cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Oamenii străzii din Cugir vor avea adăpost pe timp de iarnă

Oamenii străzii din Cugir vor avea adăpost pe timp de iarnă

Publicat în 04.01.2013 la ora 11:49

Persoanele fără adăpost din Cugir vor avea un acoperiş deasupra capului şi în această iarnă. Primăria oraşului prin Serviciul Public de Asistenţă Socială (SPAS) are în vedere stabilirea unei locaţii unde cei 2-3 oameni ai străzii să fie adăpostiţi pentru perioada de iarnă, mai ales atunci când temperaturile de afară sunt foarte coborâte.

Iniţial era vorba că persoanele care au nevoie de adăpost să fie cazate la Spitalul orăşenesc, la fel ca şi anul trecut, dar instituţia  de sănătate nu mai poate oferii spaţii corespunzătoare pentru ei, datorită ocupării paturilor cu bolnavi aflaţi sub tratament.
“În această situaţie ne-am gândit să oferim persoanelor care necesită sprijinul nostru un spaţiu situat la parterul garsonierei nr. 104, de pe strada Ion Creangă, un loc unde este adăpostită de mai multă vreme o altă persoană, lipsită de posibilitatea de a avea o locuinţă. Pentru ei avem condiţii de a le oferi mase calde de la cantina socială a oraşului, aşa cum am procedat şi în alte situaţii”, ne-a declarat doamna jurist Viorica Ştirb- Nedel- şefa SPAS Cugir.
De menţionat că, în baza adreselor primite de la autorităţile centrale, atât poliţia oraşului,  poliţia locală şi spitalul au misiunea de a depista situaţii cu persoane fără adăpost, iar împreună cu edilii locali să găsească soluţii pentru adăpostirea şi îngrijirea acestora.

Acest articol a fost citit de 268 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.