cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » O nouă seară de excepție despre oameni, istorie și turism local organizată la „Capșa de Cugir”

O nouă seară de excepție despre oameni, istorie și turism local organizată la „Capșa de Cugir”

Publicat în 11.02.2019 la ora 20:19

Nucleul dur” al pensionarilor din orașul Cugir a organizat încă un eveniment de excepție la barul lui Billy, alias „Capșa de Cugir”

Caricaturile fostului grafician al Uzinei Mecanice Cugir, Tony Ionescu, au fost doar pretextul unei seri de excepție, altfel decât toate celelalte întâlniri anterioare, toate… de excepție.

Ideea a pornit de la câteva onorabile doamne (Doina Pașcanu, Viorica Nicoară și Maria Vescu), care  l-au invitat pe venerabilul Petru Teodorescu (fiu al Cugirului) și pe profesorul Ioan Bele să vină de la Alba Iulia pentru a fi prezent la frumosul eveniment. Și așa, seara a devenit mai mult decât un colocviu, o dezbatere, un dialog despre Cugir, despre oameni, despre turismul local, despre istorie…

„E prima oară când șomez, când nu a fost nevoie să intervin, să încerc să păstrez o atmosferă dinamică, interesantă, pentru că dialogul a fost (aproape) fără sfârșit”, se „plângea” moderatorul acestui atractiv demers, poetul Vasile Dumitru.

Petru Teodorescu a vorbit despre istoria locului, precum și despre eminentul om de cultură, academicianul Sorin Dumitrescu și despre soția domniei sale, Doina Dumitrescu, un grafician deosebit. O provocare care i-a ridicat mingea la fileu lui Vasile Dumitru menționând prezența pe simeză a unui desen aparținând „atelierului Dumitrescu”, o creație a artistei Anastasia Dumitrescu, prezentă în orașul de la poalele Drăganei.

Discuția despre istorie i-a oferit prilejul lui Vasile, artizanului acestui proiect, să vorbească despre atenția pe care o acordă zonei Cugir, Cătălin Borangic, doctor în arheologie, și ale cărui cărți de specialitate se găsesc la Turist Caffe.

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 373 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.