Rămâi conectat

Administraţie

O nouă rectificare de buget pe anul 2013 va fi dezbătută de Consiliul Local Cugir în ședința ordinară din data de 30 septembrie

cugirinfo.ro

Publicat

în

rectificare-bugerata-cugirÎn ședința ordinară din data de 30 septembrie, consilierii locali vor lua în dezbatere Proiectul de Hotărâre inițiat de primar cu privire la Bugetul local rectificat al orașului Cugir pe 2013.

Comform Raportului de specialitate întocmit de Direcția Economică a primăriei, veniturile bugetului local se majorează cu suma de 72.700 lei, sumă ce reprezintă venituri din vânzare de bunuri, donații și sponsorizări, venituri din amenzi.
În ceea ce privește cheltuielile acestea sunt repartizate asfel:

• Servicii publice: Iluminat public – se diminuează cheltuielile materiale și de capital cu câte 30.000 lei;

• Cultură:  Se diminuează cheltuielile materiale cu suma de 27.000 lei. Transferuri Casa de Cultură și cămin Cultural Vinerea se diminuează cu 15.000 lei Transferuri Club Sportiv se majorează cu 160.000 lei.

• Autorități executive: Cheltuielile materiale se majorează cu 6.000 lei pentru reparații.

• Ordine publică: Protecție Civilă -Cheltuielile de personal se majorează cu 1.000 lei Cheltuielile materiale  se diminuează cu 41.000 lei

• Protecția Mediului: Salubritate -se majorează cheltuielile de personal cu 1.000 lei, iar cele materiale4 se diminuează cu 59.000 lei. La Canalizare cheltuielile materiale se majorează cu 20.000 lei.

• Transport: Drumuri și poduri- Pentru drumurile de munte se majorează cheltuielile materiale cu 80.000 lei

• Învățământ: Se majorează cheltuielile materiale cu 8o.700 lei, repartizate astfel:
– Școala gimnazială „Singidava”          + 6.700 lei, pentru lucrări de reparații;
– Școala gimnazială Nr. 3                      + 50.000 lei, pentru lucrări reparații grupuri sociale;
– Colegiul „I.D. Lăzărescu”                   + 24.000 lei, pentru reparații și dotări;

• La cheltuieli de personal, instituțiile de învățământ vor avea următoarea situație:
– Școala gimnazială ,,Iosif Pervain”    + 56.000 lei;
– Școala gimnazială Nr. 3                      + 74.000 lei;
– Colegiul David Prodan                        –  20.000 lei;
– Colegiul ID Lăzărescu                         –  110.000 lei;

• Bugetul instituțiilor parțial finanțate din venituri proprii:

– Casa de Cultură: – se majorează cheltuielile materiale cu 35.000 lei, pentru utilități, reparații și cheltuieli cu Festivalul „Toamna Cugireană”
– Clubul Sportiv: Se alocă transferuri din bugetul local în sumă de 160.000 lei, din care 10.000 lei cheltuieli de personal, 144.000 lei, pentru cheltuieli materiale și 6.000 lei cheltuieli pentru   achiziționare ringul de box.

C. P.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Începând de astăzi, 30 mai 2023, au intrat în vigoare modificări și restricții de circulație pe mai multe străzi din orașul Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Începând de astăzi, 30 mai 2023, șoferii din Cugir trebuie să respecte modificările privind prioritățile de circulație rutieră pe străzile Ion Creangă și Trandafirilor și noile restricții de circulație impuse pe strada Trandafirilor. Restricții de circulație au mai fost instituite pe străzile Viitorului și Nicolae Bălcescu.

• „Cedează trecerea” pe Trandafirilor și „Drum cu prioritate” pe strada Ion Creangă

Primăria Oraşului Cugir a solicitat Inspectoratului de Poliție al Județului Alba – Poliția Orașului Cugir avizul necesar mutării indicatorului rutier “cedează trecerea” de pe strada I. Creangă, nr. 94, pe strada Trandafirilor, nr. 4. Totdată, a fost solicitat avizul amplasării indicatorului “drum cu prioritate” pe strada Ion Creangă, nr. 94. Noile modificări s-au considerat necesare întrucât la orele de vârf se forma o coloană de mașini de aproximativ 150 m pe strada I. Creangă.

