Rămâi conectat

Actualitate

Ocolul Silvic “Sâpcea” Cugir RA are un nou consiliu de administrație

cugirinfo.ro

Publicat

în

Aleșii locali ai Cugirului au aprobat în ședința de consiliu de joi, 23 mai 2013, componența noului Consiliu de Administrație la Ocolul Silvic “Sâpcea” Cugir RA, ales pentru o perioadă de 4 ani. 

ocol-silvic-cugir-ca-nouNumirea membrilor acestui organism de conducere s-a făcut în urmă unei riguroase selecții cu respectarea legislației în vigoare, candidații îndeplinind în bază unui concurs condițiile generale și specifice ale funcției pentru care au candidat și au obținut punctajele necesare.
Componența acestui nou consiliu este următoare:

1. Bogdan Haneș   –  membru, reprezentant al autorității tutelare Consiliul Local Cugir = 82 puncte
2. Adrian Nicoară  – membru, persoană cu experiență în administrarea și managementul unor regii autonome  80 puncte
3. Mircea Șoit  – membru, persoană cu experiență în administrarea și managementul unor regii autonome  = 80 puncte
4. Vasile Botezan     – membru, persoană cu experiență în administrarea și managementul unor regii autonome  = 80 puncte
5. Reprezentant al Ministerului Finanțelor Publice – membru

Contractul de mandat pentru administratorii regiei autonoe va cuprinde obiectivele și criteriile de performanță stabilite de autoritatea publică tutelara. În contractul de mandat, alături de obiectivele de performanță specifice, vor fi prevazaute în mod obligatoriu obiective cuantificate privind reducerea obligațiilor restanțe, reducerea pierderilor, creșterea profitului, a cifrei de afaceri și a productivității muncii. În termen de 90 de zile de la data numirii sale, consiliul de administrare eleboreaza și prezintă autorității publice tutelare spre aprobare Planul de administrare, care va include strategia de dezvoltare pe durată mandatului pentru atingerea obiectivelor și criteriilor de performanță stabilite în contracte4le de mandat.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Bărbat de 38 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce a fost depistat în timp ce conducea cu permisul suspendat, pe o stradă din Alba Iulia

cugirinfo.ro

Publicat

în

Duminică, 19 mai 2024, în jurul orei 02.00, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au depistat un bărbat de 38 de ani, din Cugir, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Regimentul V Vânători din Alba Iulia, având permisul de conducere suspendat.

Față de bărbat, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere cu permisul suspendat.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Tânăr de 20 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce a fost depistat conducând un moped fără permis, la Vințu de Jos

cugirinfo.ro

Publicat

în

Miercuri, 15 mai 2024, în jurul orei 17.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos au depistat un tânăr de 20 de ani, din Cugir, în timp ce circula cu un moped, pe DJ 107C, pe raza localității Vințu de Jos, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de mopedist, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Vineri, 17 mai 2024, Radu Matei Todoran își lanseaza volumul „Transilvania. Lacrimi și cruci”, la Centrul Cultural Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

O întâlnire emoționantă va avea loc vineri, 17 mai 2024 (de la ora 17.00) în urbea copilăriei și al adolescenței scriitorului Radu Matei Todoran, Cugir, locul unde autorul a trăit și a învățat ce înseamnă prietenia, bucuria, speranța și munca. Scriitorul dorește o discuție cu publicul despre Transilvania, despre istoria ei zbuciumată, despre oamenii care au respirat aici și apoi au coborât în glia străbună spre a-și trimite în locul lor urmașii să construiască mai departe, să zidească până la capăt această adevărată Grădină a Maicii Domnului!

Potrivit autorului, „Transilvania. Lacrimi și cruci” este o operă literară ce explorează istoria și destinul Transilvaniei, un teritoriu marcat de conflicte etnice, religioase și politice de-a lungul secolelor. Autorul își propune să ofere o perspectivă complexă și profund umană asupra regiunii, îmbinând elemente de ficțiune cu evenimente istorice reale, într-o narativă captivantă și emoționantă.

Cartea se concentrează pe anumite perioade critice din istoria Transilvaniei, ilustrând lupta populațiilor locale pentru păstrarea identității, limbii și credinței în fața dominației străine și a politicii de asimilare.

Todoran aduce în prim-plan povești personale ale unor personaje profund ancorate în realitățile socio-politice ale epocii, prin care cititorul poate experimenta trăirile, speranțele și deziluziile oamenilor de rând.

„Transilvania. Lacrimi și cruci” este remarcabilă prin detaliile istorice meticulos documentate, prin descrierile vii ale peisajelor și tradițiilor locale, precum și prin analiza sensibilă a impactului evenimentelor istorice asupra vieții cotidiene a oamenilor.

Autorul folosește un stil narativ fluid și accesibil, capabil să mențină interesul cititorilor de la prima până la ultima pagină.

Prin această carte, Radu Matei Todoran nu doar că aduce un omagiu bogatei istorii a Transilvaniei, dar și invită la reflecție asupra temelor universale ale apartenenței, identității și rezistenței în fața adversității.

Este o lectură esențială pentru oricine este interesat de istoria și cultura românească, oferind o înțelegere aprofundată a unei regiuni cu un mozaic cultural unic.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir