cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » O plită improvizată a provocat un incendiu care a distrus o anexă gospodărească, la Cugir

O plită improvizată a provocat un incendiu care a distrus o anexă gospodărească, la Cugir

Publicat în 12.08.2015 la ora 16:19

casa-cugir-in-flacari-aug-2015Garda Sebeș în cooperare cu SVSU Cugir au intervenit astăzi, 12 august 2015, în jurul orei 13.00, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din Cugir.

Incendiul a fost semnalat prin numărul de urgență 112. Din primele informații, acoperișul casei de locuit și o anexă gospodărească – un atelier – au fost afectate

Timp de mai bine de o oră s-au luptat cu flăcările pompierii din Cugir, aparținând  Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) din cadrul primăriei din locale, precum și o formație a pompierilor din Sebeș pentru a lichida incendiul declanșat la o casă de pe strada Țițeica din Cugir.

Am asistat la o amplă mobilizare de forţe (5 autoutilitare şi mulţi pompieri), având în vedere că incendiul, destul de puternic, favorizat de temperatura ridicată de afară, se putea propaga şi la alte case aflate în apropiere.

Focul s-a  produs în jurul orei 13.00, potrivit reprezentanților SVSU, de la o plită improvizată  pe care proprietara imobilului cocea vinete. Nesupravegheat, focul a aprins iarba uscată ajungând la un atelier de tâmplărie, situat la parterul imobilului, după care s-a extins la restul locuinței, pe care a distrus-o aproape în întregime. La fața locului s-au aflat pentru a sprijini și supraveghea acțiunea, reprezentanții SVSU Cugir, o echipă a Poliției Orașului Cugir condusă de adjunctul instituției, comisarul șef, Călin Ioaneș, reprezentanți ai Jandarmeriei, ai Poliției Locale Cugir, precum și ai primăriei locale. Încă de la declanșarea focului, reprezentații Electrica au oprit curentul la imobilele din împrejurimi. De asemenea, reprezentanții E. ON Gaz au sistat furnizarea gazului în zonă.

Puțin după ora 14.00, incendiul a fost lichidat, urmând ca organele abilitate să facă o constatare a cauzelor exacte care au condus la producerea evenimentului, precum și o evaluare a pagubelor lăsate de incendiu.

Constantin Predescu

Acest articol a fost citit de 998 ori

O plită improvizată a provocat un incendiu care a distrus o anexă gospodărească, la Cugir
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.