Totodată a fost avizată amplasarea, pe ambele sensuri de circulație ale străzii Trandafirilor, a indicatorului rutier “oprirea interzisă”, în vederea fluidizării traficului rutier și evitării ambuteiajelor provocate de autoturismele oprite pe partea carosabilă.

• „Staționarea interzisă” pe străzile Viitorului și N. Bălcescu

Tot de astăzi au fost amplasate mijloace de semnalizare rutieră în zona Spitalului Orășenesc Cugir astfel:

– amplasarea a două indicatoare rutiere “staționarea interzisă” pe ambele sensuri de circulație ale străzii Viitorului, de la intersecția cu strada Nicolae Bălcescu până la Valea Viilor;
– amplasarea a două indicatoare rutiere “staționarea interzisă” pe ambele sensuri de circulație ale străzii Nicolae Bălcescu, de la intersecția cu strada Unirii până la intersecția cu strada Ion Creangă.

Prin aceste noi restricții se urmărește îmbunătățirea condițiilor de trafic în zonă, evitarea de ambuteiaje rutiere, facilitarea circulației autobuzelor și accesului autovehiculelor de intervenție.

După instituirea acestor restricții, accesul pacienților sau aparținătorilor acestora, respectiv al vizitatorilor, cu autoturismele în parcarea din incinta Spitalului Orășenesc Cugir – zona Policlinică este permis zilnic, în intervalul orar 07:00-22:00.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

De la 1 ianuarie 2024, impozitele și taxele locale din Cugir vor fi majorate cu 13,8%

cugirinfo.ro

Publicat

în

Aleșii Cugirului au aprobat pentru anul fiscal 2024 indexarea cu rata inflației de 13,8% a nivelurilor valorilor impozabile, a impozitelor și taxelor locale, a altor taxe și a taxelor speciale care constau într-o anumită sumă în lei.

Potrivit art. 491 alin.1 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, “în cazul oricărui impozit sau oricărei taxe locale, care constă într-o anumită sumă în lei sau care este stabilită pe baza unei anumite sume în lei, sumele respective se indexează anual, până la data de 30 aprilie, de către consiliile locale, ţinând cont de rata inflaţiei pentru anul fiscal anterior, comunicată pe site-urile oficiale ale Ministerului Finanţelor Publice şi Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice”.

Prin comunicatul de presă nr.13/13.01.2023 al Institutului Național de Statistică, s-a comunicat faptul că pentru anul fiscal 2022 rata inflației a fost de 13,8%.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

SPAS Cugir anunță că între în perioada 4 – 12 mai 2023 se distribuie pachete alimentare destinate categoriilor defavorizate ale populației. Vezi detalii

cugirinfo.ro

Publicat

în

Serviciul Public de Asistență Socială Cugir vă informează că în perioada 04.05.2023-12.05.2023 se va desfășura activitatea de distribuire pachete alimentare acordate categoriilor defavorizate ale populației, prin intermediul POAD 2018-2021 tranșa VI, astfel :

– între orele 09.00 și 16.00, în zilele lucrătoare, la sediul Băii Sociale din Cugir, str. Gheorghe Asachi, nr.13A

Beneficiarii pachetelor cu produse alimentare distribuite in etapa 1 sunt:
a). familiile și persoanele singure beneficiare de venit minim garantat;
b). persoanele beneficiare de alocație pentru susținerea familiei.

Ridicarea personală a ajutoarelor distribuite sub forma produselor alimentare se face în baza prezentării actului de identitate valabil însoțit de dovada încadrării în categoria de beneficiari (dispoziția Primarului privind stabilirea dreptului pentru beneficiarii de venit minim garantat și alocație pentru susținerea familiei).

Începând cu data de 15.05.2023, după încheierea primei etape, pachetele alimentare rămase vor fi distribuite persoanelor/familiilor aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente și alte situații asemănătoare și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, în cadrul celei de-a doua etape.

Informații suplimentare se pot obține la nr de telefon: 0258/750764, 0258/750370, 0258/750738.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir