cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » O statuetă confecţionată la Cugir, expusă la loc de cinste la Palatul Cotroceni

O statuetă confecţionată la Cugir, expusă la loc de cinste la Palatul Cotroceni

Publicat în 21.08.2017 la ora 20:48

Printr-o scrisoare însoţită de o fotografie adresată preşedintelui Asociaţiei Pro Cugir, ing. Aurel Voicu, Administraţia Prezidenţială a confirmat faptul că lucrarea „Succesiune de 3 cuburi incluse – Superlativul măiestriei cugirene” (foto), se află expusă în cabinetul Preşedintelui României, de la Palatul Cotroceni.

Potrivit consilierului de stat Gabriel Cristian Pişcociu (Cabinet Probleme Cetăţeneşti), lucrarea primită de la Asociaţia Pro Cugir a fost expusă în biroul preşedintelui României încă de la primire, la începutul anului 2015, bucurându-se de un mare interes din partea şefului statului, Klaus Werner Iohannis, dar şi a altor personalităţi cu care acesta a avut întâlniri.

„O lucrare de excepţie, de mare complexitate şi ingeniozitate, pentru care vă felicităm”, se arată în scrisoarea primită de la Palatul Cotroceni. Referitor la datele tehnice, obiectul are latura de 80 mm, este confecţionat din duraluminiu, pe un strung normal, îi are ca proiectanţi pe inginerii Gheorghe Şuteu şi Aurel Voicu, iar realizatorul lucrării este strungarul specialist Ioan Bozga. Printre realizatorii de obiecte similare în anii anteriori pot fi amintiţi şi alţi meseriaşi precum: Bazil Popescu (1939), Gheorghe Oneţiu (1948), Aurel Voicu (1953) şi Andrei Sârb (1972).

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 320 ori

O statuetă confecţionată la Cugir, expusă la loc de cinste la Palatul Cotroceni
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.