cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » “O oră de istorie pentru Basarabia” la Colegiul Tehnic “I.D. Lăzarescu” din Cugir

“O oră de istorie pentru Basarabia” la Colegiul Tehnic “I.D. Lăzarescu” din Cugir

Publicat în 01.04.2013 la ora 21:13

Centrul pentru cultură, istorie și educatie din localitatea Tunari, Judetul Ilfov a transmis Colegiului Tehnic “I.D. Lazarescu” din Cugir, o scrisoare prin care propune ca în cadrul saptamanii ,,Să știi mai multe, să fii mai bun” să deruleze proiectul: “O oră de istorie pentru Basarabia”.

Semnatarul îsi motivează demersul având în vedere  rolul educativ în rândul tinerilor și în mod special al elevilor, cu privire la adevarata lor istorie. ,,Accentul se doreste a fi pus în acest proiect pe problematica Basarabiei, în calitatea sa de fosta provincie româneascî și modul în care aceasta a ajuns să fie furată României. Anul trecut s-au implinit 200 de ani de când Principatul Moldovei a fost rupt în două, fapt ce trebuie să conducă la o mai mare atenție acordată de catre societatea civilă și comunitatea științifică acestui act de dimensiune istorică”, se arată în scrisoarea adresată colegiului cugirean de către instituția amntită.

Potrivit îndrumatorului educativ,  prof. Ionut Iancu și a profesoarei de istorie Gabriela Urs ,,Ora de istorie pentru Basarabia” se va desfașura miercuri 3 aprilie, în aer liber și va reunii elevi din mai multe clase ale instituției tehnice de învatamant.
FOTO: ARHIVĂ

Acest articol a fost citit de 207 ori

“O oră de istorie pentru Basarabia” la Colegiul Tehnic “I.D. Lăzarescu” din Cugir
Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *