mecanică Cugir) și Mihu Valentin, aleși pe listele Partidului Social Democrat – organizația Cugir, la alegerile locale desfășurate în luna iunie 2020.

Locurile  celor doi fiind declarate vacante, au fost ocupate de următorii supleanți pe lista PSD și anume: Sărmășan Andrei – Călin, respectiv Cutean Maria Mirela.

Aceștia au depus jurământul și au fost validați în ședința extraordinară de astăzi, 18 noiembrie 2022, a Consiliului Local Cugir.

În ceea ce îl privește pe Sava Gheorghe, încetarea de drept a mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local Cugir s-a produs ca urmare a opțiunii acestuia de a exercita calitatea de Director general adjunct la Uzina Mecanică Cugir, iar în cazul lui Mihu Valentin  încetarea de drept a mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local Cugir a avut loc ca urmare a demisiei acestuia (prin schimbarea temporară a domiciliului în altă țară). De menționat că Sărmășan Andrei – Călin este salariat al Fabricii de Arme Cugir, iar Cutean Maria Mirela este angajată la Uzina Mecanică Cugir.

Potrivit art. 9, alin. 2, lit. b din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, calitatea de consilier local încetează de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în caz de incompatibilitate sau demisie și se constată de către consiliul local, prin hotărâre, la propunerea primarului sau a oricărui consilier local.

 Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir