Rămâi conectat

Administraţie

O nouă rectificare bugetară la Cugir: Sănatatea, Asistența socială și Poliția Locală primesc 130.000 lei

cugirinfo.ro

Publicat

în

Consiliul Local Cugir a aprobat astăzi, în ședință ordinară, o nouă rectificare a bugetului local ca urmare a deciziilor luate în cadrul Comitetului Local pentru Situatii de Urgentă, precum si solicitările Serviciului Public de Asistenta Sociala și ale Spitalului Orășenesc Cugir.

Astfel, la Spitalul orășenesc Cugir  se  majoreaza cheltuielile materiale  cu 60.000 lei pentru achizitia de reactivi, iar Serviciul Public de Asistență Socială Cugir  (la capitolul Sănatate) se majorează cheltuielile materiale cu 24.000 lei pentru dezinfectanți și materiale sanitare.

Cu suma de 35. 000 lei se majorează cheltuielile la  capitolul Asistenta Socială pentru asigurarea hranei la Cantina de ajutor social, pentru persoanele vârstnice aflate în dificultate.

Și Poliția Locală primește 10.000 lei pentru achizitia materialelor de protectie (combinezoane, măști, mănuși, dezinfectanti).

La Servicii publice – (ADP) – se suplimentează cheltuielile materiale cu 50.000 lei  pentru aplicarea măsurilor prevăzute de Ordonanța Militară nr. 4, în principal dezinfectarea scărilor de bloc. Cheltuielile de capital se majorează cu 135.000 lei pentru achiziție Soft parcări.

Drumurile cuprind cheltuieli materiale pentru reparații în sumă de 300.000 lei și cheltuieli de capital 80.000 lei pentru zona Valea Dăii. Pentru subcapitolul Iluminat public  se cuprind credite in suma de 40.000 lei pentru incheiere unui contract de consultanta  in vederea intocmirii documentatiilor aferente Serviciului de Iluminat Public al orasului Cugir

În cea ce privește bugetul creditelor interne- se cuprind în anul 2020 urmatoarele obiective de investitii, aprobate prin HCL  nr. 37/2020:

• Dezvoltarea infrastructurii rutiere in loc. Vinerea-Cugir – 3.000 mii lei;

• Modernizare str. Sureanu, Dealului, Tractoristului, Merilor – 1.500 mii lei;

• Cresterea eficientei energetice sectia Maternitate/Pediatrie –  2.400 mii lei;

• Modernizare str. Plevnei, Oituz,Morilor, Deal, Zavoiului – 1.990 mii lei ( 1.510 mii lei în anul 2021);

• Modernizare ambulatoriu Cugir prin achizitie de dotari – 1.500 mii lei;

• Reabilitare Camin Colegiul I.D. Lăzărescu –  1.100 mii lei (2.000 mii lei în anul 2021);

• Construire, modernizare drumuri forestiere în UAT Cugir  –  1.249 mii lei;

• Reducerea emisiilor de carbon în orasul Cugir –  1.000 mii lei  (2.000 mii lei în anul 2021).

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Programul pentru finanțarea nerambursabilă a activităților nonprofit de interes public local pentru anul 2024, aprobat de Consiliul Local Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Consiliul Local al orașului Cugir a aprobat Programul anual pentru finanțarea nerambursabilă a activităților nonprofit de interes public local pentru anul 2024 pentru proiecte din domeniul „Turism, tineret”.

Suma alocată este de 150.000 de lei, iar beneficiarii eligibili pot fi „orice persoană fizică sau juridică fără scop patrimonial, care desfășoară activități nonprofit în domeniul turism, tineret, menite să sprijine realizarea unor obiective de interes public local”.

Potrivit Legii nr. 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general, cu modificările și completările ulterioare, Consiliul Local Cugir poate fi autoritate finanțatoare pentru realizarea unor obiective de interes public local.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Primăria Cugir: „Precipitațiile căzute începând de ieri au creeat probleme pe mai multe străzi din oraș”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Cantitatea mare de precipitații care a început să cadă încă de ieri a provocat probleme pe mai multe străzi din Cugir și centura Vinerea.

Încă de azi noapte, primăria a intervenit în mai multe zone afectate. În continuare, echipe ale SVSU și SPGLC sunt mobilizate în teren.

Pe parcursul ultimelor două zile, orașul Cugir s-a aflat sub atenționare de cod galben și portocaliu de ploi și vijelie. Volumul mare de apă căzut a adus cantități mari de aluviuni care au colmatat rigolele de scurgere, rezultând depuneri pe partea carosabilă.

Precipitațiile abundente au provocat probleme pe străzile: Râul Mic, Râul Mare, Nicolae Copernic, Simion Bărnuțiu, Răchiții, Liliacului, A. Vlaicu, Scăunel, Avram Iancu, Crângului, Cloșca, G. Coșbuc.

Inclusiv centura ocolitoare Vinerea a fost închisă din motive de siguranță a traficului.

Echipe ala SVSU, SPGLC și ale ADP au intervenit pentru eliberarea drumurilor și a căilor de acces. S-a intervenit cu 2 buldoexcavatoare, 2 camionete, 1 autospecială, pompieri, 11 membri SVSU, 8 membri SPGLC și 2 membri ADP.

În zilele următoare Primăria Cugir are mobilizate echipe în teren pentru înlăturarea efectelor produse și luarea măsurilor care se impun, în funcție de situațiile specifice.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Orașul Cugir a adoptat bugetul pe anul 2024

cugirinfo.ro

Publicat

în

Consiliul Local Cugir a aprobat în ședință extraordinară bugetul local  al oraşului Cugir pe anul 2024.

Bugetul consolidat al orașului Cugir pentru  anul în curs este estimat la partea de venituri în sumă de 111.552,96 mii lei, ținându-se cont de prevederile Legii finanțelor publice locale nr. 273/2006 privind fundamentarea veniturilor proprii în funcție de gradul de realizare în ultimii doi ani, de prelevarile de la bugetul de stat, sumele din creditele interne contractate si de finantarile nerambursabile europene.

Excedentul cumulat al anilor anteriori, in suma de 3.260 mii lei, s-a utilizat pentru finantarea cheltuielilor de dezvoltare. Potrivit hotărârii adoptate, bugetul consolidat al Orașului Cugir pe anul 2024 este estimat la capitolul cheltuieli în sumă de 122.113,66 mii lei

La cheltuielile bugetului consolidat, resursele au fost alocate pentru sustinerea cheltuielilor operationale cu functionarea institutiilor si serviciilor publice in suma de 45.200,16 mii lei si pentru cheltuielile cu investitiile, inclusiv proiectele cu finantare nerambursabila europeana, in suma de 34.411,70 mii lei.

Bugetul pe anul în curs și estimările pe anii 2025-2027, este rezultatul cumulării veniturilor și cheltuielilor bugetului local, a bugetului creditelor interne și bugetului instituțiilor finanțate din venituri proprii, subvenții și reflectă dimensiunea efortului financiar public al unității administrativ-teritoriale orașul Cugir.

 Structura economică a bugetului local al Orașului Cugir pe anul 2024 se prezintă astfel:

Bugetul instituțiilor de învățământ preuniversitar de stat pe anul 2024, se stabilește în sumă de 2.657,40 mii lei, bugetul Direcției de Asistență Socială Cugir în sumă de 12.838,23 mii lei, iar bugetul creditelor interne în sumă de 10.560,70 mii lei.

În ceea ce privește bugetul instituţiilor publice şi activităţilor finanţate integral sau parţial din venituri proprii acesta va fi în sumă de 38.241,10 mii lei din care: pentru secţiunea de funcţionare – 36.925,40 mii lei, iar pentru secţiunea de dezvoltare – 1.315,70 mii lei.

Bugetul instituțiilor publice finanțate integral sau parțial din venituri proprii la Spitalul orășenesc Cugir, s-a stabilit în sumă de 31.170,74 mii lei

Bugetul Centrului Cultural,,Valentin Uritescu” Cugir pe an, se stabilește în sumă de 1.532 mii lei..

În ceea ce privește activitatea sportivă,  bugetul Clubului ,,Metalurgistul” Cugir, suma alocată este de 2.630 mii lei, iar bugetul Serviciului Public de Gospodărire Locală Cugir a fost stabilit în sumă de 2.202 mii lei.

În cadrul aceleași reuniuni a fost aprobat și  Programul de investiții publice pe grupe de investiții și surse de finanțare în sumă de 46.221,10 mii lei și a creditelor de angajament în sumă de 61.903,57 mii lei.

 

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir