cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Oamenii strazii din orașul Cugir refuză să mearga în adăpostul pus la dispoziție de Primărie

Oamenii strazii din orașul Cugir refuză să mearga în adăpostul pus la dispoziție de Primărie

Publicat în 27.02.2018 la ora 16:17

În cursul nopții de 25 spre 26 februarie 2018, atunci când temperaturile au fost foarte scăzute, polițiștii locali din Cugir au acționat în cartierele din oraș, pentru identificarea persoanelor fără adăpost și cazarea acestora în spațiul special amenajat de primărie.

Cu această ocazie, trei persoane care au fost găsite în adăposturi improvizate au fost invitate să meargă la Spitalul orășenesc din localitate pentru a fi evaluate de către un medic, iar apoi să fie conduși într-o locație situată pe Râul Mic, unde pe lângă adăpost primesc mâncare și ceai.

Din păcate, eforturile Poliției locale și ale Serviciului Public de Asistență Socială din Cugir s-au lovit de refuzul celor trei de a accepta propunerea făcută.

Potrivit juristului Horațiu Găldău – șef serviciu Poliția locală, cei trei au refuzat internarea întrucât, odată ajunși în adăpost, trebuie să respecte condițiile minime ce țin fie de igiena personală, fie de conviețuirea în comun.

„În cazul celor trei persoane care au refuzat internarea, lucrătorii Poliției Locale au înțeles că acestea refuză regulile adăpostului, obligația noastră fiind aceea de a monitoriza permanent locațiile în care aceste persoane au fost găsite”, a mai spus șeful Politiei Locale.

Constantin PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 571 ori

Oamenii strazii din orașul Cugir refuză să mearga în adăpostul pus la dispoziție de Primărie
3 (60%) 3 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.